Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 24 червня 2024
15:55

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Службе по борьбе с экономической преступностью исполняется 17 лет

Службе по борьбе с экономической преступностью исполняется 17 лет
5 липня виповнюється 17 років з Дня створення служби боротьби з економічною злочинністю. Доволі тендітний вік, скаже дехто. Але, якщо серйозно, то важко переоцінити її внесок у справу зміцнення економічної могутності нашої держави, захисту національного багатства, законних прав та інтересів учасників економічних відносин, конституційних прав і свобод громадян.

Що тут казати - 80 відсотків всіх викритих злочинів у сфері економіки - результат самовідданої роботи працівників цієї служби, які відправили до місць не так віддалених сотні чиновників, казнокрадів, хабарників, махінаторів. Мільйони гривень, які вдалося повернути.

Дійсно, нині Державна служби боротьби з економічною злочинністю видає високі результати, та історія підрозділу, як кажуть, не з легких.

Першим спеціалізованим підрозділом у системі органів внутрішніх справ, що розпочав цілеспрямовану борню з корисливими злочинами економічної спрямованості, стала служба боротьби з розкраданнями соцвласності в організаціях та установах держторгівлі, споживчої та інвалідної кооперації, заготівельних організаціях і ощадкасах, а також для протидії спекуляції, створена наказом НКВС СРСР ще 1937 року. Саме тоді затвердили і “Положення про відділ боротьби з розкраданнями соціалістичної власності та спекуляцією ГУРСМ НКВС СРСР”.

Працівники цієї служби виконували завдання боротьби з розкраданнями соціалістичної власності та спекуляцією майже до кінця вісімдесятих років.

У подальшому, відповідно до наказу МВС України від 2 вересня 1991 року, у зв'язку із деякими змінами форм власності, зародження ринкових відносин, назву підрозділу замінили на службу захисту економіки від злочинних посягань (ЗЕЗП).

В умовах динамічних змін, що почали відбуватись в економічних відносинах, розвитком нових форм господарювання та власності, виникла нагальна потреба в зміні статусу служби, яка вела боротьбу з правопорушеннями у сфері економіки, відведення їй відповідного місця в системі органів державної виконавчої влади та нових повноважень, які б забезпечили в нових умовах ефективне і своєчасне викриття злочинів.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 5 липня 1993 року було утворено Головне управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю. Саме ця дата і є Днем створення служби боротьби з економічною злочинністю у її сьогоднішньому вигляді і з тими основоположними функціями, завдяки яким й донині вдається захищати економіку держави. З 2002 року Головне управління перейменовано в Департамент Держслужби боротьби з економічною злочинністю МВС.

Тож підрозділи ДСБЕЗ витримали довгі роки структурних перебудов, яким передували зміни у політичному, соціальному та економічному житті держави.

Напередодні свята на урочистому заході в залі колегії ГУМВС України в області, присвяченій 17-ій річниці з Дня створення служби, працівники ДСБЕЗ підбивали підсумки своєї діяльності.

Перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Черних визнав, що керівництво МВС дійсно високо оцінює ті високі результати у сфері своєї діяльності, які демонструють працівники ДСБЕЗ.

Тож начальник Головного управління МВС України в Дніпропетровській області полковник міліції Віктор Бабенко привітав винуватців свята з Днем служби та зазначив, що, не зважаючи на її юний вік, ДСБЕЗ демонструє високий професіоналізм, витримку, виваженість у професійній діяльності.

Також Віктор Бабенко відзначив і діяльність ветеранів служби, які також перебували на урочистостях.

- Наші ветерани упродовж не одного десятка років результатами оперативно-службової діяльності укріплюють авторитет служби, додаючи нашим молодим колегам упевненості, підтримуючи їх, передаючи той безцінний практичний досвід, напрацьований упродовж багатьох літ роботи у службі, допомагаючи застосовувати здобуті знання і навички у практичній діяльності, - наголосив Віктор Бабенко.

До того, ж відзначили й молодих оперативників, які, на думку Віктора Бабенка, прийшли на службу підготовленими, грамотними та націленими на результативну роботу.

Віктор Бабенко нагородив найкращих працівників ДСБЕЗ нагородами. Також привітав правоохоронців зі святом заступник голови облдержадміністріції Іван Ступак та заступник голови обласної ради по виконавчому апарату Віктор Науменко.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:





Вас никто не любит)))  (08.07.10 12:00): Иногда ихняя работа и нужна (хотя за частую всё равно преступники откупаются)
А вот к нам не давно приходили на фирму, проверили документы, сказали что нужно платить им за не официальный виндовс, фотошоп и др. (вот смешные))) Вот такой хороший способ пополнения казны они придумали)))
Відповісти | З цитатою
1234  (06.07.10 21:42): Именно эти бугаи крышуют игровые автоматы. Відповісти | З цитатою
Швед  (06.07.10 17:58): Какие благородные и интеллигентные лица. Элита. Відповісти | З цитатою
бука  (06.07.10 17:01): Хорошие фотографии к статье.Умные, волевые и главное честные лица. Для полноты картины, надо было еще привести фотографию машин на которых приехали эти труженики с зарплатами около двух тысяч гривен. Вопросов больше ни у кого бы не осталось Відповісти | З цитатою
!  (06.07.10 07:40): На бригаду Рэкетиров похожи. Відповісти | З цитатою
DeNO  (06.07.10 02:43): Arty,1000000!!! И вообще меня очень раздражает то, что вокруг рынка - не пройти даже нормально, хотя и понимаю, что стоят там люди не от хорошей жизни. Відповісти | З цитатою
A_Man  (05.07.10 23:41): Самая настоящая банда. Шмон рынков это самое меньшее из того на что эти ребята способны Відповісти | З цитатою
Arty  (05.07.10 23:12): Приезжает неделю назад на рынок "Кодак" на Победе делегация и давай шмонать всех подряд!!! Я спрашиваю у продавца, что за дела, а он говорит что скоро будет день ОБЭП и им дали задание насобирать бабла на поляну!!!
С праздником:)
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Прати треба вночі: експерт з Дніпра пояснив, чому графіки відключення важливі і їх неможливо уникнути (12)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (11)

•  В Днепре на продажу выставили уникальный протезный завод (9)

•  У Дніпрі оновлюють аварійний трамвайний переїзд на розі просп. Лесі Українки та вул. Степана Бандери (6)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (6)

•  Вандали облюбували сквер Янгеля у Дніпрі (5)

•  У Дніпрі нарешті знизилися ціни на помідори (5)

•  Виправляють помилки радянських будівельників. У Дніпрі комунальники комплексно вирішують проблему відтоку дощової води та облаштовують колектори (4)

•  Сильна злива та гроза. Як Дніпро впорався з черговим циклоном (4)

•  У Павлограді хочуть витратити 137 мільйонів гривень на реконструкцію будинку для переселенців (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті