Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 03 июля 2024
09:15

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

На Дніпропетровщині пройшли урочисті збори з нагоди Дня Соборності і Свободи України

На Дніпропетровщині пройшли урочисті збори з нагоди Дня Соборності і Свободи України
У заході взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний, голова обласної ради Євген Удод, заступники голови та керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, науковці, представники Громадської ради при облдержадміністрації та громадськість.

Від імені голови облдержадміністрації Олександра Вілкула Вячеслав Задорожний привітав присутніх із Днем Соборності і Свободи України. «Завдяки Указу Президента України Віктора Януковича день 22 січня набув особливого сенсу та отримав свою історичну місію – свято єдності у боротьбі за свободу України. День Соборності і Свободи для кожного з нас є історичним символом об’єднання України і, водночас, загальним для всіх орієнтиром майбутнього. Суспільна, духовна і територіальна єдність України є важливою умовою для успіху нашої держави та Дніпропетровщини. З приходом Віктора Януковича на пост Глави держави наша країна та Дніпропетровська область отримали новий імпульс до розвитку. Завдяки цьому ви бачите позитивні зміни, які відбулись в нашій області. Під керівництвом голови облдержадміністрації Олександра Вілкула у 2010 році зріст економіки склав 16%, минулого – іще майже 6%. У регіоні збудували більше трьох мільйонів квадратних метрів доріг, відкрили більше тисячі соціальних об’єктів. І ми впевнено продовжуємо наш рух вперед», – сказав Вячеслав Задорожний.

З нагоди Дня Соборності і Свободи України видатних представників громадськості вручили дві заохочувальні відзнаки Дніпропетровської облдержадміністрації – пам’ятну медаль “За вагомий внесок у розвиток Дніпропетровської області”, дві Відзнаки голови облдержадміністрації – нагрудний знак “За розвиток регіону”, 22 Почесні грамоти облдержадміністрації та 9 Подяк голови облдержадміністрації.

Цьогоріч Дніпропетровщина масштабно відзначає День Соборності і Свободи. Із 16 до 27 січня в бібліотеках та музеях Дніпропетровщини проходять тематичні виставки. 19 січня в школах області пройшли Єдиний урок «Подія, що пережила час» та Єдиний день інформування населення. 20 січня у палаці студентів ім. Ю. Гагаріна відбувся культурно-мистецький захід за участю представників творчої інтелігенції та громадськості. У облдержадміністрації працює тематична виставка до Дня Соборності і Свободи України.

22 січня в усіх містах та районах області заплановані урочисті покладання квітів до пам’ятників Т.Г. Шевченку та іншим видатним діячам української історії. У день державного свята в церквах різних конфесій пройдуть молебні в ім'я процвітання України, підвищення благополуччя та добробуту Українського народу.

Довідка:

22 січня 1919 в м. Києві на Софіївській площі пройшли урочисті збори, на яких був проголошений Акт об'єднання земель Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки в єдину Велику Україну. Цей Акт об'єднання спирався на багатовікову мрію українського народу про власну державу. Вперше за багато століть було на весь світ заявлено про існування України як незалежної держави.

Соборність - це об'єднання всіх елементів держави в єдиний національний організм. Соборність держави передбачає духовну консолідацію всього населення, єдність усіх її громадян, незалежно від їх національності. Поняття “соборність” означає об’єднання в одне державне ціле всіх земель, які заселяє конкретна нація на суцільній території. Це – один з найзаповітніших ідеалів багатьох народів світу. Соборність не обмежується лише ідеєю збирання етнічних земель у рамках національної держави, а передбачає також духовну консолідацію всього населення країни, єдність усіх її громадян, незалежно від їхньої національності. Соборність невіддільна від досягнення реальної державності, забезпечення справжнього суверенітету і незалежності народу, побудови процвітаючої демократичної національної держави. День Соборності та Свободи України – свято України, засноване 30 грудня 2011 року Указом Президента України Віктора Януковича. Відзначається 22 січня. До 2012 року цей день відзначався як День Соборності (із 1999 р.).

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:


чтец  (23.01.12 10:30): День Соборности прошел на высоком уровне, библиотеки распахнули свои выставки и все могли узнать побольше об этом, так что думаю парздник большой и свтлый. Ответить | С цитатой
LOKKI  (23.01.12 10:05): Хочеться задать вопрос - "А судьи кто?". Да в основном бездельники и нытики, привыкшие жить на халяву, ничего конкретного ни для СССР ни для Украины не сделавшие! Посадите дерево, сдайте бутылки наконец, вот тогда и критикуйте, а то пока кроме грязи от вас ничего не проистекает! Работать нужно, тогда и золотой дождик пройдет! Ответить | С цитатой
Сосед  (22.01.12 23:22): "Вперше за багато століть було на весь світ заявлено про існування України як незалежної держави." Эта фраза из статьи ставит под сомнение государственность Украины во времена Богдана Хмельницкого и тем более в более ранние периоды.
Как так, укры обитают уже 140 000 лет на этой земле, а державу провозгласили только в 1919 году?
А Киевская Русь была государством? И почему Русь, когда здесь сплошь жили укры?
Ответить | С цитатой
Варич  (22.01.12 23:05): Странно. Кого только ни привечают по поводу Соборности, а того, кто в 1939 году ДЕЙСТВИТЕЛЬНО ОБЪЕДИНИЛ Украину, и словом не упомянули. От этой гаденькой лжи, торжества выходят пиром во время чумы.
От сталинского наследства не хватает духа отречься, так за СОБОРНОСТЬ УКРАИНЫ поблагодарите же его!
Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
Небайдужий  (22.01.12 20:30): Стаття дійсно вражає своїм... стилем "ім. газети Правда"!!! Хоча, тут цитують оратора, а він таке враження був виписаний з минулого, прямо "з брежневських часів"!!!
Насправді, є важливим те як до свята ставляться люди!!! Сьогоднішня акція була надзвичайно вдалою!!! Нас було багато, а головне - це неймовірне щастя від того що ми є тут, на своїй землі! Уявити важко, що 100 років тому люди віддавали свої життя, щоб вільно майорів НАШ прапор, звучала вільно НАША мова і постала яка не яка (поки що) НАША країна!!!
Попередники доклали зусиль, щоб з'явилася українська державотворча ідея, а від нас, сьогодні, залежить як ми розбудуємо цю країну! Не треба "хаяти" "бандитів" при владі, шукати винні нац. меншини... головне, не бути "бандитом" самому по відношенню до власної землі! Будемо щирі, добрі і щасливі до ближнього! Творімо радісне суспільство- це і є запорука процвітання!!! І звісно, не забуваємо боротися за свої права!!! :)
Ответить | С цитатой | Обсуждение: 2
Не Верю!  (22.01.12 20:19): Ага особенно по удалению коментов на этом сайте видна и соборность и свобода слова и прочие свободы... Ответить | С цитатой
егор  (22.01.12 17:46): а на центральном мосту выстроилась цепь из 100 человек http://blogr.dp.ua/blog/photo/1110.html Ответить | С цитатой
ГИП  (22.01.12 00:54): Так и хочется скандировать-"Советский Союз,Советский Союз!..."А на самом деле этими сухими и мёртвыми МЕРОПРИЯТИЯМИ по команде, то бишь указу, януковичя похоронили День Соборности и Свободы. Интересное дело- за что бы не взялись регионалы- почему-то получается испохабленным...Вон и янукович-наобещал , а выполняет обещаннное только своим сыновьям...А как же МЫ. граждане? Ответить | С цитатой
никто  (21.01.12 15:31): да вы что там на верху совсем уже, у людей жизнь ухудшается изодня в день всё хуже и хуже, а вы всё новые праздники вводите. идите бухайте, но народ хватит мучать ироды. Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
Дехто  (21.01.12 11:59): Цитую : " З приходом Віктора Януковича на пост Глави держави наша країна та Дніпропетровська область отримали новий імпульс до розвитку ..."
Шикарні слова, шикарна стаття.
Сраколизи - не переводяться. Їм однаковао яка влада - совєцька, фашистська, блатна чи чорті-яка ще. Вони - Сраколизи. Вони - вічні. Вони - завжди при ділі (неподалік від корита).
Ответить | С цитатой
1 2
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (56)

•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (18)

•  У Дніпрі на Сонячній Набережній почали демонтувати великий логотип на 10-поверхівці (10)

•  Заборгували майже 1 млн грн: де у Дніпрі наступного тижня відключатимуть воду (9)

•  За розтрату 17 млн грн державного майна засуджено екскерівника інституту трубної промисловості у Дніпрі (8)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (7)

•  Світлофор не працював: у Дніпрі на Сонячній Набережній Toyota врізалась у Mercedes і той перекинувся (7)

•  Буде потрібно набратися сміливості та констатувати смерть - комерційний директор «Дніпра-1» Вʼячеслав Фрідман (6)

•  Дніпрянин придумав, як зробити безкоштовні акумулятори холоду, які «врятують» холодильник (5)

•  На Дніпропетровщині двоє правоохоронців займалися поборами з водіїв на одному з блокпостів (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте