Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
21:48

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпропетровщина готова до пропуску паводку

Дніпропетровщина готова до пропуску паводку
Дніпропетровщина готова до пропуску паводку – в регіоні є достатньо сил і засобів для ліквідації можливих позаштатних ситуацій.

Про це повідомив губернатор Дмитро Колєсніков під час всеукраїнської селекторної наради щодо дій влади, пов'язаних з запобіганням підтопленням населених пунктів у період пропуску повені та сходження криги у 2013 році, яку провів Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул.

Дмитро Колєсніков зазначив: «Для пропуску паводку у Дніпропетровській області проведено ряд організаційних заходів, налагоджена система взаємодії всіх задіяних органів влади та спецслужб, підготовлено необхідний запас технічних засобів, пально-мастильних матеріалів та спецтехніки. Ситуацію щодо проходження паводку я тримаю на особистому контролі і вимагаю від місцевої влади та відповідальних установ підвищеної уваги до цього питання».

1 квітня 2013 року о п'ятій годині ранку до міста Києва за ініціативи Дмитра Колєснікова вирушила автоколона Головного управління ДСНС у Дніпропетровській області. Для ліквідації можливого підтоплення у столиці Дніпропетровщина надала 6 одиниць техніки, 30 рятівників особового складу та 14 одиниць насосного обладнання.

Починаючи з 11 лютого 2013 року, Дніпропетровським регіональним центром гідрометеорології та обласним управлінням водних ресурсів щоденно проводиться моніторинг гідрологічної обстановки на водних об'єктах області та складаються графіки режиму водних об'єктів для попередження небезпечних гідрологічних явищ і процесів.

Для спостереження за водною обстановкою задіяно 16 стаціонарних постів гідрометеоцентру та 2 водні пости облводгоспу. 27 березня 2013 року проведена щомісячна комплексна перевірка системи централізованого оповіщення населення області.

Також станом на 28 березня 2013 року в населених пунктах Дніпропетровської області розчищено 924,4 км зливової каналізації (100%). Для захисту прибережних територій ріки Дніпро від шкідливої дії води працюють 4 насосні станції (15 агрегатів) Дніпровського басейнового управління водних ресурсів. Для запобігання підтоплення населених пунктів задіяно 7 дренажних насосних станцій та 22 свердловини вертикального дренажу обласного управління водних ресурсів. З початку 2013 року дренажними насосними станціями відкачано більше 1 млн кубометрів води. Підготовлено 23 аварійні бригади чисельністю 158 осіб.

Для виконання заходів попередження і ліквідації наслідків можливого весняного паводку в області підготовлено 800 човнів, баркасів, теплоходів, 1700 одиниць автотранспорту, 700 - інженерної техніки, 500 - насосного обладнання. У регіональному матеріальному резерві створений запас будівельних матеріалів, засобів забезпечення аварійно-рятувальних робіт, енергозабезпечення, насосного обладнання, паливно-мастильних матеріалів (майже 20 тонн бензину; 27 тонн дизпалива; 2,2 тонн мастильних матеріалів).

Під час селекторної наради Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул поставив низку завдань перед керівниками обласних державних адміністрацій, а саме:

- забезпечити безпеку громадян, населених пунктів і стратегічних об'єктів;

- посилити режим лікарень і «швидкої допомоги»;

- створити необхідні продовольчі запаси та медикаментів. Не повинно бути допущено спекулятивне підвищення цін;

- забезпечити групи реагування будівельними матеріалами, мобільними дамбами і насосами;

- закінчити очистку зливових каналів і водостоків;

- провести необхідний спуск паводкових вод, у тому числі за рахунок вільних ємностей на водосховищах;

- забезпечити безперебійну роботу громадського транспорту відповідно до графіка;

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Лиза Ковтюх  (04.04.13 12:33): Я конечно люблю снег, но очень хорохо, что у нас на масиве выпало мало осадков, и те которые выпали уже растаили, и на улице уже сухо!! А то было бы как в Киеве, там наверное такое трорится!)) Відповісти | З цитатою
Раиса  (03.04.13 06:42): Какой паводок? У нас то и снега в Днепре практически не было? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
123  (03.04.13 06:39): молодцы Відповісти | З цитатою
Димон  (02.04.13 22:52): далеко ходить не надо, каждую весну не готовы и так 10 лет...
http://youtu.be/RHgbmVUBoXc
Відповісти | З цитатою
nv  (02.04.13 21:26): На моей памяти самый сильный паводок был в 1969 году. Тогда в черте города уровень воды был на 1,5 - 1,7 м выше ординара. В Запорожье на плотине были открыты 11 сбросных секций - все, что были. Відповісти | З цитатою
тщызфь  (02.04.13 16:21): "остоянием на 28 марта 2013 года в населенных пунктах Днепропетровской области расчищены 924,4 км ливневой канализации (100%)."
эээ... проспект Воронцова, въезд на виадук на Каруны/Бажова, ул. Белостоцокого возле 43 школы - это так, на вскидку - наверное, в состав Днепропетровской области не входят, а то откуда ж 100%...
Відповісти | З цитатою
:)  (02.04.13 13:53): Не дай Бог нам паводок - лопнет весь город. У нас даже после обычных ливней на правом берегу - :)) Відповісти | З цитатою
333  (02.04.13 13:11): Не скажу за паводок, а я бы сейчас пропустил 150 под огурчик! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті