Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 01 июля 2024
10:02

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Днепропетровская область становится главным медицинским центром Украины по лечению нарушений слуха у детей

Днепропетровская область становится главным медицинским центром Украины по лечению нарушений слуха у детей
akystik.ru
В рамках обласної програми «Здоров’я дітей та матерів Дніпропетровщини на період до 2015 року» за ініціативи губернатора Дніпропетровської області Олександра Вілкула за кошти обласного бюджету вперше придбано 156 слухових апаратів (на суму 715,00 тис грн.) для моноурального слухопротезування туговухих дітей області, які перебувають у черзі в НДІ отоларингології АМН України, а також закуплено 13 систем для унікальної для України кохлеарної* імплантації (на суму 2756,00 тис грн).

Про це під час прес-конференції повідомила начальник головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Валентина Гінзбург.

«Передові технології лікування розладів слуху, які наразі можуть реалізовуватись на Дніпропетровщині, дотепер були доступні лише за кордоном. Завдяки реалізації Губернаторського проекту підтримки новітніх технологій в медицині, жителі нашої області мають можливість за бюджетні кошти отримати лікування, що раніше для більшості не було доступним», - зазначила вона.

Впроваджені новітні технології лікування передбачають систему реабілітації дітей з зазначеною патологією. Тому під патронатом голови облдержадміністрації на Дніпропетровщині проводиться активна реконструкція та капітальний ремонт лікувально-профілактичних закладів, в яких надається високоспеціалізована медична допомога та реабілітаційне лікування дітей області.

Реконструкція дитячого санаторію № 4 (єдиний медичний заклад в Україні, де реабілітують розлади мови у дітей з ураженням центральної нервової системи) дозволить розгорнути додатково 15 ліжок, в тому числі із сумісним перебуванням з матір’ю, використовувати сучасні безмедикаментозні методи фізіо- та бальнеотерапії, що дасть можливість проводити ранню медико-соціальну реабілітацію у дітей від 2-х років з порушенням слуху та мови, в тому числі - після відновлення слуху методом кохлеарної імплантації.

Крім того, з обласного бюджету виділено кошти для продовження реконструкції обласної дитячої клінічної лікарні для збільшення кількості спеціалізованих ліжок для реанімації та патології новонароджених, створення відділення хірургії новонароджених (15 ліжок) та операційно-анестезіологічного блоку для лікування хворих на повітряно-крапельні інфекції, розширення площ консультативної поліклініки. Це дасть змогу забезпечити маленьких пацієнтів області високоспеціалізованою допомогою.

Окрім формування сучасної медичної бази в Дніпропетровську, Олександром Вілкулом реалізується програма розвитку медицини в інших містах та районах Дніпропетровщини. В тому числі - медична допомога хворим Павлоградського району з інфекційною патологією надається в 3-х лікувальних закладах, де існуючі інфекційні відділення не відповідають санітарно-епідеміологічним вимогам. Після завершення реконструкції інфекційного корпусу міської лікарні № 4 м. Павлограда буде розгорнуто сучасне інфекційне відділення на 30 ліжок для обслуговування дитячого і дорослого населення міста Павлограда та Павлоградського району. Також, в рамках обласної програми «Здоров’я дітей та матерів Дніпропетровщини на період до 2015 року» цього року виділено коштів в сумі 2597,89 тис грн. для лікування дітей-інвалідів, хворих на епілепсію, ДЦП, гемофілію, вірусні гепатити та хронічну ниркову недостатність.

«Впровадження новітніх технологій, забезпечення повного циклу реабілітації та належних умов лікування дітей-інвалідів – це Дніпропетровський стандарт ставлення до медицини. Дніпропетровщина – лідер з розвитку та реформування системи охорони здоров’я в Україні», - підкреслила Валентина Гінзбург.

Довідка:

*Кохлеарна імплантація – сучасна високотехнологічна система заходів та технічних пристроїв, що направлена на відновлення відсутнього фізичного слуху у людини. В системі заходів з кохлеарної імплантації задіяний ряд спеціалістів різного профілю (сурдопедагогів, психологів, сурдологів, аудіологів, оторіналарингологів), робота яких неможлива один без одного та направлена на відновлення слуху у людини.

За кордоном середня вартість операції з кохлеарної імплантації становить близько 20 тис євро. На Дніпропетровщині наразі такі операції будуть проводитися безкоштовно.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Сосед  (09.09.10 11:53): Не раскатывайте губы.Ваш ребенок туда не попадет.Это блеф. Ответить | С цитатой
Криворожанин  (09.09.10 11:51): Алла, думаю после выборов ничего не изменится. Он много делал и продолжает в Кривом Рогу, хотя, поверьте, для выборов ему это не нужно, все итак было бы пучком. Тому пример некоторые наши криворожские нардепы, о которых даже и не слышал никто :). Просто он человек хороший, по крайней мере так говорят в его окружении. Ответить | С цитатой
Алла  (08.09.10 23:45): Дай Бог, чтобы так же и после выборов... Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (39)

•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (21)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (14)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (11)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (10)

•  Заборгували майже 1 млн грн: де у Дніпрі наступного тижня відключатимуть воду (9)

•  У Дніпрі на Сонячній Набережній почали демонтувати великий логотип на 10-поверхівці (9)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (8)

•  За розтрату 17 млн грн державного майна засуджено екскерівника інституту трубної промисловості у Дніпрі (8)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн горожанам на восстановление жилья, пострадавшего от ракетных обстрелов, выплатил Днепр в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте