Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
04:24

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Французькі хірурги провели в обласній дитячій лікарні операції з відновлення слуху

Французькі хірурги провели в обласній дитячій лікарні операції з відновлення слуху
Провідні французькі хірурги провели в Дніпропетровській обласній дитячій лікарні майстер-клас – операції з відновлення слуху в двох хлопчиків різного віку.

Першій дитині, яка страждає на повну глухоту з народження – 3 роки. Другому – 17 років. Хлопець народився абсолютно здоровим, проте втратив слух внаслідок ускладнень хвороби, яку він переніс кілька років тому. Тепер, завдяки кохлеарній імплантації, вони зможуть повноцінно чути, говорити та навчатися. Такий міжнародний обмін досвідом відбувся за підтримки голови Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитра Колєснікова.

«Операції з кохлеарної імплантації, які сьогодні проводять наші зарубіжні колеги, застосовуються у випадках абсолютної глухоти. Для Дніпропетровщини вони не нові, ми робимо їх ще з 2006 року. За цей час вже понад 60 дітей отримали можливість чути, – сказав директор Дніпропетровської обласної дитячої лікарні. – Однак у таких операціях важливий кожен нюанс. Саме тому обмін досвідом із французькими колегами, які вдосконалили цю методику, буде дуже корисним».

За його словами, суть таких операцій полягає в тому, що в організм людини вживлюється спеціальний медичний пристрій – кохлеарний імплантат. За допомогою спеціальних електричних імпульсів він стимулює слухові нерви і людина починає чути.

«Проте цей процес є поступовим. Людині, яка тривалий час була абсолютно глухою, необхідна реабілітація, – зауважив Олександр Хитрик. – Для цього на Дніпропетровщині функціонують спеціальні центри, де діти разом з батьками займаються з логопедами, сурдологами, дефектологами та психологами».

Такі центри працюють на базі Дніпропетровської обласної дитячої лікарні, у Дніпропетровському центрі медико-соціальної реабілітації будинку дитини №1 та у дитячому психоневрологічному санаторії №4.

Якісні умови лікування та реабілітації дітей-інвалідів є одним із пріоритетів соціальної політики Президента України Віктора Януковича. На Дніпропетровщині для підтримки таких дітей діє спеціальна програма «Здоров'я дітей та матерів на період до 2015 року». У рамках цієї програми протягом 2010-2012 років для дітей з вадами слуху було придбано 39 кохлеарних імплантів та 526 сучасних слухових апаратів.

Директор обласного департаменту охорони здоров'я Валентина Гінзбург зазначила, що Дніпропетровщина є єдиним регіоном країни, де створена комплексна система реабілітації дітей з вадами слуху.

«В області є можливість ще на етапі пологових будинків виявляти вроджену глухоту у новонароджених. Це робиться за допомогою спеціального пристрою, який вставляється у вушко сплячої дитини. При виявленні туговухості, за допомогою вживлення кохлеарного імплантату, дитина отримує шанс бути здоровою», – сказала вона.

Також вона додала, що на 2013 рік за кошти обласного бюджету заплановано придбання 7 систем кохлеарної імплантації, що забезпечить 100% потребу поновити слух дітям у ранньому віці.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Лена  (19.04.13 15:57): А как вам фраза: "Также она прибавила, что на 2013 год за средства ..." прибавила или убавила??? Или эта фраза: «В области есть возможность еще на этапе родовых домов..." Так все таки родовых или родильных??? УЖАС!!! Відповісти | З цитатою
Для Gorod.dp  (19.04.13 15:12): На сайте обладминистрации все на украинском языке. Видно же, что это тупо перевели в переводчике и закинули. Gorod, вы когда тексты переводите ну хоть чуточку читайте, что получилось. Відповісти | З цитатою
Ворчунья  (19.04.13 13:13): Новость, конечно, замечательна. Но кто пишет статьи от имени Облгосадминистрации? Чей-то "талантливый" протеже без образования?
Начнём с заголовка: " ...в двух мальчиков..."
Далее: ".. страдает на полную глухоту"; "Человеку, который продолжительное время была абсолютно глухой" - это уже перл. В таком случае про отсутствие запятой в предложении с двумя подлежащими "С помощью специальных электрических импульсов он стимулирует слуховые нервы и человек начинает слышать" - и упоминать, вероятно, неуместно.
Вопрос: неужели уважаемая Валентина Гинбург действительно произнесла "ребенок получает шанс быть здоровой"?
Ну, а эта фраза и вообще мозг рвёт: "... на 2013 год за средства областной бюджет запланирован приобретение 7 систем ..."
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті