Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 09 червня 2024
08:35

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпропетровщина презентувала свій інвестиційний потенціал у сфері культури і туризму

|«« «« »» »»|

Дніпропетровщина презентувала свій інвестиційний потенціал бізнес-колам України та Європи під час першої міжнародної бізнес-конференції «ABC: Ukraine & Partners».

Зокрема, широкому колу було представлено 5 інвестпроектів у сфері культури та туризму, які розроблені Дніпропетровським інвестиційним агентством. За дорученням керівника регіону Дмитра Колєснікова його заступник Станіслав Молоков взяв участь у відкритті конференції.

«Дніпропетровщина з великим задоволенням ділиться своїм духовним і культурним багатством з усім світом. Наш регіон відкритий до співпраці з тими, хто інвестує у проекти, які залишаються у віках. Для нас інвестиції – це нові сучасні виробництва, нові робочі місця, нова якість життя, нові можливості для кожного жителя області. Для тих, хто готовий розміщувати тут свої інвестиції, працювати і розвивати бізнес регіон, для гостей та ділових партнерів - це регіон можливостей», - наголошує Дмитро Колєсніков.

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков зазначає, що Дніпропетровщина має потужний культурний потенціал. У регіоні збереглися старовинні собори, археологічні об'єкти та історичні місця. У той же час на Дніпропетровщині активно розвиваються сучасні культурні напрямки: проводяться off-road змагання, рок-фестивалі, з'являється все більше учасників парашутного спорту і т.д.

Саме тому Дніпропетровським інвестиційним агентством за дорученням губернатора Дмитра Колєснікова та голови обласної ради Євгена Удода розроблено 5 інвестпроектів у сфері культури та туризму. Три із них присвячені відродженню козацької історії регіону.

Зокрема, це створення музейно-туристичного комплексу «Кодацька фортеця» в с. Старі Кодаки. Фортеця була збудована ще у 1635 році. До нашого часу збереглося лише північні земляні вали і озеро, що залишилися після затоплення кар'єру. Територія є заповідником і охороняється державою у статусі національної пам'ятки історії та архітектури. За основу для реставрації фортеці пропонується взяти план з польських джерел, який є найбільш точним щодо пропорцій та деталей. Окрім решток фортеці на території знаходиться давнє козацьке кладовище (цвинтар) – пам'ятка історії XVIII ст., яке теж може увійти до комплексу. У рамках проекту заплановано відновити Фортецю та збудувати музей козацької слави, Ярмаркову площу, Фестивальний майдан та ландшафтно-рекреаційну зону.

Ще одним інвестпроектом з відродження козацької спадщини є створення розважального комплексу «Історико-культурний парк «Ігрень» у м. Дніпропетровську. На цьому півострові у 1660 році відбулася визначна битва легендарного отамана Івана Сірка з татарами. У результаті битви на Дніпровсько-Самарських берегах козаки завдали орді нищівної поразки і відбили 15 тис. невільників.

Згідно з проектом історико-культурний парк міжнародного рівня поєднає рекреаційно-розважальну зону, культурний центр, зону сімейного відпочинку та дозвілля і туристичну зону. Тут зможуть проходити святкування історичних дат і подій, змагання, козацькі ігри та професійні виступи майстрів, фестивалів козацьких пісень і танців, робота кінного театру, театралізовані історичні баталії та багато іншого, що дозволить жителям регіону та туристам поринути у атмосферу славного козацького минулого Дніпропетровщини та України.

Також розроблено інвестпроект з б удівництв а історико-архітектурного та туристично-екскурсійного комплексу «Микитинська Січ» в м. Нікополь.

На території сучасного міста Нікополь протягом 1639-1652 років існувала Микитинська Січ. Про це свідчать літописи, старовинні карти та інші історичні джерела. У 2002-2010 роках співробітниками Нікопольського краєзнавчого музею були проведені розкопки Микитинської Січі в центральній частині міста. У результаті на території парку Перемоги було знайдено останки укріплень Січі та предмети побуту козацтва.

У рамках проекту з відтворення Микитинської Січі заплановано збудувати дерев'яну січову церкву, сторожку, будинок кошового отамана, сторожові вежі, канцелярію, амбар та багато іншого.

Також Дніпропетровським інвестиційним агентством розроблено інвестпроект з будівництва концертно-виставкового комплексу в Дніпропетровську , який об'єднає концертно-виставковий зал, конференц-зали та офісні приміщення, та з будівництва парку розваг у Кривому Розі . Парк розваг буде включати Центр сімейного і молодіжного відпочинку, який надає повний спектр якісних послуг в сфері розваг для відвідувачів всіх вікових категорій, смаків і рівнів доходу. Дизайн і концепція парку буд уть відповідати особливостям міста і області в цілому.

Керівник регіону Дмитро Колєсніков також зазначає, що Дніпропетровська область веде активну багатосторонню співпрацю з регіонами різних країн світу та міжнародними організаціями. Свідченням цього є той факт, що вже в 2013 році Дніпропетровську область відвідали з офіційними візитами 13 делегацій іноземних держав і міжнародних організацій.

Дніпропетровщина стала першим регіоном України, якій присвятили слухання Європарламенту, які пройшли 30 січня 2013 року. Також Дніпропетровська область взяла участь у найбільшій Міжнародній туристичній виставці у світі ITB Berlin 2013 в м. Берліні (Німеччина). З 25 по 27 квітня 2013 року на Дніпропетровщині пройшло перше виїзне засідання в Україні Асамблеї європейських регіонів (АЄР). Участь у роботі конференції взяли понад 200 делегатів з 25 країн. Серед них представники регіонів європейських держав, дипломатичних установ, депутати Європарламенту, керівники регіонів України.

На початку червня відбулася презентація досягнень Дніпропетровщини в Італійській торгово-промисловій палаті в Мілані, проходить виставка-презентація «Петриківський розпис - колір традиції» в штаб-квартирі ЮНЕСКО в рамках промо-туру Петриківського розпису у Парижі.

Також на 2013 рік вже є домовленість на проведення презентацій Дніпропетровщини у Литві, планується участь у Ізмірському виставці в Туреччині, а також на Інвестиційно-торговому ярмарку в Китаї.

Довідка:

Бізнес-конференція «ABC: Ukraine & Partners» - це форум високого рівня за участі членів Уряду України, глав урядів, міжнародних економічних організацій, міністрів країн – партнерів України, топ-менеждерів провідних інвестиційних, фінансово-банківських та бізнес-організацій, керівників торговельно-промислових палат та асоціацій. Зокрема, у форумі взяли участь прем'єр-міністри Республіки Литва Альгірдас Буткявічюс і Чорногорії Міло Джуканович, Президент Європейського Парламенту (2002-2004) Пет Кокс (Ірландія), Президент Республіки Польща (1995-2005) Александр Кваснєвський, Віце-прем'єр-міністр Республіки Польща (1997-2000) Лєшек Бальцерович, Голова Виконкому СНД Сергій Лебедєв.

Програмою форуму передбачено понад 15 панельних дискусій і круглих столів з найбільш актуальних проблем розвитку вітчизняної економіки.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Оппаньки  (15.06.13 10:58): Да... Вырвалось. Не та ветка! Не то обсуждаем! Лучше обсуждать - кого убили, сбили, ограбили. Да... Вот это интересно! А с другой стороны - посмотрите - вот приедут к вам друзья из Питер или Вязьмы - что вы им покажете!? О чем расскажите!!!?? да вы из кожи вон вылезете, чтобы рассказать, что у нас самая длинная в европе набережная, что таких мостов как Мерефо-Херсонский всего два в мире, что с нашего проспекта забирали бут на красную площадь, что дядя Вася ВДВ родился у нас и многое многое другое!! Гордитесь и не сцыте! Відповісти | З цитатою
Оппаньки  (15.06.13 10:51): Читаю эти комменты и рука поднялась... Сори! Какими это нужно быть безнравственными и сухими, чтобы такую аХинею писать! Почему любой поляк или швед знает свою историю и гордится ею!?? почему мы, испокон веков свободные люди пытаемся ее - историю - унизить, растоптать, слить в сортире. Да, в нашей области были 5 из 8 сечей! Да, у нас была крепость. Кодак, которая стала камнем преткновения для ОЧЕНЬ многих государств. И в ней бывали и Потемкин, и Петр Первый и куча другого народу - почитайте историю - так есть чем гордиться!!! Нужно гордиться своей Родиной, а не срать в интернет пространстве! на это только и способны!! Відповісти | З цитатою
Лена  (14.06.13 22:53): Стопудовка - вот настоящий проект! Відповісти | З цитатою
Интересно  (14.06.13 17:23): Их лжеГАИшники культуре вождения по дороге научили? Відповісти | З цитатою
хо-хо  (14.06.13 12:28): капец ! как это жлобъё достало , придумывают несуществующие "культурные" проэкты , зато тому что реально происходит - не то что помощи не дождаться - нереально даже легализоваться нормально , всё на птичьих правах . давно уже на таких сборишах нет никаких реальных представителей культуры , только те кто под эгидой сохренения пустого места - деньги подворовывает. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
это точно  (14.06.13 10:22): Да уж.. .Таскаются с этоф росписью петриковской аи дурни с писаной торбой!
Все, на что спроможна нынешняя власть и народ Окраины - так это на очередной храмик под свечной заводик очередного дельца от церкви.

Со стройками СССР даже нечего сравнивать! Один завод стоил тысячи таких богоделен.

Обмельчали, развалили великую империю, раздали алигархам и превратились в рабов божьих, ийдейских, депутатских, эуропейских и т.д.

Впрочем как всегда. С чего свидомонутые взяли, что есть такая страна? )))
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
друг степей хохол  (13.06.13 17:35): @В рамках проекта по воссозданию Сечи запланировано построить деревянную сечевую церковь, сторожку, дом кошевого атамана, сторожевые башни, канцелярию, амбар и многое другое.@

Сравнил со стройками времён индустриализации СССР и... улыбнулся :)))
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Не мали права»: у Дніпрі контролери електротранспорту оштрафували неповнолітню (16)

•  Нічна перлина: як виглядає Успенська площа у Дніпрі у вечірній час доби (12)

•  Відео моменту: у Дніпрі на Набережній Перемоги зіткнулись Renault та Kawasaki, водійка двоколісного в лікарні (10)

•  Засмагають, займаються спортом та бавляться у воді: у Дніпрі на Монастирському острові панує літній настрій (9)

•  Селфі на залізниці призводять до загибелі підлітків (6)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на Новому мосту водій BMW зніс скутериста (5)

•  На косі Перемоги над водою знову видно останки місцевого «Титаніка» (4)

•  У Дніпрі на Воздвиженському узвозі зіткнулись Hyundai та 14-річний мотоцикліст на Geon: дитина в лікарні (4)

•  На Дніпропетровщині очікується аномальне літо: прогноз синоптика (4)

•  «Необхідний крок»: в Міненерго прокоментували підвищення тарифів на електроенергію (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті