Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
08:24

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Допоможи дитині – врятуй себе!

2:48 / 7.11 Mb
Спеціально до Всесвітнього дня донора, який відзначатиметься 14 червня у Дніпропетровську проходить акція «Допоможи дитині – врятуй себе!».

З 7 по 11 червня кожен хто здасть кров для дітей онкологематологічних відділень міста отримає подарунок – безкоштовний гостьовий візит в один з оздоровчих центрів Дніпропетровська. Тільки за два дні акції для дітлахів пожертвували кровь всього 20 осіб. Для міста мільйонника це просто пригнічуюча цифра.

Хочете допомогти цим дітям, але не знаете як? Тоді станьте їхнім донором. Це буде найціннішим подарунком, адже ви — без пафосу! - можете врятувати їхнє життя. Ціла низка захворювань неможливо лікувати без систематичних переливань крові та її компонентів. Скільки б грошей не вдалося зібрати, без цієї процедури дитина гине вже протягом кількох місяців. А деяким пацієнтам для лікування потрібна ледь не армія донорів.

Наталя Деменьєва, лікар-онколог:

- Існують різні захворювання, в них різна інтенсивність відповідно різні ускладнення від 2,3 донарів до десятків потребує одна дитина.

Для обласної станції переливання крові, розповідають її лікарі, будь яка група крові у дефіциті. Щоправда, первинна процедура для потенційного донора - медичний огляд та бесіда з лікарем, адже є перелік протипоказань.

Ірина Капінус, завідувачка донорським відділенням:

- Язвена хвороба шлунку, дванадцятипала людина не може бути ніколи донором, захворювання нирок, пілоніфріти, груміонефріти він теж не може нічого здавати. Звісно це жовтяниця, гепатит, сифілс, туберкульоз, малярія. І є тимчасові, які він сьогодні не може здати, а вже через місяць чи через рік, наприклад після пологів, аборту через рік жінка може прийти здати.

Володимиру Ніколаєву 64 роки, він єдиний в Україні почесний донор. Здавати кров розпочав ще в 76 році, і досі не зупиняється. За цей час чоловік пожертвував майже 4 літри крові.

Володимир Ніколаєв, почесний донор, герой України:

- Говорять за гроші ніхто не здає, всі здають за грошову компенсацію тому, що за це навіть податки не беруться. Але я подумав без цих грошей я зможу спокійно обійтися, якщо це дійсно потрібно і без шкоди для себе.

Акція «Допоможи дитині – врятуй себе!» націлена на те, аби запасти кров на майбутнє. Та головне, звісно, зробити повноцінним життя дітей.

Інна Дащенко, мати-волонтер:

- Не можна бути байдужими, не можна. Рано чи пізно так чи інакше ми зустрічаємось у пологових будинках, операційних, ну а тут все таки діти. Я вас дуже прохаю, будь ласка, просто подивіться навколо себе, прийдіть якщо вас не складно і здайте кров.

Взяти участь в акції можна до 11 червня з 8 до 15.00 за адресою вулиця Героїв Сталінграду, 17, обласна станція переливання крові.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Анна  (15.06.10 17:52): Журналистка дала конечно)У донора Николаева только лишь на 2007 год насчитывалось около 700 кроведач...а на 2010 так и подавно больше... Відповісти | З цитатою
Наташа  (12.06.10 12:10): Статья-бред!!! Таких журналистов надо увольнять. Такое впечатление, что они в облаках витали, когда брали интервью. Какие 4 литра за столько лет??? И что это за люди двенадцатипалые??? Відповісти | З цитатою
Читатель  (11.06.10 17:03): Алина Яковенко, сама хоть читала, что написала? Вряд ли Ирина Капинус такой бред несла. Відповісти | З цитатою
Зина  (11.06.10 13:26): Как это не прискорбно но сейчас действительно сдавать кровь не кому.Очень маленький % молодежи не пьющих и не наркоманы.При таком питании которое сейчас люди имеют о какой сдаче крови может идти речь.Кстати вот и ВИЧ у донара смогут выявить если есть только через пол года.А по поводу обновить кровь когда сдаешь ее регулярно то это как наркотик если не сдашь во время начинаешь себя плохо чувствовать.Кстати доноры по прошествии времени и регулярной сдачи начинают страдать гипертонией. Если сделать опрос среди всех мед работников области думаю и 1 % не наберется тех кто кровь сдает или сдавал. На сколько я помню то при наличии денег кровь закупают на станции переливания.Мне кажется нужно было отделению написать счет банка на который можно было бы делать пожертвования теми кто не может сдать кровь но хочет малышам помочь.. Відповісти | З цитатою
Денис  (11.06.10 13:16): такие пункты приема нужно на каждом массиве делать, а не 1 и черт знает где Відповісти | З цитатою
787  (11.06.10 12:29): \"Здавати кров розпочав ще в 76 році, і досі не зупиняється. За цей час чоловік пожертвував майже 4 літри крові.\"
Если за раз берут 300мл, то получается, что почетный донор сдал кровь всего 13 раз.
Или автор неуч, или я чего то не понимаю.
А если по теме, то мне кажется, если бы они, т.е. медики как-то анонсировали подобные акции, да просто давали по зомбоящику социальную рекламу, думаю желающих было бы больше.
Ведь донорство не только может спасти чью-то жизнь, но и помогает обновить свою кровь. Так что это вдвойне полезно.
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті