Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 24 червня 2024
16:23

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Розпочинається останній етап реконструкції Карачунівського водопровідного комплексу

Розпочинається останній етап реконструкції Карачунівського водопровідного комплексу
На Карачунівському водопровідному комплексі (Кривий Ріг) розпочинається останній третій етапу реконструкції. В його рамках передбачено створення оборотних систем повторного використання промивних вод.

Це дозволить припинити скиди забрудненої води в річку Інгулець та Карачунівське водосховище. У рамках робочого візиту до Кривого Рогу голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков провів виїзну наради щодо початку фінального етапу модернізації Карачунівського водопровідного комплексу.

Реконструкція Карачунівського водопровідного комплексу – це один зі стратегічних проектів для Дніпропетровщини. Підприємство - виробник питної води в Кривбасі, постачає питну та технічну воду населенню та промисловим підприємствам Криворізького залізорудного басейну і, прилеглих до нього, 5-ти сільськогосподарських районів. Модернізація комплексу дозволить довести рівень очистки води до найвищих норм і стандартів.

В рамках третього етапу реконструкції передбачено створити технологічний комплекс по розділенню фаз осадів, в якому буде застосовано інноваційну «безстічну» схему очищення. Вона дозволить освітлювати технологічні води і повертати їх на початок очисних споруд, а осад ущільнювати і зневоднювати.

Фільтрат, що утворився в результаті зневоднення осадів, буде поступати в резервуар-накопичувач і разом з освітленими технологічними водами подаватися на початок очисних споруд. Зневоднений осад можна ефективно використовувати як компонент для виробництва цегли, як добриво в лісових розплідниках і лісопосадках для підвищення родючості ґрунту. На третій етап реконструкції з областного бюджету вже виділено 8 млн грн. Наразі проводяться тендерні процедури. Повне завершення реконструкції заплановано на 2014 рік. Загальна кошторисна вартість робіт з виконання третього етапу проекту складає 25 млн грн.

«Повне впровадження проекту дозволить суттєво покращити якість питної води, що поставляється населенню та підприємствам, зменшити втрати води в системі водопідготовки, суттєво покращити екологічну ситуацію в регіоні, - зазначив губернатор Дмитро Колєсніков. – Зокрема, буде повністю припинено скид забрудненої води після шламонакопичувачів з Карачунівського водопровідного комплексу до Карачунівського водосховища та р. Інгулець».

Також голова Дніпропетровської облдержадміністрації наголосив, що підвищення якості питної води в Дніпропетровській області - один з ключових екологічних пріоритетів в рамках реалізації Комплексної стратегії розвитку регіону. За останні роки на Дніпропетровщині реалізовано низку великих інфраструктурних проектів з покращення якості водопостачання та якості питної води. Зокрема, проведено комплексне переоснащення Кайдацької насосно-фільтрувальної станції МКВП «Дніпроводоканал», де виконані роботи з реконструкції застарілих фільтрів та хлораторної насосної станції. Це дозволило покращити якість питної води, що подається мешканцям Дніпропетровська. Крім того, вперше за 25 років проведено реконструкцію швидких безнапірних фільтрів на Аульському водоводі, що постачає воду ще понад 2 мільйонам мешканців регіону.

Довідка

Реалізація проекту «Оборотні системи повторного використання промивних вод на Карачунівському водопровідному комплексі ДПП «Кривбаспромводопостачання» включає три основні етапи.

В рамках І етапу (2010 р.) проведено реконструкцію блоку повторного використання промивних вод. Це дозволило розпочати роботи з подачі освітленої промивної води в голову очисних споруд.

В рамках ІІ етапу (2011-2012 рр.) впровадженні сучасні технології очистки оборотної води, спрямовані на її освітлення, вилучення осаду та передачу на коагуляційну обробку (механічне очищення води). Проведено реконструкцію діючих та будівництво нових споруд реагентного господарства для вводу реагентів в технологію оборотної системи промивних вод. Зокрема, створено системи дозування та подачі в сиру воду суспензії активованого вугілля та сульфату амонію; створено систему зберігання, дозування та подачі флокулянту й коагулянту (речовини для механічного очищення води). Проведено заміну трубопроводів, споруд на них та запірної арматури. Реконструйовано будівлю реагентного господарства, інженерні мережі, встановлено засоби автоматики та системи пожежної сигналізації, виконано благоустрій території.

Загальна вартість робіт, виконаних під час реалізації двох етапів проекту, склала 26,675 млн. грн.

Карачунівський водопровідний комплекс входить до структури ДПП «Кривбаспромводопостачання».

До складу ДПП «Кривбаспромводопостачання» входять:

- 5 водосховищ (Карачунівське, Південне, Макортівське, Кресівське, Дзержинське) загальним об'ємом 437 млн. м³;

- канал Дніпро-Кривий Ріг (довжина - 42 км , пропускна спроможність 41 м³/сек, з віддачею 929 млн. м³ за рік);

- три комплекси очисних водопровідних споруд (Карачунівський, Радушанський і Ленінський) продуктивністю 1002,6 тис. м3 за добу;

- 34 водо-насосні станції;

- 639,786 км магістральних водогонів Ø 150 – 1400 мм .

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:



 


Serenik  (06.04.13 10:34): И придет к нам полный КАРАЧУН! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Прати треба вночі: експерт з Дніпра пояснив, чому графіки відключення важливі і їх неможливо уникнути (12)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (11)

•  В Днепре на продажу выставили уникальный протезный завод (9)

•  У Дніпрі оновлюють аварійний трамвайний переїзд на розі просп. Лесі Українки та вул. Степана Бандери (6)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (6)

•  Вандали облюбували сквер Янгеля у Дніпрі (5)

•  У Дніпрі нарешті знизилися ціни на помідори (5)

•  У Дніпрі з'явився ще один диво-двір (4)

•  Відпочинок та гармонія з природою: сквер Прибережний у Дніпрі наче магнітом притягує тисячі людей (4)

•  У Павлограді хочуть витратити 137 мільйонів гривень на реконструкцію будинку для переселенців (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті