Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 06 червня 2024
19:27

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Подвійний диплом: Україна-Польща

Подвійний диплом: Україна-Польща
Керівництво економічного факультету ДНУ імені Олеся Гончара і Вищої школи економіки та інновацій в Любліні (Польща) обговорили практичні аспекти студентського обміну між університетами.

Економічний факультет ДНУ підтримує тривалі партнерські стосунки з польськими вищими навчальними закладами. Зокрема, ефективно реалізуються двосторонні угоди про співпрацю і науковий обмін з Лодзьським, Варшавським, Вроцлавським та Щецинським університетами, Ягеллонським університетом, Ченстохівською політехнікою. Викладачі економічного факультету ДНУ імені Олеся Гончара приймали делегацію Вищої школи економіки та інновацій в Любліні (Польща), а саме декана економічного факультету професора Мар’яна Стефаньскі та вченого секретаря Центру досліджень та розвитку Східного партнерства Ольги Сакалош.

В обговоренні пропозицій польської сторони щодо програми «Подвійний диплом» і навчального плану Вищої школи для студентів з України взяли участь фахівці-економісти ДНУ - декан, професор С. О. Смирнов, завідувач кафедри маркетингу, професор С. Ю. Хамініч, заступник декана з міжнародного співробітництва, доцент С. Я. Касян, заступник декана з навчальної роботи, доцент М. В. Корнєєв, директор Центру заочної та вечірньої форм навчання ДНУ, професор В. І. Куземко.

Пан Мар’ян Стефаньскі розповів українським колегам про особливості навчання й дозвілля, спеціальності та навчальні дисципліни у польському ВНЗ. А також ґрунтовно й цікаво виклав сутність економічної гри симуляційного підприємства під назвою «Стрибок до кар’єри». Гра є інноваційним інструментом, що відображає діяльність віртуальної фірми з урахуванням реальних чинників впливу ринкового оточення.

Професор Сергій Олександрович Смирнов окреслив можливості участі української сторони у програмі «Подвійний диплом», зокрема, механізм написання магістерських робіт, описав інтерактивні дидактичні Інтернет-програми. Важливо, на його думку, практикуватися студентам на підприємствах, у консалтингових фірмах, маркетингових агенціях Люблінського регіону, а також налагоджувати комунікації у рамках студентських наукових кіл та студентського самоврядування обох ВНЗ.

На необхідності узгодження змісту маркетингових, управлінських дисциплін з метою поліпшення засвоєння знань в умовах інформаційної економіки наголосила професор Світлана Юріївна Хамініч. Вона підкреслила важливість обміну науковими і дидактичними напрацюваннями, участь у міжнародних наукових конференціях, форумах, які організовуються партнерськими ВНЗ. Доцент Сергій Якович Касян відзначив важливість спільної участі вчених України та Польщі в наукових програмах і проектах, що фінансуються фондами ЄС, у тому числі, в рамках програми Східного партнерства, яка є вагомим напрямком діяльності ЄС. Він підкреслив, що дискусії за участю модератора, он-лайн діалог студентів і науковців України та Польщі сприяють збагаченню знань та зміцненню наукових позицій економічної школи ДНУ імені Олеся Гончара.

Під час зустрічі досягнуто попередні домовленості про включення науковців до складу науково-редакційної ради фахових видань на економічних факультетах обох ВНЗ. У теплій, дружній атмосфері сторони обмінялися побажаннями успіхів та цінними книгами про історію і сучасність своїх навчальних закладів. Також окреслено перспективи і напрямки подальшої співпраці стосовно узгодження змісту навчальних планів, обміну навчальної літератури.

Як доречно відзначив декан економічного факультету ДНУ С.О. Смирнов, систематичні зустрічі освітян і науковців України та Польщі – це добра нагода для обміну досвідом, методичними напрацюваннями у сфері досліджень ринкових процесів та викладання економічних дисциплін. Безперечно, це сприятиме покращенню культурного й наукового обміну між нашими державами, посилить інтеграцію вітчизняних університетів до єдиного європейського освітньо-наукового простору.

Gorod.dp.ua на Facebook.


ДIД  (05.09.12 15:17): Не всі новини засмучують, наприклад рішення Запорізьких депутатів про російською мовою, є і хороші, удачі вам молодь, вчіть польську мову, дивіться як цивілізовані люди живуть, забудте брудні Дніпропетровськ, російська мова, злодіїв, недоумків та інших РЕГІаналов. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Юнг  (05.09.12 13:27): Славянские мозги всегда котировались за рубежом на самом высоком уровне. Потому фонды ЕС и финансируют программы по выкачке их за рубеж. Запад зря деньги на ветер не бросает. А то, что это облечено в такую мутную форму - "встречи", форумы, "конференции", "научный обмен", "партнэрськи стосункы" то это еще один килограмм лапши на уши лохторату. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Необхідний крок»: в Міненерго прокоментували підвищення тарифів на електроенергію (19)

•  У Дніпрі триває суд над жертвою домашнього насильства (10)

•  Відео моменту: у Дніпрі на Набережній Перемоги зіткнулись Renault та Kawasaki, водійка двоколісного в лікарні (10)

•  Засмагають, займаються спортом та бавляться у воді: у Дніпрі на Монастирському острові панує літній настрій (9)

•  Нічна перлина: як виглядає Успенська площа у Дніпрі у вечірній час доби (8)

•  У Дніпрі викинули на смітник купу придатних до вживання сухпайків (7)

•  На Дніпропетровщині розпочали будівництво нового храму (6)

•  Лікарі розповіли, як мешканцям Дніпра убезпечити себе від сезонної алергії (6)

•  На ринках Дніпра значно впали ціни на черешню, але є нюанс (6)

•  «Не мали права»: у Дніпрі контролери електротранспорту оштрафували неповнолітню (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті