Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 14 червня 2024
13:46

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпропетровські спортсмени вибороли 21 золоту медаль на чемпіонатах України

Дніпропетровські спортсмени вибороли 21 золоту медаль на чемпіонатах України
На Дніпропетровщині пройшли всеукраїнські чемпіонати з академічного веслування, де представники нашого регіону показали чудові результати. Загалом у змаганнях взяли участь близько 600 спортсменів з Дніпропетровської Київської, Херсонської, Миколаївської, Харківської, Запорізької, Черкаської, Вінницької, областей, Києва та АР Крим.

Губернатор Дмитро Колєсніков привітав спортсменів Дніпропетровщини з переможними виступами на чемпіонатах України з академічного веслування

Так, за підсумками Чемпіонату України з академічного веслування серед молоді до 23 років – 23 спортсмени Дніпропетровської області завоювали 7 золотих, 7 срібних, 7 бронзових медалі. Нормативи на участь у Чемпіонаті світу серед молоді виконали представники Дніпропетровщини Довготько Наталія, Іванов Юрій, Вертелецький Георгій, Серебрянська Діана, Максименко Олена. Чемпіонат світу серед молоді відбудеться з 23 по 29 липня 2013 р. в Австрії.

За результатами змагань особистого Чемпіонату України з академічного веслування спортсмени Дніпропетровської області завоювали 14 золотих, 13 срібних, 9 бронзових медалі. Нормативи на участь у чемпіонаті світу виконали спортсмени Довготько Наталія, Кравченко Ганна, Концева Ганна, Новиченко Світлана, Колтунова Вікторія, Рижкова Наталія, Ликов Олег, Зайцев Костянтин, Довготько Іван, Футрик Іван. Чемпіонат світу відбудеться з 20 серпня по 2 вересня 2013 року у Південній Кореї.

Губернатор Дмитро Колєсніков привітав представників Дніпропетровщини з переможними виступами на чемпіонатах України з академічного веслування, зазначивши: «Успіх наших спортсменів надихає та викликає особливі почуття гордості за наш регіон, за його кращих людей. Підтримка професійного та аматорського спорту, в першу чергу – серед молоді, - один з ключових напрямків у роботі обласної влади, спрямованих на виконання Соціальних ініціатив нашого Президента Віктора Януковича щодо популяризації здорового способу життя та виховання нового покоління громадян країни у дусі спортивних традицій».

Дмитро Колєсніков наголосив, що Дніпропетровщина системно і послідовно інвестує в розвиток спортивної інфраструктури. В регіоні ведуться роботи з посилення та модернізації матеріально-технічної бази, розширюються соціальні гарантії для тренерів та викладачів спортивних дисциплін.

Загалом в Україні у рамках програми розвитку фізичної культури та спорту на 2013–2017 роки передбачено будівництво 50 басейнів, 2,5 тис багатофункціональних спортивних майданчиків, зведення в кожній області універсального спортивного комплексу для систематичних занять населення фізичною культурою і спортом. Фінансування здійснюватиметься у розмірі 50% з центрального і 50% з місцевих бюджетів

«І ці інвестиції вже сьогодні дають свої результати. Дніпропетровщина пишається досягненнями наших спортсменів. Бажаю їм успіхів у світових чемпіонатах!», - сказав Дмитро Колєсніков.

Довідка:

У Дніпропетровській області академічним веслуванням займається 826 спортсменів, з яких 595 - у 8 відділеннях дитячо-юнацьких спортивних шкіл, 50 - у Дніпропетровському вищому училищі фізичної культури, 42 спортсмени - у Школі вищої спортивної майстерності, 80 - у спортивних клубах, 59 - у вищих навчальних закладах.

До складу збірної України з веслування на байдарках та каное входять 59 спортсменів з Дніпропетровської області.

Підготовкою спортсменів з академічного веслування займаються 55 тренерів, з яких 30 – штатні працівники.

У 2012 році двум тренерам з академічного веслування було присвоєно звання: «Заслужений тренер України», два спортсмени отримали звання «Заслужений майстер спорту України», ще два – «Майстер спорту України міжнародного класу», звання «Майстер спорту України» присвоєне 4 спортсменам.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті