Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 24 червня 2024
16:49

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Експерти при ГУМВС відсвяткували 10-ту річницю служби

Експерти  при ГУМВС відсвяткували  10-ту річницю служби
У 1945 році при оперативному відділі Управління міліції МВС УРСР вперше було створено науково-технічне відділення, яке вже через три роки було реорганізовано в самостійний Науково-технічний відділ Управління міліції МВС України.

У 1981 році службу перейменували в Експертно-криміналістичне управління, а в 1992 році - в Центр криміналістичних досліджень, у складі якого функціонували відділи дослідження грошей та документів, балістичних, дактилоскопічних, фоноскопічних, фізико-хімічних, наркотичних, біологічних досліджень, а також оперативного пошуку та знешкодження і дослідження вибухових пристроїв і речовин.

Постановою Кабінету Міністрів України від 06.05.1998 № 617 створено Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України, який об’єднав Експертно-криміналістичне управління, Центр криміналістичних досліджень та Вибухово-технічну службу, а з 2000 року – Експертну службу МВС України.

Основними завданнями підрозділу є:

- судово-експертне та техніко-криміналістичне забезпечення діяльності органів внутрішніх справ, інших правоохоронних органів із запобігання, виявлення, розкриття та розслідування злочинів;

- організація виїздів на огляди місць скоєння злочинів, провадження експертиз та досліджень (47 видів) за кримінальними, цивільними та арбітражними справами, досліджень у позасудовому провадженні;

- проведення сертифікації зброї, боєприпасів, вибухових речовин та піротехнічних засобів;

- підготовка та підвищення кваліфікації експертів.

НДЕКЦ при ГУМВС України в області протягом 5 місяців 2010 року послідовно здійснювалися заходи, спрямовані на підвищення рівня техніко-криміналістичного та судово-експертного забезпечення розкриття та розслідування злочинів.

Працівниками експертно-криміналістичного центру області та його підрозділів на місцях, за звітний період в складі СОГ проведено 15944 огляди місць подій, у т.ч. за загальнокримінальною лінією 6486 оглядів.

Спеціалістами експертних підрозділів на місцях проведено 3970 оглядів місць подій з вилученням речових доказів.

У звітному періоді до експертних підрозділів надійшли на дослідження речові докази, вилучені з 2512 оглядів.

Безпосередньо експертами області упродовж п'яти місяців п.р. було розкрито 175 злочинів.

По вилучених речових доказах проведено 6299 експертиз та 15570 досліджень. При цьому експертизами досліджено 46540 об'єктів, а за оперативними матеріалами - 52623.

У тому числі експертами відділу спеціальних видів досліджень НДЕКЦ виконано 2205 експертиз та 4273 дослідження, з яких 1756 експертиз та 3582 дослідження наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів.

Фахівцями відділу інженерно-технічних та економічних досліджень виконано 497 експертиз та 8526 досліджень, з яких 394 експертизи та 213 досліджень обставин та механізму дорожньо-транспортних пригод і 46 експертиз та 8086 автотоварознавчих досліджень.

У звітному періоді проведено 8 експертиз матеріалів та засобів звуко- і відеозапису (досліджено 79 об'єктів). У сфері інтелектуальної власності виконано 8 експертиз (досліджено 17057 об'єктів) та 25 досліджень (19610 об'єктів); комп'ютерних технологій виконано 18 експертиз (досліджено 63 об'єкти) і 16 досліджень (36 об'єктів).

За п'ять місяців п.р. експертами області було виконано 21028 перевірок за криміналістичними обліками, за допомогою яких встановлено 191 особу, причетну до вчинення злочинів. У тому числі, при проведенні:

- 17936 перевірок за дактилоскопічними обліками встановлено 151 особу, причетну до скоєння злочинів;
- 939 перевірок за обліками слідів взуття, з яких встановлено 11 осіб;
- 1476 перевірок за іншими (фото- та відео обліками), з яких встановлено 29 осіб.

Встановлено 68 осіб, які причетні до скоєння злочинів. При проведенні перевірки 105 дактилокарт невпізнаних трупів встановлено 58 осіб.

Також, експертами області взято участь у 1646 оперативно-розшукових заходах та 1192 слідчих діях. За завданнями оперативних служб в експертних підрозділах області було складено 123 фотороботи.

Значна увага приділяється розкриттю та попередженню злочинів, пов'язаних із застосуванням вибухових пристроїв. У поточному році спеціалістами-вибухотехніками здійснено 171 профілактичний огляд, 5 виїздів по факту вибухів, 20 виїздів на повідомлення про загрозу вибуху, 4 - на повідомлення про виявлення вибухонебезпечних предметів, 6 - для знешкодження на місці виявлення та 15 - по факту пожеж.

Фахівцями вибухотехнічного відділу за звітний період проведено 99 експертиз та 110 досліджень. В цілому працівниками цього підрозділу при проведенні експертиз знешкоджено 11 одиниць саморобних боєприпасів та 31 кг 397 гр вибухових речовин.

У звітному періоді експертами оглянуто і перевірено 33470 автомобілів, при цьому виявлено 140 автомобілів зі зміненими номерами деталей та агрегатів, встановлено первинні номери у 14 одиниць транспорту, 3 з яких знаходилися в розшуку; встановлено 14 фактів підробки документів, що супроводжують транспортні засоби.

Результати роботи НДЕКЦ свідчать, що експерти цілком спроможні вирішувати задачі щодо надання практичної допомоги працівникам карного розшуку і слідчих підрозділів в питаннях техніко-криміналістичного та судово-експертного забезпечення розкриття та розслідування злочинів.

21 червня 2010 року о 11.00 годині в залі колегії Головного управління МВС України в Дніпропетровській області відбулися урочисті святкові заходи, присвячені 10-й річниці створення науково-дослідного експертно-криміналістичного центру. З нагоди свята начальником ГУМВС України в області полковником міліції Віктором Бабенком підписаний наказ про заохочення кращих працівників служби, ветеранів служби за їх активну участь у підтриманні правопорядку в області. На урочистих зборах був присутній заступник начальника ГУМВС України в області полковник міліції Олександр Гриза, який привітав експертів з професійним святом.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:





Ж)))  (13.04.11 18:06): )))0 Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Прати треба вночі: експерт з Дніпра пояснив, чому графіки відключення важливі і їх неможливо уникнути (12)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (11)

•  В Днепре на продажу выставили уникальный протезный завод (9)

•  У Дніпрі оновлюють аварійний трамвайний переїзд на розі просп. Лесі Українки та вул. Степана Бандери (6)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (6)

•  Вандали облюбували сквер Янгеля у Дніпрі (5)

•  У Дніпрі нарешті знизилися ціни на помідори (5)

•  У Дніпрі з'явився ще один диво-двір (4)

•  Відпочинок та гармонія з природою: сквер Прибережний у Дніпрі наче магнітом притягує тисячі людей (4)

•  У Павлограді хочуть витратити 137 мільйонів гривень на реконструкцію будинку для переселенців (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті