Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 03 червня 2024
13:09

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Депутат Софиевского райсовета, убивший человека, получил 14 лет тюрьмы

2:22 / 6.39 Mb
Чотирнадцять років позбавлення волі такий остаточний вирок отримав депутат Софіївської райради Олександр Таран. Його визнали винним у вбивстві 27-річного мешканця села Подільське.

Судові слухання тривали майже два роки, спочатку вирок був суворим, але адвокати підозрюваного подали апеляцію і згодом районний суд призначив йому два роки умовно. Після цього до Апеляційного суду звернулись уже прокурори і напередодні він скасував вирок районного.

Це сталось два роки тому. На сільському ставку відпочивали дві компанії. В одній був 27-річний Олександр Югай. В іншій - депутат районної ради Таран. Другові депутата не сподобалось, як Олександр припаркував машину. З цього і почалася сварка. Спочатку на селянина напали з кулаками. А коли він намагався втекти на автівці - наздогнали. Компанія депутата увірвалась до Олександра Югая на подвір'я. Селянин пригрозив їм рушницею.

Єгор Бойко, свідок:

- Сделал предупредительный выстрел в воздух. И после этого выстрелил в него Таран - прямо в него.

Депутат стріляв із бойового автомата, який незаконно переробив з мисливської рушниці. Пострілом у живіт він убив Олександра Югая на місці. Районний суд Кривого Рогу визнав це вбивством із самозахисту і призначив покарання, яке шокувало усе село. Два роки умовно. Прокуратура одразу подала апеляцію. І от зараз, на новому процесі, справу перекваліфіковують. Вбивство визнають умисним.

Саме такого покарання вимагала для Тарана прокуратура - максимальний термін позбавлення волі за такий злочин 15 років. Не на камеру адвокат засудженого каже: вирок несправедливий, а суд - упереджений. На камеру говорити нічого не хоче.

Родичі загиблого - вирок вважають абсолютно виправданим.

Дмитро Югай, брат загиблого:

- Я был очевидцем, я был в пяти метрах от него, когда он стрелял. Я с самого начала утверждал, что это предумышленное убийство. Наконец-то суд вынес справедливый приговор.

Колишнього депутата узяли під варту прямо у залі суду. Якщо вважати, що він під час слухання справи у першій інстанції вже відсидів у СІЗО півтора роки, йому залишилось дванадцять з половиною. Якщо Верховний суд не вирішить інакше.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Софиевец  (12.07.12 14:47): Сильным людям сильные проблемы!!! Не знаю не одного ни второго, депутаты мозгами пользоватся не умеют,а тут автомат?!!! Селюки почти все долб...ы,а тут еще пьяный?!!!
Судить не нам!!! Дурак в том что если решил Таран решать проблему нужно было мозгами пользоватся своими!!!
Совет!!! Нужно было пару лет посидеть все под утихло и решать, а потом бежать в церковь
И к потерпевшим родственникам!!!
Депутат Колхозник и селюк !!!
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Енот-потаскун  (05.07.12 12:05): как по мне, главная беда в долбо##ических законах нашей с вами весёлой страны. как чп где-то, так чуть ли не в каждом законе можно вертеть и так, и эдак, в зависимости от ситуации. отсюда и несправедливые, или наоборот, излишне суровые приговоры Відповісти | З цитатою
адвокат2  (04.07.12 21:02): В любом случае погибший выйдя с ружьём и выстрелив первым спровоцировал обвиняемого вытащить своё оружие и выстрелить, вот только я смотрю суд не дал этому оценку соответствующую. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 3
Jack  (04.07.12 20:51): Не берусь оправдывать Тарана(знаю по юности)редкое г...но, но и Югай он же "Кореец"(тоже знаком) давно искал такого исхода..всю жизнь борз до невозможности, рано или позно нашел бы приключение на зад...вот и нашел... Відповісти | З цитатою
адвокат2  (04.07.12 19:54): В очередной раз закон как дышло! Відповісти | З цитатою
Djak  (04.07.12 16:03): По заслугам гаду.
Только одно непонял, как можно охотничье ружьё в автомат переделать.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 3
at383  (04.07.12 15:35): Продажным судьям, как известно, уготовано место в самом центре пекла. Я получил сатисфакцию не от приговора бывшего судьи Зайченко из Индустриального суда, а от того, что он там сейчас жарится и может вспоминает $10000, отнятые преступником у моих детей за условный срок; и придержал место для Уварова из АНД суда, который этому же преступнику за деньги сделал отчуждение арестованого имущества.

Вдвоём они теперь держат центровые места в пекле для Рудь и Куценко из аппеляционного, для бывшего обвинителя зам помощника прокурора Индустриального района шлюхи Кутаковой, которая за $2000 превратилась в защитника на процессе. Надеюсь дожаться.

Очень мне стыдно, что на мне заработали как на доноре, что чем больше увечье, чем больше работают следователи, чем больше светит преступнику, тем больше эти упыри зарабатывают. Но тот продажный судья не смог себе купить орган, на Высшем Суде деньги не проходят.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
люлек  (04.07.12 14:38): А как продвигается дело о гибели врача скорой помощи,что-то пропустил этот момент. Відповісти | З цитатою
Яго  (04.07.12 14:34): Да ниче не будет, они ж неприкосновенные... Відповісти | З цитатою
прохожий  (04.07.12 14:26): А что будет с судьей который до этого вынес условный срок?! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 3
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті