Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
23:17

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Домівки 6-ти тисяч жителів Новомосковського району будуть захищені від підтоплень

Домівки 6-ти тисяч жителів Новомосковського району будуть захищені від підтоплень
Олександр Вілкул провів виїзну нараду щодо виконання протиповеневих заходів на річці Кільчень для захисту від затоплення селища Спаське Новомосковського району.

У виїзній нараді взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації  Вячеслав Задорожний, радник голови облдержадміністрації Віктор Сергєєв, голова Новомосковської райдержадміністрації Олег Миронов, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації , обласних організацій та підприємств-підрядників.

Реалізацію проекту захисту від шкідливої дії вод річки Кільчень сільських населених пунктів і сільськогосподарських угідь було розпочато в 2006 році. Зокрема, збудовано природоохоронні об'єкти, пов'язані з розчисткою русла річки Кільчень у Дніпропетровському та Магдалинівському районах. Через недостатнє фінансування ці роботи було припинено, тому в минулому році в селищі Спаське були підтоплені 112 будівель, постраждало 172 особи.

Для запобігання подібних збитків в майбутньому були відновлені будівництво й реконструкція природоохоронних об'єктів за рахунок обласного бюджету.

У цьому році профінансовано природоохоронні заходи на річці Кільчень на суму 3,6 млн. грн. За ці кошти розчищено русло річки (довжиною 1,55 км ), побудовано 3 дамби з твердим покриттям, розчищено дренажний канал ( 0,73 км ), виконано роботи з влаштування та перевлаштування 5 водоогороджуючих дамб . Наразі на об'єкті працює 13 одиниць техніки та 31 робітник.

«Реалізація природоохоронних заходів на Кільчені дозволить покращити умови проживання населення, запобігти збиткам від затоплення та підтоплення, створить безпечні умови для життя і здоров'я 6 тисяч жителів Новомосковського району», – зазначив Олег Миронов.

До кінця цього року з обласного бюджету заплановано виділити ще близько 2,5 млн. грн.. на продовження робіт на річці Кільчень. Зокрема, на продовження розчищення русла ріки та будівництва 4 водопропускних споруд.

«Загалом проектом передбачено проведення 4-х черг розчищення русла Кільчені. Завдяки цим заходам буде поліпшено санітарний та екологічний стан Новомосковського району. Жителі району будуть захищені від підтоплень та шкідливої дії вод», – наголосив Олександр Вілкул.

Довідка :

Проект будівництва водних об'єктів на ріці Кільчень проходить у рамках регіональної програми ліквідації наслідків підтоплення територій у містах і селищах Дніпропетровської області. Загальна вартість проведення природоохоронних робіт на річці Кільчень становить 43,6 млн. грн.

Проектом передбачається виділення 4-х черг розчищення русла річки Кільчень. До складу кожної з черг входять наступні роботи:

І черга

- розчищення русла річки Кільчень – 3,9 км ;

- обладнання руслових 2-х перемичок-перекатів;

- перебудова 3-х водопропускних споруд у місцях існуючих переїздів через річку Кільчень;

- обладнання дренажно-паводкового каналу довжиною 1,0 км , на місці замуленого закруту, що з'єднується з руслом річки Кільчень у селі Спаське;

- обладнання водоогороджуючих дамб загальною довжиною 850 м ;

- обладнання водопропускної труби на існуючому переїзді.

ІІ черга

- розчищення русла річки Кільчень – 3,4 км ;

- обладнання 1 руслової перемички-перекату.

ІІІ черга

- розчищення русла річки Кільчень – 4,0 км ;

IV черга

- розчищення русла річки Кільчень – 5,3 км ;

- обладнання руслових 2 перемичок-перекатів.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Маша  (27.09.11 09:07): Помойму сейчас все проблемы решаются незамедлительно!И делается все возможное чтобы их небыло вообще! Відповісти | З цитатою
Илья  (26.09.11 11:33): во время паводков Кильчень из красивой реки и друга коров)) превращается в ужасного врага. Убытки для тех, кто живет осторонь конечно минимальны, а вот когда мы живем совсем рядом, а от этого страдает все, в том числе и огороды, в которые мы вкладываем неймоверный труд – это самое обидное и тяжелое для нас
Хочу сказать, что антипаводковые мероприятия, Александр Юрьевич, нам сегодня очень необходимы, очень нужны, и спасбо что занялись этим вопросом
Відповісти | З цитатою
*  (23.09.11 12:50): проблема подтоплений должна решаться незамедлительно, однозначно Відповісти | З цитатою
житель  (23.09.11 11:56): Да проблема серьезная и я верю что Александр Юрьевич и его команда сделают все для этого.Верю в него и его команду потому что его слава никогда не расходятся с делом.Всем бы политикам стать такими, наверное тогда бы и страна была крепкой! Спасибо еще раз и низкий поклон от людей. Відповісти | З цитатою
Галина  (23.09.11 11:22): Согласна конечно с вами. Но вы ж сами знаете, какая у нас в стране обстановка с политиками, с выполнением их обещаний – полный аут. А тут блин, прям патология, обещают – и делают. Да, может кого-то что-то и не устраивает, но все равно, делаются реальные дела, да и Вилкул как человек нормальный вроде. Вот может и в шоке народ, поэтому и гудить, как вы говорите, на всю область Відповісти | З цитатою
Romeo  (22.09.11 17:53): это что то типо - спасибо партии за наше счастливое лето??? Делают ну и пусть делают зачем голосить на всю область, они ж не из свои денги делают, а за наши с вашими. Мы им за это з/п и прочие блага оплачиваем(бесплатные перелеты, поездки, отдых и т.п.) так что как гриться пусть отрабатывают Відповісти | З цитатою
Людмила  (22.09.11 17:15): Паводки - для нас прежде всего это уничтожение нашего труда, размытие и наводнение огородов, которые мы высаживали и в которые вкладывали деньги, и без которых нам не прокормится
Поэтому спасибо, Александр Вилкул, что вы предпринимаете все необходимые меры
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті