Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 08 липня 2024
20:02

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Голова облдержадміністрації вручив ветеранам ювілейні медалі з нагоди 65-ї річниці Великої Перемоги

Голова  облдержадміністрації вручив ветеранам ювілейні медалі з нагоди 65-ї річниці Великої  Перемоги
У понеділок, 5 травня, голова обласної державної адміністрації Олександр Вілкул в приміщенні Діорами «Битва за Дніпро» зустрівся з ветеранами Великої Вітчизняної війни. У зустрічі також взяли участь Дніпропетровський міський голова Іван Куліченко та голова Дніпропетровської обласної ради ветеранів Станіслав Шевченко.

Керівник області в урочистій обстановці вручив ветеранам ювілейні медалі „65 років Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років”, сертифікат на забезпечення безоплатними медикаментами та святкові подарунки.

«Для мене особисто це дуже важливе свято, тому що і мої діди, і прадіди воювали. Я на прикладі своїх рідних знаю про той великий подвиг, який зробили ви. В ці дні минає 65 років з дня, коли радянські воїни здобули перемогу над німецько-фашистськими загарбниками. Ці події ми вшановуємо завдяки особистому подвигу кожного з вас, наші дорогі ветерани. Схиляємо голову перед тими, хто віддав своє життя, відстоявши безумовне право країни бути вільною та подарував мирне життя своїм нащадкам», - відзначив Олександр Вілкул.

За словами голови облдержадміністрації в регіоні завершена виплата щорічної разової допомоги ветеранам, а до 9 травня за рахунок обласного бюджету майже 12 тисяч учасників бойових дій отримають сертифікати на безоплатне придбання медикаментів при амбулаторному лікуванні та оздоровленні.

Сьогодні в Дніпропетровській області проживає 140 тис ветеранів війни, які безпосередньо брали участь у бойових діях та працювали в тилу. З них - 7 тис 419 інвалідів війни, 4 тис 387 учасників бойових дій, 12 тис 7843 учасників війни.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Anton  (06.05.10 15:45): Спасибо, Lita за ликбез :) Вот мне и интересно, выдали или нет? А то в статье не обмолвились ни словечком. Я не корысти ради, мой дед -герой помер давно, а вот за Державу обидно... Відповісти | З цитатою
lita  (06.05.10 14:57): Anton,50 000 грн это единоразовая помощь для героев Советского Союза. 1500 грн инвалиду 2й группы участнику боевых действий, участникам боевых действий 1000-800 и так далее. Людям приравненным к участникам по 120 грн. Это всё к 9му мая единоразовая помощь.

Медали то носили по домам, но без каких либо подарков.

Мой сын в школе с одноклассниками по 30 грн скинулись купили подшефным ветеранам к медалям небольшие подарки(конфеты чай печенье кофе) и разнесли, а так подарков не носили
Відповісти | З цитатою
kreken  (06.05.10 14:06): не для того мой дед воевал чтоб каждая зажравшаяся б...дь с бил-бордов пиарились на теме войны, деду 88 лет и единственное что он получает так это открытки с поздравлением...
а на такие собрания собирают т.н. фронтовиков обвешанных медальками с ног до головы...
Відповісти | З цитатою
Anton  (06.05.10 12:53): +1 Моя бабушка тоже ничего не получила. Прошла всю войну. Читал я тоже про 50 000 грн, которые выделят каждому ветерану, че-то заглохло... Бюджет не приняли? Відповісти | З цитатою
Юна  (06.05.10 12:16): \"5 травня, голова обласної державної адміністрації Олександр Вілкул в приміщенні Діорами «Битва за Дніпро» зустрівся з ветеранами Великої Вітчизняної війни.\"

\"Керівник області в урочистій обстановці вручив ветеранам ювілейні медалі „65 років Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років”, сертифікат на забезпечення безоплатними медикаментами та святкові подарунки\"

Очень хотелось бы знать, КАКИМ ветеранам он вручал медали?! Моя бабушка-Ветеран войны, воевала на Втором Украинском. И НИКАКИХ медалей, сертифекатов и подарков ей НИКТО не вручал! Даже не приглашали.
И еще интересно. Моей бабушке в 45-м исполнилось 22 года. Сейчас - 87-мь. Я думаю, что очень мало осталось тех, кто смог бы в таком возрасте добраться на эту встречу.
Опять показуха для галочки?
Відповісти | З цитатою
Жилец  (06.05.10 11:11): А отец мой получал медаль в школе 42 и никаких ценных подарков и сертификатов не получал. И другие тоже. Відповісти | З цитатою
666  (06.05.10 11:05): Папик с сынком не хило устроились, про отставку уже не заикается. Відповісти | З цитатою
Tima  (06.05.10 10:15): А викул объяснил ветеранам как так получилось что победители нищенствуют, а побеждённые живут как люди. И почему так оказалась что те кто их ограбил раздают им медали? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (27)

•  Невдалий маневр через знеструмлення мережі: у Дніпрі зіткнулися трамваї №12 та №16 (17)

•  У Міненерго сподіваються, що ситуація з відключеннями світла покращиться у найближчі тижні (12)

•  Чому зникає зв’язок під час відключень світла? У Дніпрі мобільні оператори дали пояснення (9)

•  Дніпрянин придумав, як зробити безкоштовні акумулятори холоду, які «врятують» холодильник (7)

•  Інсульт «помолодшав» на 10-15 років: як мешканцям уникнути порушення мозкового кровообігу (6)

•  На Дніпропетровщині до 15 років за ґратами засуджено правоохоронця, який «зливав» представнику фсб рф паролі для проходження блокпостів (6)

•  У Дніпрі на Яворницького зіштовхнулись Ford та BMW, машина пошкодила світлофор та ледь не збила перехожу (6)

•  В Україні значно подорожчали генератори: що на це вплинуло (6)

•  Історія Дніпра: Де було відкрито перший критий басейн нашого міста (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті