Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 28 сентября 2024
17:11

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Фестиваль молодого искусства Genofond Fest

Фестиваль молодого искусства Genofond Fest
Genofond Fest – це фестиваль українського молодого сучасного мистецтва, який є продовженням програми «Генофонд» арт-центру Я Галерея, започаткованої куратором Павлом Гудімовим у 2010 році.

Від початку основною метою програми було дослідження молодого, незнаного пласту українського мистецтва – дослідження, яке не зупинилось на стадії спостереження, а включило в себе також і активну процесотворчу компоненту.

Програма «Генофонд» розгорталась у кількох напрямках. Перш за все, це спільна робота куратора і художника над виставковими проектами: майже всі генофондовці вже мали власні персональні виставки. Окремою і не менш значущою подією була їхня участь у групових кураторських проектах. Врешті-решт, співпраця з молодими авторами призвела до вибуху двох масштабних проектів Genofond Pinakothek, в центрі яких, за словами куратора, «емоційність, талант, винахідливість, сексуальність»: «Назва виставки природно прийшла до мене після відвідання трьох Пінакотек у Мюнхені. Неймовірно цікаво спостерігати, як нове покоління художників знаходить опору в класичному європейському мистецтві, українській мистецькій традиції й оперує мовою, зрозумілою в глобальному світі». Проект розпочав своє життя у Вільнюсі, у виставковому центрі Вільнюської академії мистецтв Titanikas. Наступним етапом на виставковому шляху «Генофонду» став Львів. Влітку 2011 року у Львівському Палаці Мистецтв пройшла масштабна презентація програми, в якій поряд із останніми роботами, що розкривають художні стратегії авторів з різних боків, було також створено низку site-specific об'єктів.

В Дніпропетровську програма виходить на новий рівень і представлятиме фестиваль загальнодержавного масштабу, що об’єднає дванадцять авторів зі всієї України, і стане кульмінаційною подією в роботі з молодими художниками. Отже, шукайте Genofond Fest на головних виставкових майданчиках міста. Це Дніпропетровський художній музей, Історичний музей імені Д.І. Яворницького, арт-центр Квартира й, звісно ж, арт-центр Я Галерея.

21.10 – 27.11.2011

21 жовтня, Історичний музей ім. Д.І. Яворницького, приміщення Діорами
15.30 – пресс-конференція за участі Павла Гудімова та авторів проекту
17.00 – урочисте відкриття Genofond Fest, презентація робіт Олега
Грищенка, Андрія Дудченка, Добрині Іванова, Іллі Пруненка, Руслана Тремби

21 жовтня, арт-центр Я Галерея
19.00 – відкриття екпозиції Антона Логова в рамках Genofond Fest

22 жовтня, Дніпропетровський художній музей
17.00 – відкриття експозиції Микити Кравцова в рамках Genofond Fest

22 жовтня, арт-центр Квартира
19.00 – відкриття четвертого приміщення Genofond Fest з роботами Юрія
Денисенкова, Юрія Кузьменка, Садана, Володимира Стецьковича, Світлани Струк

Дякуємо: співзасновнику арт-центру Я Галерея в Дніпропетровську Павлу Мартинову, Дніпропетровському художньому музею, Історичному музею імені Д.І. Яворницького, арт-центру Квартира, галереї Lenin, Мистецькій Агенції «Арт-Вертеп», дніпропетровському порталу gorod.dp.ua та всім, хто допомогає в роботі над проектом «Генофонд».

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:


  

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет просуществовала газета Днепр вечерний в бумажном формате

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте