Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 26 травня 2024
18:19

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У санаторіях Дніпропетровщини в 2012 році оздоровились майже 15 тисяч жителів

У санаторіях Дніпропетровщини в 2012 році оздоровились майже 15 тисяч жителів
На Дніпропетровщині активно розвивається система санаторно-курортного оздоровлення. Особливості роботи санаторіїв Дніпропетровської області обговорили на першій регіональній конференції «Природні можливості санаторно-курортного лікування на Дніпропетровщині». У конференції взяли участь головні лікарі мережі санаторіїв області, представники профспілок та медичні фахівці.

На Дніпропетровщині функціонує чотири санаторії для дорослих: «Славутич» (м.Верхньодніпровськ), «Новомосковський» (м.Новомосковськ), «Дніпровський» (м.Дніпродзержинськ) та «Сонячний» (с.Вербки Павлоградського району). У 2012 році майже 15 тис жителів регіону та України оздоровились в цих санаторіях.

«Дніпропетровщина - це не лише потужний промисловий, науковий, культурний центр, а й регіон, де є унікальні природньо-лікувальні можливості. За природними ресурсами та якістю послуг санаторії нашого регіону складають гідну конкуренцію популярним курортам України», - сказав голова Дніпропетровського регіонального відділення асоціації курортологів і фізіотерапевтів Олександр Андрієнко.

Усі чотири санаторії Дніпропетровщини надають широкий спектр послуг відпочиваючим. Це кліматотерапія (повітряні та сонячні ванни, соляна кімната, в якій відтворений мікроклімат справжньої соляної печери), лікувальна фізкультура (гімнастика, фітнес, плавання, ближній туризм тощо), водолікування (різноманітні ванни, души, сауни та лазні), апаратна фізіотерапія (ультразвукова терапія, інгаляції та інше), лікувальний масаж.

Також у цих санаторіях застосовуються такі види терапії як: фітотерапія, медикаментозна терапія, ароматерапія, мануальна терапія та інші.

Санаторій «Новомосковський» розташований у Новомосковському районі, село Орловщина. Він спеціалізується на лікуванні захворювань системи травлення, серцево-судинної, ендокринної, опорно-рухової, нервової систем, розладів обміну речовин та цукрового діабету. Особливу увагу в санаторії приділяють лікуванню пацієнтів за допомогою мінеральних вод. На території закладу знаходиться джерело лікувальної питної мінеральної води. Її застосування ефективне при захворюваннях системи травлення та порушеннях обміну речовин. За рік у санаторії «Новомосковський» оздоровлюється близько 5,5 тис людей.

Санаторій «Сонячний» , що розташований у с.Вербки Павлоградського району, щорічно відвідує близько 2 тис пацієнтів. Санаторій спеціалізується на лікуванні опорно-рухового апарату, нервової системи, органів дихання та серцево-судинної системи.

Одним із найбільш дієвих методів лікування опорно-рухового апарату, що застосовується в санаторії «Сонячний» є грязьотерапія зі застосуванням цілющої грязі Сакського озера. Таке відділення є єдиним серед усіх санаторіїв Дніпропетровщини.

Санаторій «Дніпровський» знаходиться на березі Дніпродзержинського водоймища. Він спеціалізується на лікуванні захворювань серцево-судинної та нервової систем, органів дихання, органів опори та руху. Окрім цього, в санаторії функціонує сучасне відділення реабілітації онкохворих, а також відділення для жінок з ускладненим перебігом вагітності. За 2012 рік у санаторії «Дніпровський» оздоровлення пройшли близько 2,5 жителів регіону та України.

Санаторій «Славутич» імені Б.В.Пашковського у Верхньодніпровську - це багатопрофільний санаторій, який надає повний комплекс оздоровчого лікування. Зокрема, пацієнти мають змогу отримувати лікування на унікальному апараті
магнітотурботрон, який покращує кровообіг в організмі. В Україні лише
два таких апарати - у трускавецькому та верхньодніпровському санаторіях.
Окрім цього, пацієнти відвідують водні процедури, соляну камеру,
тренажерний зал, лікувальний масаж та ін. У поточному році оздоровчий курс у цьому санаторії пройшли близько 5 тис людей.

При всіх санаторіях Дніпропетровщини організоване культурне дозвілля. На базі санаторіїв працюють бібліотеки, кінотеатри, танцювальні майданчики тощо.

Довідка:

Санаторій «Дніпровський» - м. Дніпродзержинськ, вул. Гастелло, 2, (0569) 55 22 55

Санаторій «Сонячний» - с. Вербки, Павлоградський район, вул. Лісова, 3, (05632) 6 00 70

Санаторій «Славутич» імені Б. В. Пашковського - м. Верхньодніпровськ, (05658) 3 27 44

Санаторій «Новомосковський» - с. Орловщина, Новомосковський район, вул. Лісова, 32, (05693) 5 21 36

Gorod.dp.ua на Facebook.


Кристина  (12.12.12 21:46): Отдохнули по путевкам в "Солнечном", очень довольны остались! Властям спасибо! Многие годы уже такими привилегиями не пользовались! Відповісти | З цитатою
Прох  (12.12.12 18:04): Хватит кормить чужие рты, трускавец и саки и у нас есть, у них пиара просто нет! Відповісти | З цитатою
Экономист-73  (12.12.12 07:22): Если вдаваться в статистику (городе 1,1млн. жителей), то это 1,36% от общего количества жителей что очень красноречиво говорит о наших возможностях и "шикарных" трудовых доходах! Відповісти | З цитатою
павел  (11.12.12 22:25): Здорово, давно пора обратить на нашу область внимание, у нас грязи не хуже чем в Саках, хорошо что власть обратила на это внимание Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (8)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  Стихійна торгівля у невстановлених місцях заборонена. У Дніпрі проводять рейди (4)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (4)

•  У ставку в центральному парку Дніпра масово гине риба (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті