Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
17:44

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпропетровщина вчасно розпочала весняно-польові роботи

Дніпропетровщина вчасно розпочала весняно-польові роботи
Про це заявив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул під час наради з питань підготовки та проведення весняно-польових робіт господарствами Дніпропетровської області в 2011 році.

У роботі наради також узяли участь заступник голови облдержадміністрації Олександр Любович, голови райдержадміністрацій, начальники районних управлінь агропромислового розвитку, керівники агропромислових господарств.

«Наше завдання - забезпечити жителів області якісними продуктами харчування власного виробництва за максимально доступними цінами. І вирішальну роль на даному етапі відіграє підготовка та проведення весняно-польових робіт», - наголосив Олександр Вілкул.

Він визначив перед аграріями основні завдання для проведення весняно-польових робіт. По-перше, це суворе дотримання науково обґрунтованого посівного обороту та структури посівних площ. Важливим елементом цьогорічної посівної кампанії, за словами губернатора, є оптимізація посівних площ. Зокрема, площі посівів зернових культур будуть збільшені з 51% до практично 56% від загальної кількості посівних площ, а посіви соняшника будуть скорочені з 26% до 20%. Також цього року в області буде посіяно гречки на площі 12 тис га. Потреба області в цій крупі складає близько 6 тис 700 тонн. Заплановані обсяги посівів дають можливість повістю забезпечити область гречкою.

Друга вимога – чітке дотримання відведених для посівів строків.

Голова облдержадміністрації також звернув увагу аграріїв на впровадження енергозберігаючих технологій, раціональне використання землі, підвищення її родючості, застосування засобів захисту рослин.

Як доповів губернатору його заступник Олександр Любович, згідно із графіком господарства області повністю забезпечені насінням та мінеральними добривами, паливно-мастильними матеріалами - на 95%, завершена підготовка техніки для проведення польових робіт. Всього для їх проведення агропідприємствам регіону необхідно 1 млрд 545 млн грн. Близько 1,3 млрд грн - це власні кошти агропідприємств. Ще необхідно залучити близько 260 млн грн кредитів. На сьогодні вже залучено 177,6 млн грн кредитів, або 69%. Їх оформлення проходить згідно з графіком відповідно до потреби в коштах.

Під час наради Олександр Вілкул також зверну увагу керівників районів на необхідність комплексного розвитку сільських територій. «Ми повинні залучати інвестиції в сільське господарство. Зокрема, у переробку сільгосппродукції. Це єдиний шлях розвитку цих територій. Зі свого боку влада робить все, щоб докорінно змінити ситуацію і залучити інвестиції в агропромисловий комплекс. Триває процес розробки стратегічних програм розвитку регіону, важливим елементом яких є створення умов для залучення інвестицій у сільськогосподарську галузь», - додав він.

ДОВІДКА

За підсумками 2010 року обсяги виробництва сільгосппродукції у всіх категоріях господарств Дніпропетровщини збільшилися на 1%. При цьому по країні спостерігалося зменшення на 1%. За 2 місяці поточного року в області забезпечено приріст виробництва валової продукції на 11,2% проти минулого року.

Станом на 1 березня 2011 року в області задекларовано 767 тис. тонн зерна, у тому числі 338,1 тис тонн - продовольчого.

Наразі під урожай 2011 року посіяно озимих культур на площі 614,5 тис. га (102% до прогнозу), з них 468,6 тис. га - озимої пшениці, 54 тис га озимого ріпаку. На сьогодні відповідно до погодних умов підживлено 281,8 тис. га (50,5%) озимих культур, озимого ріпаку - 31,3 тис. га (58,1%). Оскільки весна цього року пізня, проведено боронування на 153,9 тис га (13,1 % до прогнозу), закультивовано 19,3 тис.га (1,6% до прогнозу).

Агроформуваннями області розпочато посів ярих культур. Планується посіяти 290 тис га ярового ячменю та 14,5 тис га зернобобових культур. Наразі посівна кампанія вже почалася. Посіяно 5 тис.га ярого ячменю (1,7% від запланованої площі) та 50 га гороху (3% від запланованого).

Середньомісячна зарплата одного працівника сільгосппідприємств області склала 1517 грн, що на 229 грн, або на 17,8%, більше проти аналогічного періоду 2010 року. Середньомісячна зарплата одного працівника харчової та переробної промисловості становить 1754 грн., що на 311 грн, або на 21,5%, більше минулого року.

Gorod.dp.ua на Facebook.


барыга  (30.03.11 07:38): Прошла зима, настало лето, спасибо партии за это!!! Вспашка дорогие озвучена на уровне 14 грн за сотку.Процентов 25 полей засеяно рипаком(озимым),10% пшеничкой(ох и плохо перезимовала),процентов 25 зашуруют соей,остальное жито и прочие радости.Кто может проконтролировать фермеров?? Вилкул? Да он в собственном кабинете не хозяин,гавкает по команде из Киева!! А вот поднятие цен на мясо и овощи гарантирую,свиней до резают,а процентов 50 селян теплицы не готовили,дорого отапливать... Відповісти | З цитатою
моня  (30.03.11 02:03): Расчёт на де билов . Den абсолютно прав. Відповісти | З цитатою
123  (29.03.11 22:16): Дегенераты!!! Забыли, наверное, календарь перевернуть?! Думают, что сейчас 1978-80 год? В преддверии съезда КПСС! Все красиво расписали, прямо выдержка и передовицы "Правды", все как тогда - аж ностальгия душит! Партия знает где и чего, когда сеять, где ковать и кого удобрять, главное, чтобы из графика не выбиться! Весь идиотизм ситуации в том, что декларируя об обеспеченности ГСМ писака скромно не упомянул по какой цене! Пока трактор выйдет в поле соляра будет по 12 грн, а выращенная и убранная при таких затратах гречка на 12000 га выйдет по 99 грн 99 коп.!Если будет за что убрать! Так на фига так париться с гречкой? Ведь бананы в магазине всего по 10 грн. Может они нам заменят кашу или капусту по 13 грн? Но и это все мелочи, что к осени с голоду будем дохнуть - главное рост ВВП, вот что радует!!! Уроды, доправились! Відповісти | З цитатою
Сергей  (29.03.11 21:25): Что за трындежь в стиле 3 урожая к партконференции? какие работы?? на полях еще местами снег лежит трактора не пройдут! кому они врут???!!! Відповісти | З цитатою
Yura  (29.03.11 21:14): den. Абсолютно с вами согласен. По заявлениям знакомых фермеров они будут сеять и выращивать то, что выгодно, а не то, что трактует власть.т.к реальной помощи от власти нет кроме откровенного вымогательства со стороны контролирующих органов. Работая в зоне рискованного земледелия куда относится и наша область и с какимито призрачными (в финансовом плане) госзаказами можно завтра фермерам оказаться вроли бомжей. Відповісти | З цитатою
Геннадий  (29.03.11 17:10): Да, может он реально и не разбирается в деталях и мелочах сельскохозяйственной деятельности, да ему собственно говоря это и не надо!
Главное то, что он знает все основы управления, эфеективного менеджмента, у него есть большой опыт, Вилкул знает механизм достижения поставленных целей, он умеет ставит задачи, распределять полномочия, контролировать выполнение всеми своих функций и видеть процесс в его целостном виде, а не углубляться в мелочи
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Рита  (29.03.11 17:06): Уважаемый Den, как раз наоборот и хорошо, что губернатор контролирует аграриев, котролирует все процессы в области...представьте, каждая отрасль области работала бы по своему и в своих интересахз..тогда б вообще хаос был, полная безконтрольность и неразбериха Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
den  (29.03.11 15:55): я всегда в шоке от таких новостей...кто-то тут понимает все эти цифры? и зачем мне их вообще знать? в какой стране мы живем? Днепропетровщина начала, а я вот не начал! Эти обобщения меня просто раздражают.
В какой нормальной стране возможна новость "Огайо начало посевые работы"?
это всего-лишь бизнес частных предприятий, зачем меня в это впутывать и приплетать?
Идиоты...Вилкул что-то понимает в сельском хозяйстве, что имеет наглость давать советы- "Глава облгосадминистрации также обратил внимание аграриев на внедрение энергосберегающих технологий, рациональное использование земли, повышение ее плодородия, применение средств защиты растений."??? Агроном-любитель ***.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
!  (29.03.11 11:58): а тем временем в облгосадминистрации начинаются весенне-пОловые работы... Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті