Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 25 травня 2024
05:52

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Визначено переможців конкурсу на краще фото та друковану соціальну рекламу, що присвячені боротьбі з туберкульозом

Визначено переможців конкурсу на краще фото та друковану соціальну рекламу, що присвячені боротьбі з туберкульозом
На Дніпропетровщині підбили підсумки конкурсу на краще фото та друковану соціальну рекламу, що присвячені боротьбі з туберкульозом. Регіональний конкурс проходив з 5 листопада по 9 грудня 2012 року у рамках програми «Зупинимо туберкульоз в Україні», що реалізується Фондом «Розвиток України».

У конкурсі взяли участь 30 чоловік. Перше місце у номінації «краще фото» посів Ілля Литвінов - студент Придніпровської державної академії будівництва та архітектури. Переможницею у номінації «краща соціальна реклама» стала працівниця банку, жителька Дніпропетровська Ірина Палько. За словами учасників основною ідеєю їх робіт стала турбота про здоров`я та небайдужість до проблем оточуючих.

На честь завершення конкурсу у будинку культури Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту ім. В. Лазаряна відбулась виставка робіт учасників.

«Мета конкурсу, присвяченого боротьбі з туберкульозом, - донести якомога більше інформації про особливості поширення цього захворювання і пояснити, що туберкульоз – виліковний. Учасниками ставали усі бажаючі. 30 чоловік, які взяли участь у конкурсі, підійшли до проекту творчо. Роботи усіх учасників поєднує загальна ідея того, що туберкульоз – це не вирок, його можливо та необхідно долати», - сказала координатор з адвокації, комунікації та соціальної мобілізації програми «Зупинимо туберкульоз в Україні» у Дніпропетровській області Людмила Кулибчук.

Роботи учасників конкурсу будуть розміщенні у протитуберкульозних диспансерах Дніпропетровської області.

Як зазначив регіональний координатор програми «Зупинимо туберкульоз в Україні», головний лікар Дніпропетровського міського протитуберкульозного диспансеру Костянтин Бордюг залучення до програми не тільки медиків, а й громадськості стало важливою складовою у її реалізації.

У рамках програми на Дніпропетровщині серед населення було розповсюджено понад 100 тисяч екземплярів інформаційних матеріалів з протидії туберкульозу, проведені навчальні семінари для фахівців фтизіатричної служби, проведені круглі столи у Дніпропетровську, Кривому Розі, Марганці, Дніпродзержинську та Нікополі. У Дніпропетровську відбулась виставка фотографа-документаліста Максима Дондюка «Зупинимо туберкульоз в Україні».

За фінансової підтримки благодійного Фонду «Розвиток України» у 2012 році у Дніпропетровській області для медичних закладів було закуплено понад 20 одиниць дороговартісного лабораторного обладнання,  у тому числі, для Дніпропетровського обласного клінічного об`єднання «Фтизіатрія» придбано новітній апарат «Джин Експерт».

Завдяки апарату «Джин експерт» діагностика на захворювання проводиться лише за дві години. Раніше на проведення такого дослідження йшло від одного до трьох місяців. У роботі з «Джин Експерт» контакт лаборантів з біоматеріалом практично відсутній, що забезпечує надійний захист медичних працівників від зараження туберкульозом.

Довідка:

На Дніпропетровщині функціонує 6 протитуберкульозних диспансерів, 1 протитуберкульозна лікарня, 5 спеціалізованих протитуберкульозних відділень, 5 протитуберкульозних санаторіїв для лікування дітей та 2 – для лікування дорослих.

Наразі усі фтизіатричні заклади на 100% забезпечені необхідними медичними препаратами та витратними матеріалами.

Важливим напрямком є оновлення матеріально-технічної бази фтизіатричних закладів. Так, за підтримки губернатора Олександра Вілкула для Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. І.І. Мечникова та ДОКЛПО «Фтизіатрія» було придбано сучасний флюорограф та пересувний рентгенологічний апарат.

Для проведення найточніших досліджень лабораторії фтизіатричних закладів області оснащені центрифугами (пристроями для поділу сипучих тіл або рідини та відділення рідини від твердих тіл).

У ДОКЛПО «Фтизіатрія» та Дніпродзержинському протитуберкульозному диспансері введено в експлуатацію сучасні піролізні інсинератори «Мюллер» (апарати із знешкодження медичних витратних матеріалів, що застосовуються для лікування інфікованих пацієнтів).

Завдяки збільшенню фінансування фтизіатричної галузі у Дніпропетровській області проведено реконструкцію, капітальні та поточні ремонти у протитуберкульозних диспансерах та санаторіях. У 2010 році після ремонту відкрито відділення для лікування хворих тяжкої (мультирезистентної) форми туберкульозу у ДОКЛПО «Фтизіатрія» на 40 ліжок. У Криворізькому протитуберкульозному диспансері №2 після проведення капітального ремонту відкрито клініко-діагностичну лабораторію.

Також з метою попередження туберкульозу серед населення на Дніпропетровщині щороку проводяться місячники боротьби з туберкульозом. Завдяки роботі сучасного пересувного флюорографа жителі віддалених сіл та районів області мають змогу пройти якісне безкоштовне обстеження. Для незахищених верств населення в області організовуються гарячі обіди.

Ці заходи сприяють зниженню рівня захворюваності на туберкульоз серед жителів регіону. Так, у Дніпропетровській області на чверть зменшено захворюваність на туберкульоз серед підлітків.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:


  


молодцы  (13.12.12 16:57): Зато есть у нас газета Зоря, объявившая фотоконкурс «Новий погляд» в начале марта, собравшая тысячи фотографий, так за почти год и не раздуплилась. По-ходу обманули всех. Они даже убрали страничку с подведением итогов :) Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  Таємниці Дніпра: «Будинок спеціалістів» або «Сачок» (8)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  Смертельна ДТП у Дніпрі: на Набережній Перемоги Geely врізалася в бетонний стовп (з'явилося відео моменту) (6)

•  На цьому тижні було видано 10-тисячний іпотечний кредит єОселя: чи актуально це для Дніпра (6)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  Стихійна торгівля у невстановлених місцях заборонена. У Дніпрі проводять рейди (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті