Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 26 травня 2024
14:51

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Колективи Дніпропетровщини серед переможців «Кришталевих джерел»

Колективи Дніпропетровщини серед переможців «Кришталевих джерел»
На ХХII Міжнародному дитячому, молодіжному фестивалі аудіовізуальних мистецтв «Кришталеві джерела» студії з Дніпропетровщини «Маяк», «Ракурс», «Кадр», «Веснянка», «Зміна» зайняли перші та другі місця в номінаціях «Ігровий фільм», «Неігровий фільм» та «Анімаційний фільм».

Кожний з лауреатів показав у своїх роботах високу майстерність та творчий підхід. Так, студія «Маяк» зайняла І місце з фільмом «Щоденник», який є одним з епізодів серіалу «Школа». Особливістю проекту є те, що в ньому знімаються лише діти шкільного віку. Кожна серія – це окрема історія, сумна або весела, але обов'язково зі щасливим фіналом. Дитяча студія «Ракурс» міста Верхньодніпровськ перемогла із фільмом «Реконструкція». Дитяча студія «Кадр» села Меліоративне Новомосковського району - із фільмом «Зупинись і подивись». А обласний дитячо-юнацький кіноцентр «Веснянка» отримав нагороди за дві стрічки – «Зелена ферма» та програму фільмів. Телерадіостудія з Кривого Рогу «Зміна» зайняла ІІ місце із фільмом «З чого починається краса людини?».

«Сьогодні юні таланти роблять свої перші кроки в кіномистецтві. Показовим є те, що перемоги, здобуті колективами ентузіастів-однодумців, прийшлися на 2013 рік, оголошений Роком дитячої творчості. Саме цей рік став своєрідним стартовим майданчиком для подальшого всебічного розвитку дітей. Дніпропетровщина може сміливо претендувати на звання «дитячого Голівуду». І це дуже правильно, оскільки мистецтво кіно – це світ, в якому творчі здібності кожної дитини можуть проявитися в повному обсязі»,- привітав керівник регіону Дмитро Колєсніков переможців фестивалю.

Губернатор також зазначив, що можна тільки пишатися тим, що на Дніпропетровщині є професіонали, які можуть власними силами, за власним ентузіазмом, зробити ряд цікавих та професійних телефільмів. Їх визнають провідні митці, які присутні в журі престижних професійних конкурсів та фестивалів. Творчі колективи студій «Маяк», «Ракурс», «Кадр», «Веснянка», «Зміна» назвали новим обличчям молодого українського кіно та телебачення, попереду в якого яскраве, цікаве та впевнене майбутнє.

Довідка:
Переможці індивідуальних номінацій ФОТО
два перших та одне друге місця - МУШТА ІГОР, Дніпропетровський обласний центр науково-технічної творчості та інформаційних технологій учнівської молоді, м. Дніпропетровськ – Світлина «Портрет фотомайстра» (номінація «Портрет», старша вікова група), Фотографія «Відблиск» (номінація «Натюрморт», старша вікова група);
ІІ місце - Світлина «Глядачі» (номінація «Жанрове фото», старша вікова група)

Нагороди дитячого журі:
Фото
ШОРКІНА ВАЛЕРІЯ, Обласний дитячий кіноцентр «Веснянка», м. Дніпропетровськ – Фотографія «Смак дитинства» (номінація «Натюрморт», старша вікова група)
КОНДРАТЮК ЮЛІЯ, ОЦНТТ та ІТУМ, м. Дніпропетровськ – Світлина «Чари ночі» (номінація «Пейзаж», старша вікова група)

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (8)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  У ставку в центральному парку Дніпра масово гине риба (4)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (4)

•  Стихійна торгівля у невстановлених місцях заборонена. У Дніпрі проводять рейди (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті