Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 01 июня 2024
20:57

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

АМКУ ініціював вирішення питання розвитку конкуренції на ринку будівництва житла

АМКУ ініціював вирішення питання розвитку конкуренції на ринку будівництва житла
У зв’язку з цим Дніпропетровським обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України проведено круглий стіл з обговорення проблемних питань, що стримують розвиток конкуренції на ринку будівництва житла, який відбувся у режимі веб-конференції.

Для участі у цьому заході, який проводився за ініціативою Антимонопольного комітету України, були запрошені регіональні представники органів місцевого самоврядування, суб’єктів природних монополій та забудовників. Антимонопольний комітет України має намір детально дослідити питання взаємодії між забудовниками, інвесторами, органами влади та природними монополістами; стан конкуренції на ринках будівництва житла та будівельних матеріалів; обґрунтованість вартості технічних умов та плати за приєднання новобудов до мереж; правомірність вимог, що встановлюють природні монополісти, по всіх регіонах України.

Крім того, велику увагу у цьому напрямку роботи буде приділятися виявленню та припиненню випадків недобросовісної конкуренції на ринку, зокрема, поширення оманливої реклами.

Присутні висловили свої думки по заявленій тематиці круглого столу.

Підсумувавши отриману інформацію, Відділенням здійснено попередній аналіз регіонального ринку будівництва житла, який показав, що наразі актуальним є вирішення наступних стримуючих конкуренцію на цьому ринку питань.

По-перше, органи місцевого самоврядування мають привести у відповідність до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» граничний розмір пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту. Для житлових будинків цей розмір не може перевищувати 4%. Адже, як вказує наявна в Відділенні інформація, таких заходів органами місцевого самоврядування не вжито.

По-друге, потребує законодавчого врегулювання питання підключення закінчених житлових об’єктів до мереж водо-, газо- та електропостачання. Наразі нерідко для такого підключення природні монополісти вимагають від інвесторів здійснення за власні кошти будівництва нових або реконструкції існуючих мереж з подальшою безоплатною передачею на їх баланс.

Gorod.dp.ua на Facebook.


456  (29.04.12 16:16): а за одно не плохо было бы обратить внимание на статью "Сколько лет нужно украинцу для покупки квартиры" :((( Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте