Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 25 травня 2024
13:28

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Екскурсія до пожежно-рятувального підрозділу

Екскурсія до пожежно-рятувального підрозділу
Військові, міліціонери, льотчики, рятувальники… Професії овіяні романтизмом мужності і героїзму. Як хочеться до них доторкнутися, побачити з середини. Напевне саме тому у школярів викликають цікавість екскурсії до пожежно-рятувальних частин.

4 березня в гості до 25 Державної пожежно-рятувальної частини 8-го Державного пожежно-рятувального загону завітали учні 4-А то 6-Б класів 129 спеціалізованої школи з фізико-математичним уклоном Самарського району м. Дніпропетровськ.

Учнів привітно зустріли рятувальники.

За правилом, екскурсії починаються з розповіді про стан в районі, як з пожежами так і з іншими надзвичайними ситуаціями. Ось і цього разу рятувальники розповіли дітлахам про основні причини пожеж і надали конкретні приклади, коли до вогняної трагедії призвели дитячі пустощі або необережне поводження з вогнем.

Потім школярі потрапили у саме серце пожежно-рятувальної частини – диспетчерський пункт. Телефони, радіостанції, карта району, комп'ютер – все викликало велику зацікавленість. Та най цікавіше очікувало учнів попереду…

Пожежні автомобілі. Великі, пофарбовані в червоний колір, з синіми маячками на даху. А для чого зверху драбина? А скільки літрів води в цистерні? Що то за рукав та для чого треба той вентиль? Питань море – діти знайомляться з пожежно-технічним озброєнням автомобілів і спецодягом пожежних. Ось би ще і в середину автомобіля потрапити… Будь ласка, навіть каску можна вдягти. Учням було продемонстровано можливості пожежно-рятувальної техніки, що знаходиться на озброєнні підрозділу. Фахівці рятувальної справи розповіли учням про функціональне призначення машини та особливості її застосування при ліквідації пожежі, аварії, наслідків стихійного лиха.

Найцікавіше відбулось на подвір'ї – гасіння справжнього вогню разом з пожежними. Також, дітям дали змогу власноруч потримати апарати на стиснутому повітрі, захисні комплекти та іншу бойову амуніцію бійців служби цивільного захисту.

Наприкінці педагоги та учні висловили слова вдячності вогнеборцям та попросили ще раз провести таку цікаву екскурсію.

«Ух, ти! Клас!» – найвища оцінка зустрічі з рятувальниками юних відвідувачів.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Котопёс  (04.03.13 23:16): "А теперь щеглы, смотрите сюда и запоминайте.." Примерно такими словами встретил нас зимой 1989 года, старослужащий 1 караула 61 роты 2 бригады Московской пожарной охраны, мл.с-нт Старов по кличке "Старый". Открывал на 5-10 сек отсеки, давал визуально ознакомиться, потом закрывал, и мы по памяти перечисляли - "Пожарная колонка, задержки рукавные, зажимы, лом легкий, лом тяжелый, мостки, фонарь.." Потом Старый открывал отсек и мы понимали что забыли назвать боты диэлектрические..Удар ботами по горбу, значительно улучшал память молодому пополнению. Именно так, мы на всю жизнь запомнили что хранится на крыше, в отсеках и под сиденьями. Что садиться в кабину первым - западло для дедов, назвать себя "пожарником" может только полный лох, ходить на пожаре вразвалочку, черевато пиzдюлями в роте, а то и непосредственно возле очага загорания. "На тебя люди смотрят, надеются, а ты йайца чешешь, додик..." И мотали мы рукавные линии после "разборки и проливки" в любые морозы..Эх, молодость))) Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Н-й  (04.03.13 21:41): В Межигорье надо отправлять!В Межтгорье,Вашу м.ть!«Ух, ты! Класс!»-самое безобидное скандирование людей,лучше-«Ух, ты! 3.14асс!» Відповісти | З цитатою
Семёныч  (04.03.13 20:00): Мы с Петровичем... ик... тоже намедни экскурсию провели, в 8-ю рюмочную Самарского района с ликёро-водочным уклоном. И нас приветливо встретили. Провожали, правда, уже не так приветливо...
Так к чему новость-то? Можно где-то на экскурсию записаться или так тиснули, от нефиг делать?
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (7)

•  Таємниці Дніпра: «Будинок спеціалістів» або «Сачок» (7)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (6)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  На цьому тижні було видано 10-тисячний іпотечний кредит єОселя: чи актуально це для Дніпра (6)

•  Смертельна ДТП у Дніпрі: на Набережній Перемоги Geely врізалася в бетонний стовп (з'явилося відео моменту) (6)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті