Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 29 мая 2024
03:36

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Проблеми розвитку будівництва на Дніпропетровщині

Нарада відбулася у Дніпропетровському Будинку архітектора за ініціативою голови облдержадміністрації Володимира Яцуби. Виступаючи на нараді, він зазначив, що будівельна галузь, яка у минулому була найпотужнішою в Україні, останнім часом не відповідає рівню економічного потенціалу Дніпропетровщини.

Так, у минулому році у Дніпропетровську було здано в експлуатацію лише 372, 4 тис. кв. метрів житла, що на 83 тис. кв.м. менше, ніж у 2002 році. В області залишається близько 1 тисячі недобудованих об’єктів вартістю 4 млрд. гривень. Серед них 368 житлових будинків загальною площею 940 тис. кв. метрів. Між тим, за темпами вкладання інвестицій у будівництво Дніпропетровськ займає одне з провідних місць в Україні, поступаючись лише Києву та Донецьку. Завдання, підкреслив голова облдержадміністрації, полягає у тому, щоб створити умови, за яких на Дніпропетровщині “почнеться будівельний бум, як у Києві”. Володимир Яцуба повідомив присутнім, що у поточному році на різні будівельні роботи виділяються значні кошти: 30 млн. грн. – на природоохоронні заходи, 40 млн.грн. – на будівництво метро, майже 40 млн.грн. – на реконструкцію мосту № 1 у Дніпропетровську. На думку голови облдержадміністрації, треба прискорювати й будівництво житла та громадських споруд. З цією метою необхідно ліквідувати усі перешкоди при отриманні дозволу на будівництво та виділенні земельних ділянок. З іншого боку, створити стимул для швидкої забудови цих ділянок. Володимир Яцуба, посилаючись на досвід Києва, вважає, що найкращим стимулом для прискорення будівництва є продаж земельних ділянок з аукціону. Оскільки витрачені підприємцем кошти спонукають його якнайшвидше повернути їх експлуатуючи споруджений об’єкт. З цією думкою погодилися й дніпропетровські підприємці. Один з них, Олександр Кагановський, запропонував продавати земельні ділянки з аукціону в кредит.

Місцеві бізнесмени з будівельної галузі скаржилися на чиновницьку тяганину, неузгодженість дій відповідних служб. Володимир Яцуба подякував їм за відверту розмову та пообіцяв особисту підтримку. За його словами, найближчим часом у центрі Дніпропетровська розпочнеться не тільки будівництво метро, але й реконструкція вулиць, площ та житлових кварталів. Вже зараз центр міста очищується від саморобних ларьків та брудних ринків, а навесні почнеться масштабний ремонт доріг.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (12)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (12)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  Метрополітен Дніпра проведе консультації з підрядниками для добудови 3 станцій (7)

•  У Дніпрі відкрився вечірній базар у дворі старого цирку біля Центрального ринку «Озерка» (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  До України повертається пил з Сахари (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
детские и спортивные площадки отремонтируют в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте