Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 10 червня 2024
16:10

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Обласний навчально-методичний центр з питань загальної практики – сімейної медицини оснащено новим навчальним обладнанням

|«« «« »» »»|

У 2012 році на Дніпропетровщині для центрів первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД) було закуплено понад 10 тис одиниць медичного обладнання.

Цього року ідентичним обладнанням було оснащено Обласний навчально-методичний центр з питань загальної практики – сімейної медицини. Для отримання сімейними лікарями практичних навичок роботи з новим обладнанням в учбово-методичному центрі вже розпочато тренінги.

Обласний навчально-методичний центр з питань загальної практики – сімейної медицини було оснащено апаратами для вимірювання внутрішньоочного тиску, портативними офтальмоскопами, отоскопами, пульсометрами, фетальними доплерами (ультразвуковими пристроями, призначеними для огляду плоду під час вагітності) тощо. Роботі на цьому обладнанні сімейних лікарів навчають провідні фахівці департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації, лікарі-спеціалісти з обласних лікувально-профілактичних закладів, викладачі Дніпропетровської державної медичної академії. До кінця лютого 2013 року тренінги пройдуть 106 сімейних лікарів області.

«Обласний навчально-методичний центр був створений для вдосконалення перш за все практичних навичок сімейних лікарів. Для цього він оснащений спеціальним медичним інструментарієм, а також стендами, муляжами, макетами тощо. Нове обладнання, яке отримали ЦПМСД регіону та тренінговий центр, дозволяє сімейному лікарю вчасно встановити діагноз та розпочати лікування пацієнта. Тому важливо навчити медиків правильно ним користуватися», - сказала директор Департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Гінзбург.

Перший на Дніпропетровщині навчально-методичний центр з питань загальної практики – сімейної медицини було відкрито на базі Підгородненської амбулаторії у жовтні 2011 року. Він був створений для навчання лікарів-інтернів та вдосконалення навичок сімейних лікарів шляхом збільшення терміну їх практичної підготовки.

У навчальному центрі проводяться заняття з терапії, педіатрії, акушерства та гінекології, офтальмології, отоларингології, медицини невідкладних станів. З часу відкриття на базі центру пройшли навчання понад 200 сімейних лікарів та лікарів-інтернів.

У 2013 році у Дніпропетровській області передбачено відкриття регіональних навчально-методичних центрів з питань загальної практики – сімейної медицини у Дніпропетровську, Кривому Розі, Дніпродзержинську, Новомосковську, Нікополі, Павлограді, а також Криворізькому та Синельниківському районах.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Не мали права»: у Дніпрі контролери електротранспорту оштрафували неповнолітню (18)

•  Нічна перлина: як виглядає Успенська площа у Дніпрі у вечірній час доби (12)

•  Засмагають, займаються спортом та бавляться у воді: у Дніпрі на Монастирському острові панує літній настрій (9)

•  Селфі на залізниці призводять до загибелі підлітків (6)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на Новому мосту водій BMW зніс скутериста (5)

•  На Дніпропетровщині п’яний автомийник вкрав BMW клієнта та потрапив на ньому в ДТП: вирок суду (4)

•  На Дніпропетровщині очікується аномальне літо: прогноз синоптика (4)

•  Відео моменту: у Дніпрі на Набережній Перемоги зіткнулись Renault та Kawasaki, водійка двоколісного в лікарні (4)

•  У Дніпрі на Воздвиженському узвозі зіткнулись Hyundai та 14-річний мотоцикліст на Geon: дитина в лікарні (4)

•  У Придніпровську з'явилися трамваї (3)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті