Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
00:53

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Вітання ювілярів регіону, яким виповнилось 100 і більше років

Вітання ювілярів регіону, яким виповнилось 100 і більше років
У Дніпропетровській області у лютому святкують своє сторіччя 3 жительки регіону, ще одна відзначає своє 105-річчя. Іменинниці отримають вітальні листи від Президента України Віктора Януковичи, за дорученням губернатора Дмитра Колєснікова місцева влада привітає ювілярів квітами та подарунками.

У ювілярів було довге, багате подіями, добрими справами і звершеннями життя. На їх долю випало багато випробувань. Вони пережили Голодомор, бачили війну, перед їх очима створювався та розпався Радянський Союз.

Варвара Кулеба народилась 18 лютого 1913 року, наразі живе у Кривому Розі. Брала участь у Великій Вітчизняній війні, допомагала співвітчизникам в роки окупації. Після Перемоги працювала у дитячому садку нянею.

Марфа Василенко народилась 19 лютого 1913, зараз живе у селі Видвиженець Новомосковського району. Жінці довелось пройти важкий та тернистий шлях від простої робітниці до завідуючої ферми. Разом із тим Марфа Микитівна створила велику сім'ю та має вже праправнуків.

Євдокія Шевцова народилась 20 лютого 1913, наразі живе у селі Новомиколаївка Верхньодніпровського району. На рівні із чоловіками працювала вантажницею на Верхньодніпровському машинобудівному заводі.

Тетяна Юрко народилась 17 лютого 1908 року, зараз проживає з донькою у селі Новоолександрівка Дніпропетровського району. На її долю випало багато випробувань, Тетяна Іванівна є учасником війни.

«За сто років, що прожили ці жінки, їм довелось на власні очі побачити низку подій, які для більшості залишаються лише сторінками історії. Народившись ще за часів царя, наші ювіляри пережили Голодомор, війну, тримали на руках не тільки дітей, але й правнуків та праправнуків. Вони – це скарб нашого народу», - підкреслив Дмитро Колєсніков.

За даними Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації зараз в Дніпропетровській області проживає 123 громадянина, яким виповнилось 100 і більше років. В минулому році таких довгожителів було 106. За рахунок обласного бюджету всім їм виплачується щомісячна стипендія у розмірі прожиткового мінімуму, який з 1 січня 2013 складає 884 грн.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Ж Е К А  (20.02.13 02:04): 30 января исполнилось 100 лет жительнице нашего города Гайворонской Марии Михайловне.
От всех души поздравляем Марию Михайловну и ее родных с этой датой.
Відповісти | З цитатою
4dimka  (18.02.13 22:28): Это вы прикиньте наши шансы дожить до 100!
Итак, в области 7 млн./100% = 70 тыс (это 1%), 7 тыс - это 0,1%,

350 человек - это 0,005%

Т.е. шансов меньше 0,005% (где-то одна тысячная)

)))
Відповісти | З цитатою
Да...  (18.02.13 18:38): Эж надо...Я думал сейчас здесь в зоне Экологической катастрофы...Чернобыля..и прочего... столько не живут... Дай Бог им Здоровья и пережить царствование ПР. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті