Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 26 июня 2024
02:10

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Олександр Вілкул та голова ЮНІСЕФ в Україні дали старт конкурсу «Намалюй свої права»

Олександр Вілкул та голова ЮНІСЕФ в Україні дали старт конкурсу «Намалюй свої права»
Голова Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Юкіе Мокуо
Напередодні Дня захисту дітей Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул разом з головою Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Юкіе Мокуо, розпочали всеукраїнську акцію з метою привернення уваги суспільства до важливості захисту прав дітей з особливими потребами.

Акція стартувала одночасно біля Головпоштамтів усіх обласних центрів країни дитячим малювальним флеш-мобом «Ми всі рівні». У всеукраїнській акції взяли участь близько 3000 дітей, серед яких є діти з особливими потребами. Тільки біля Київського Головпоштамту свої малюнки на асфальті залишили понад 500 дітей. У холі Головпоштамту столиці дітлахи розмалювали частинки пазлу та склали з них велику картину «світу очами дітей».

«Ми маємо розвивати таланти всіх дітей, незалежно від їх можливостей. Кожна дитина - це майбутнє України. І суспільство має не обмежувати, а створювати можливості для її розвитку. В Україні це реалізовується через спеціальні освітні програми, культурні проекти. Саме цьому і присвячена сьогоднішня акція», - сказав Олександр Вілкул.

Під час акції голова представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Юкіе Мокуо повідомила, що цього тижня ЮНІСЕФ представив новий щорічний звіт «Становище дітей у світі - 2013». Цього року він присвячується проблемам дітей з особливими потребами.

«Головною умовою для забезпечення виживання і розвитку дітей з інвалідністю є надання їм доступу до відповідних послуг, можливість зростати у родині і навчатися у школі за місцем проживання. Коли ви думаєте не про дитину, а про її інвалідність, це не тільки неправильно стосовно такої дитини, але й відбирає у суспільства все те, що ця дитина може йому дати! Втрати цих дітей – це втрати суспільства; їх виграш – це виграш всього суспільства!», - сказала Юкіе Мокуо.

Завершилась акція презентацією та урочистим погашенням унікальної поштової марки «Міжнародний день захисту дітей». Марка була розроблена Укрпоштою спільно з ЮНІСЕФ. На ній зображені малюнки дітей, які брали участь у конкурсі, організованому Національною Асамблеєю інвалідів України. За словами голови Асамблеї Валерія Сушкевича, саме дискримінація дітей з інвалідністю є найбільш ганебним явищем пострадянського розвитку української держави. «В День захисту дітей ми повинні з чесним усвідомленням цього вмотивувати українське суспільство на боротьбу проти обмежень в правах маленьких громадян України, які мають проблеми з інвалідністю», - сказав Валерій Сушкевич.

Президент України Віктор Янукович визначив 2013 рік роком дитячої творчості в Україні. 1 червня, в День захисту дітей, свято дитячих малюнків продовжиться початком всеукраїнського дитячого конкурсу «Намалюй свої права». Всі діти - учасники конкурсу отримають диплом-подяку від ЮНІСЕФ. 10 найкращих робіт будуть удостоєні спеціальної нагороди. А малюнок – переможець буде зображений на спільній марці ЮНІСЕФ та Укрпошти, яка буде видана у 2014 році.

«Нам небайдужі долі наших дітей і ми знаємо, що кожна дитина – талановита по-своєму, варто лише розкрити та підтримати цей талант. Наша сьогоднішня ініціатива разом с ЮНІСЕФ – це лише невелика частинка тих заходів, які необхідно впроваджувати в суспільстві, аби привернути увагу громадськості до дітей з особливими потребами», - сказала Оксана Плотнікова, генеральний директор УДППЗ «Укрпошта».

Довідка:

Уряд створює умови для гармонійного розвитку дітей, забезпеченню їхніх потреб. Зокрема, розширяється та модернізується інфраструктура міст і районів країни. Так, Уряд виділив фінансування у розмірі понад 680 млн грн на будівництво та реконструкцію 145 об'єктів у всіх регіонах країни. Серед об’єктів - школи, дитсадки, мистецькі заклади, об’єкти фізичної культури та спорту, а також заклади охорони здоров’я.

Одне з завдань Уряду – забезпечення дітей України якісною питною водою. Тому у школах, дитячих садочках та лікарнях міст та районів України, в яких необхідно підвищити якість питної води, встановлюються системи доочистки води. Державною програмою активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки передбачено встановлення 1184 таких систем.

Крім того, з метою створення умов для фізичного розвитку дітей Урядом розробляється проект будівництва по всій країні мережі дитячих та спортивних майданчиків. Цим проектом передбачено до кінця 2014 року збудувати майже 8,5 тисяч таких майданчиків.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (13)

•  В Днепре на продажу выставили уникальный протезный завод (12)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (11)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (10)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (8)

•  За час воєнного стану придбав майна на 350 000 доларів: на Дніпропетровщині судитимуть колишнього обласного воєнкома (7)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (6)

•  Вандали облюбували сквер Янгеля у Дніпрі (6)

•  У Дніпрі нарешті знизилися ціни на помідори (5)

•  Виправляють помилки радянських будівельників. У Дніпрі комунальники комплексно вирішують проблему відтоку дощової води та облаштовують колектори (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
домов ОСМД и ЖСК обновлены в Днепре в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте