Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 03 червня 2024
16:02

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Перший випуск фахівців з міжнародних відносин

Перший  випуск фахівців з  міжнародних відносин
У 2010 р. Дніпропетровський національний університет мені О. Гончара здійснює перший випуск студентів, які отримали повну вищу освіту за спеціальністю "Міжнародні відносини". 17 червня відбудеться перший прилюдний захист дипломних робіт студентів-міжнародників, які отримують кваліфікацію "політолог-міжнародник, перекладач".

До участі у роботі державної екзаменаційної комісії залучаються провідні українські науковці. Головою ДЕК є відомий американіст, доктор політичних наук, професор Таврійського національного університету імені В.І. Вернадського, заступник директора Лівадійського палацу-музею з наукової роботи, Сергій Васильович Юрченко.

Дипломні роботи, що виносяться на захист, охоплюють широке коло актуальних і важливих питань теорії і практики міжнародних відносин і світової політтики. Серед них, зокрема, роботи на такі теми, як „Вплив Лісабонського договору на розвиток процесів європейської інтеграції”, „Парламентська дипломатія як складова глобальної системи міжнародних відносин”, „Місце та роль Ірану в регіональній системі міжнародних відносин на Середньому Сході”, „Сучасна геополітична активність Ватикану в Східній Європі”, „Місце та роль Криму в сучасних українсько-турецьких відносинах”, ”Роль НАТО у врегулюванні ситуації в Афганістані”.

Кафедра міжнародних відносин була створена у 2004 р. у рамках реалізації спільного європейського проекту TEMPUS/TACIS. Вона є комплексним навчально-науковим центром, який розробляє питання теорії та історії міжнародних відносин, світової політики, геополітики і глобалістики. Кафедра здійснює підготовку бакалаврів, спеціалістів та магістрів за напрямом "Міжнародні відносини".

Навчальний процес на кафедрі забезпечують: 2 доктори наук, 7 кандидатів наук, 3 старших викладачі, 1 викладач, відкрито аспірантуру. Видається науковий журнал "Світова цивілізація і міжнародні відносини". Завідувач кафедри - Шепєлєв Максиміліан Альбертович, доктор політичних наук, фахвець у галузі політичної глобалістики, фундаментальної геополітики та світового цивілізаційного процесу.

17 червня 2010р., 9:00
Палац студентів ДНУ ім. О.Гончара
Гетьманська зала

Gorod.dp.ua на Facebook.


Рэд Шухов  (16.06.10 16:15): Да измельчал универ, а когда-то я гордился, что закончил Днепропетровский государственный университет. Без всяких там имени и национальных приколов. Відповісти | З цитатою
Гость  (16.06.10 16:06): И гдеж они работать будут по специальности???
Задурили детям голову, развели их родителей на бабло и выпустили очередную группу никому не нужных специалистов...
Відповісти | З цитатою
den  (16.06.10 15:13): я в шоке!!!..." професор Таврійського національного університету імені В.І. Вернадського, заступник директора Лівадійського палацу-музею з наукової роботи"...а почему не было никого из КИМО???!!!..
"политолог", "переводчик", "международные отношения" - это абсолютно разные специальности...у них и коды разные по "ПЕРЕЛІК напрямів та спеціальностей, за якими здійснюється підготовка фахівців у вищих навчальних закладах"...
"міжнародні відносини" переводчиков не выпускают!!!
в дипломах КИМО и МГИМО написано "здобув кваліфікацию магістр міжнародних відносин"...а не "здобув кваліфікацію політолог"
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті