Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 17 червня 2024
03:51

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Криворожская балка превратила жизнь ее обитателей в ад

2:9 / 9.03 Mb
Мешканці приватного сектору Дніпропетровська 13 років благають міську владу про допомогу.

Їхнє пекло палає цілодобово без перерви на обід чи пору року і їм доводиться у ньому жити. Це не опис потойбіччя – це наша Дніпропетровська, так звана Криворізька, – балка. Мешканці тутешнього приватного сектору двічі на добу викачують воду зі своїх льохів, а вийти чи виїхати із власного будинку для них просто неможливо. В гості до заживо замурованих поїхала наша знімальна група.

Мешканці цього, окремого від решти, світу – переважно пенсіонери, які пропрацювали на заводі більше півстоліття.Залишок славетного життя їм доводиться проводити на мокрому місці, а на поверхню виходити вкрай рідко. Дороги, що ведуть сюди мало того, що майже вертикальні, вони ще і повністю зруйновані ґрунтовими водами. Влітку тут іще можна якось пересуватися, а от взимку…

«Ой, ходити –  і не питай, зараз поки-то добре, а якщо, уяви собі, ожеледь – то й так спускайся – крок вперед і два назад», каже Катерина Федотівна, мешканка 2-го Ізюмського провулку

«Я тягнув на санках онука нагору, а там чекала швидка. Вони кажуть: ми не поїдемо, і я тягнув його», каже Павло Іванович, мешканець 2-го Ізюмського провулку.

Найстаріший мешканець поселення, Федір Петрович, – місцевий архіваріус. Він ретельно збирає всі звернення і відписки від міської влади. Деякі документи датуються ще 1997 роком, написано: обіцяємо у всьому розібратися.

«Посилаються, посилаються, і зараз відправили всі наші папери з райради до якоїсь контори, вже не слідкував – ноги не носять – і кинув, зібрався вже здихати», – каже Федір Петрович, мешканець 2-го Ізюмського провулку.

Вода в тутешніх колодязях давно непридатна для пиття, зате з усіх можливих Отворів тут біжить інша рідина.

«Біжить постійно вода, як тільки-но трішки дощі, так і біжить. Яма така нікому не потрібна – зливають всі відходи, та й все», каже Алла, мешканка 2-го Ізюмського провулку.

Вирішення проблеми, насправді, не за такими вже і глобальними діями, кажуть мешканці. Воно обмежується кількома словами.«Загалом водовідвід зробити, і зробити дороги 50 метрів», каже Віталій Васильович, мешканець 2-го Ізюмського провулку.

Якщо до найближчої зими нічого тут не зміниться, то в мешканців – два виходи: або дертися всіма можливими способами вгору, або іти 6 кілометрів в об’їзд. Щоправда і тут дорога розвалюється повз канавки із тією самою водичкою. У міській раді нам обіцяли розібратися, ретельно записали адреси провулків. Сподіваємося, влада візьме на себе обов’язки Бога і витягне невинних людей з їхнього пекла.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Мурка  (26.08.10 12:19): Что за мэр такой, который о народе совсем не думает, зачем он тогда нужен, чтоб деньги через свой завод отмывать? Відповісти | З цитатою
Гость  (20.08.10 21:04): Нет никому до этого дала, у Кулича сейчас предвыборные потуги, некогда ему о людях думать! Відповісти | З цитатою
тина  (18.08.10 00:54): Куличенко мэр только центра города. На большее у него ума не хватает.Развалил город и завалил его мусором.За 2 срока доконал дороги и коммуникации,раздал все земли, довёл "до ручки электротранспорт(а это экология города!)потому что "крышует" маршрутчиков. А теперь вступил в Партию Регионов,чтобы она(богатая!) протолкнула его на выборах на очередные 5 лет правления городом.Свой парень в городе нужен партии регионов,чтобы править не только на востоке,но и в центре Украины.Так что не будьте наивными,им не до вас.Сейчас чиновников можно заставить шевелиться только крупной взяткой или заряженной берданкой.А может живущим в балке и повезёт перед выборами - ведь голоса избирателей дорогого стоют. Не сдавайтесь. Желаю удачи! Відповісти | З цитатою
Карлючка  (17.08.10 18:27): Людей жалко, как там жить можно? А старики, зимой же там вообще передвигаться невозможно!10 лет люди уже о помощи просят, а помочь некому!
От Куличенко как всегда одни обещания и никаких действий!
Відповісти | З цитатою
Дуло  (17.08.10 16:36): Блин, Ваня что не может указание дать чтоб балке в порядок привели? Ни мэр, а одно название! Відповісти | З цитатою
Кура  (17.08.10 14:28): Пи...Ц! Куда наши власти смотрят? Как после такого народ будет наших чиновников уважать, если им нет до нас дела? Відповісти | З цитатою
Иларионыч  (17.08.10 13:12): Ничего Куличенко не может! Люди жить нормально не могут о помощи молят... А Иванычу на них наплевать!
Нужен такой мэр, который только о своей шкуре думает, а на народ наплевать???
Відповісти | З цитатою
12345  (15.08.10 13:46): http://m-shkolnikov.narod.ru/mc.html
Посмотрите как живут люди,а не свиньи.
У них даже туалеты в центре города для собак.
бесплатные.
Учитись правильно выбирать мэра и городские власти.
Или для вас это бесполезно.
Б...Ы...Дло! Китайцы переплюнули. А были нищей страной.
Надо всех совков дустом.
Відповісти | З цитатою
Жако  (15.08.10 12:29): Там 50 метров асфльта ничего не даст... через зиму он сплывёт, потом обратно процедуру повторять.

Нада заливать бетон и делать отводы. Только делать это должен ЮМЗ, но раз уж город не может заставить ЮМЗ, то делать должен мэр!
А мэр у нас привык голову в песок - и дело с концом. Не удивлюсь если деньги и выделяли, но их "съел" сам Иван Куличенко.
Відповісти | З цитатою
громада  (12.08.10 20:27): Петя, Нету у меня сочуствия.
Как голосовали так и живут.
Кто им доктор?
Dmytro_Dnipro, забыл добавить,будем избирать пока все не передохнем.
Кроме него.
Відповісти | З цитатою
1 2
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті