Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 08 мая 2024
11:09

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

У Дніпропетровську пройшло свято «Соборян»

|«« «« »» »»|

7 квітня 2012 року у «Будинку вчителя» пройшло традиційне літературно-мистецьке свято «Собори наших душ», присвячене 80-річчю утворення Дніпропетровської області, де було підбито підсумок обласного конкурсу юних талантів.

Таку нагоду отримали діти віком від 6 до 18 років, що є учнями шкіл, вихованцями позашкільних навчальних закладів, музичних, художніх шкіл та студій, а також члени обласної Спілки творчо обдарованих дітей. У цьому році конкурсантами стали 1326 дитини, які завдяки своєї творчості та праці, долучилися до лав «соборян» - спільноти юних талантів та їх наставників, що з 1998 року видають збірку літературних, музичних і художніх творінь «Собори наших душ». Організатором цьогорічного свята юних талантів виступили головне управління освіти і науки облдержадміністрації та комунальний позашкільний навчальний заклад «Дніпропетровський обласний дитячо-юнацький кіноцентр «Веснянка».

На урочистому зібранні учасників свята привітали - директор Дніпропетровського обласного дитячо-юнацького кіноцентру «Веснянка» Олександр Іванович Кучма, художній керівник Дніпропетровського обласного дитячо-юнацького кіноцентру «Веснянка» Марлен Матус та інші почесні гості.

Художній керівник Дніпропетровського обласного дитячо-юнацького кіноцентру «Веснянка» Марлен Матус, зокрема зазначив, що як зростатиме молодий паросток митецького таланту буде залежати від рук, що будуть талант плекати. А головною тезою усіх привітань стало своєрідне звернення про необхідність надання якомога більшої можливості для пошуку та розкриття юних талантів. Зокрема однією з них є проведення таких конкурсів і свят, через суспільне та публічне визнання та підтримку юного обдарування.

Обласний конкурс проходив у трьох напрямках та багатьох різних номінаціях. Так, наприклад, обласний конкурс для юних літераторів було проведено в номінаціях «Поезія» та «Проза». Свою майстерність змогли продемонструвати 363 юних поетів та прозаїків з 46 районів Дніпропетровська та Дніпропетровської області. На конкурс надійшло близько 3 тисяч літературних творів.

Юні художники отримали можливість показати своє мистецтво у номінаціях «Живопис», «Нетрадиційний живопис», «Графіка» та «Комп'ютерна графіка». 1269 робіт надійшло від 930 юного конкурсанта.

Обласний конкурс Юних композиторів відбувся за номінаціями «Академічна музика» та «Популярна музика», у якому взяли участь 33 юних композитори з 11 регіонів області, надіслано 67 музичних творів. Вірші, розповіді, казки, байки, графічні ілюстрації до знаменитих творів, пісні і музичні зарисовки. Зворушливо лунали зі сцени фрагменти поетичних, музичних творів юних поетів, прозаїків, музикантів, композиторів. Вражали картини юних художників. Навіть по цим фрагментам було видно, що українська земля дуже щира на таланти, особливо юні. Не зважаючи на такі складнощі – визнати найкращого серед кращих, переможців було визначено у кожній номінації та в кожній галузі.

106 юних митця було нагороджено грамотами Головного управління освіти і науки облдержадміністрації, вони також отримали цінні подарунки (фарби, книги). 32 активних учасника конкурсу та 67 творчих наставника отримали подяки Головного управління освіти і науки облдержадміністрації та 27 педагогів нагороджені грамотами головного управління освіти і науки облдержадміністрації за активну роботу по розвитку обдарованих дітей та залучення їх до обласних конкурсів юних літераторів, художників, композиторів «Собори наших душ».

Юним літераторам нагороди вручали голова жюрі обласного конкурсу юних літераторів «Собори наших душ», член Національної Спілки письменників України, прозаїк Володимир Луценко та члени жюрі, поети, члени Національної Спілки письменників України Григорій Гарченко та Анатолій Шкляр; юним художники отримували свої нагороди з рук викладача Дніпропетровського театрально-художнього коледжу, члена Національної Спілки художників України, мистецтвознавця, члена правління Дніпропетровської організації Національної Спілки художників України Володимира Кулічихіна, а юних композиторів нагороджував член Національної Спілки композиторів України, заслужений діяч мистецтв України, композитор, голова Дніпропетровської регіональної організації Національної Спілки композиторів України, голова жюрі обласного конкурсу юних композиторів «Собори наших душ» Олександр Нежигай.

Грамоти головного управління освіти і науки облдержадміністрації та цінні подарунки було вручено також 10 юним літераторам та історикам, області, переможцям Ш(обласного) туру Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості. За традицією кращі літературні, музичні твори та образотворчі роботи переможців та учасників конкурсу будуть надруковані у літературно-мистецькому виданні - збірнику «Собори наших душ», презентація 14 випуску якого відбудеться у листопаді 2012 року.

Після урочистостей юні літератори, художники, композитори узяли участь у творчих зустрічах з поетами, письменниками, композиторами, мистецтвознавцями та художниками м. Дніпропетровська на спеціально проведених майстер класах, а також відвідали виставку дитячих образотворчих робіт «Собори наших душ», яка відкрита за підсумками обласного конкурсу юних художників «Собори наших душ» у приміщенні Музею історії комсомолу Дніпропетровщини.

Gorod.dp.ua на Facebook.


СОНЯ  (12.04.12 19:33): Когда мы учились было очень интересно (1998-2001), а сейчас посмотрела: одна серость. А Жюри? Так и хочется сказать:"А судьи кто?"( Куличихин, Нежигай... Что они создали сами интересного, чему научить могут?) А может там кроме Марлена никого не осталось... Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
М.С.  (12.04.12 17:37): Испортился дух негогда гремевшей "Веснянки"! Собирают кого попало, наспех и без души. Ответить | С цитатой
+  (12.04.12 00:28): К вечеру 12.04.2010 г. Ожидаем прибытие автоколонн автопробега, посвященного победам славянского народа. 13.04 .2012 в 10:00 концерт на ул. Набережной Ленина возле памятника В. Ф. Маргелову . Организация «Командарм» Ответить | С цитатой
888  (10.04.12 15:49): В днепропетровске прошло еще одно уныло и скучное мероприятие. Дети на фото спят. Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
Морды раторы - сцу ки  (10.04.12 13:06): Требую запретить здеся свободу слова. Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварийных детских и тренажерных площадок планируется отремонтировать в 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте