Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 11 мая 2024
16:07

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Работников профобразования поздравили с 70-летием создания системы подготовки рабочих кадров

Работников профобразования поздравили с 70-летием создания системы подготовки рабочих кадров
Заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова привітала профтехосвітяни області з 70-річчя створення державної системи підготовки робітничих кадрів. В урочистій зустрічі взяли участь ветерани, керівники, працівники закладів професійно-технічної освіти.

«Дніпропетровська область – це «промислове серце України». Тому розвитку професійно-технічної освіти в регіоні, як і в державі в цілому, приділяється велика увага. Робітничі професії в регіоні перспективні. Адже керівник області Олександр Вілкул поставив завдання довести в 2011 році середню заробітну плату в промисловості до 4 тис грн. Це гарний стимул для наших молодих людей отримувати професійно-технічну освіту. І наразі обласна влада забезпечує всі умови, аби ланка «освіта – перше робоче місце» безперебійно працювала», - зазначила заступник голови облдержадміністрації.

Вона також додала: «У цей день хочеться побажати педагогам, що навчають молодь робітничим професіям, бажаємо міцного здоров’я, успіхів у роботі, впевненості у завтрашньому дні та родинного затишку».

Марія Пустова за дорученням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула вручила кращим працівникам галузі почесні грамоти та відзнаки Міністерства освіти і науки України, головного управління освіти і науки облдержадміністрації та обласної ради.

Довідка:

В структурі професійно-технічної освіти Дніпропетровської області діє 280 суб’єктів різних форм власності і підпорядкування, в тому числі 64 державних професійно-технічних навчальних закладів підпорядкованих Міністерству освіти і науки України, в яких здійснюється професійне навчання за 283 професіями.

Сьогодні в мережі професійно-технічних навчальних закладів, підпорядкованих Міністерству освіти і науки України функціонують:

  • 16 центрів професійно-технічної освіти;
  • 6 вищих професійних училищ;
  • 25 професійних ліцеїв;
  • 12 професійно-технічних училищ;
  • 5 навчальних центрів при установах виконання покарань.

В державних ПТНЗ навчається 33,5 тис. учнів та слухачів. Кожний професійно-технічний навчальний заклад області окрім підготовки випускників шкіл за державним замовленням виконує ще декілька функцій – перепідготовка незайнятого населення, підвищення кваліфікації працівників підприємств, а також допрофесійне навчання школярів.

На базі професійно-технічних навчальних закладів області функціонує 6 будівельних навчально-практичних центрів з інноваційних технологій, 1 центр зварювального виробництва, 1 з підготовки фахівців торгівельної галузі, 4 – туристично-готельного сервісу, 1 – зв’язку та інформаційно-консультативних технологій.

Всі професійно-технічні навчальні заклади області (100%) підключені до мережі Інтернет, 60 навчальних закладів (94%) мають власні сайти. Престиж навчання в професійно-технічних навчальних закладах робітничим професіям заоохочується персональними стипендіями, які виплачуються кращим учням за рахунок обласного бюджету. На ці цілі щороку виділяється близько 100 тис. грн.

Gorod.dp.ua на Facebook.


СДЕЛАЙ ДОБРО!  (05.10.10 12:57): "Накорми четвероногого друга одним кликом" (чтобы голосовать нужна регистрация), ЛЮДИ, не будьте безразличными! ГОЛОСУЕМ КАЖДЫЙ ДЕНЬ - http://emarket.ua/action/gimmesomefood.php Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте