Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 03 липня 2024
09:01

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Громадськість повинна бути активною у пропаганді здорового способу життя

Громадськість повинна бути активною у пропаганді здорового способу життя
Виховати у молодого покоління мешканців області відповідальне ставлення до свого здоров’я, пропагувати здоровий спосіб життя. Це має бути спільним завданням влади та громадськості.

Про це губернатор Дмитро Колєсніков говорив під час розширеного засідання Громадської Ради Дніпропетровської області. Воно проходило під час всеукраїнського тижня фізкультури та спорту, а тому було присвячено обговоренню регіональної програми «Міцне здоров’я - успішне життя».

Губернаторська програма «Міцне здоров’я - успішне життя» стартувала наприкінці червня 2013 року. В її рамках реалізується кілька самостійних проектів та десятки заходів. Головною метою програми керівник регіону визначив виховання здорового покоління.

«Ми повинні виховати у наших дітей та молоді нову правильну модель поведінки по відношенню до свого здоров'я. Здоровий спосіб життя має стати цінністю для кожної молодої людини, яка живе в нашому регіоні. Я хочу, щоб кожен розумів: здоров'я - це основа його успіху в житті», - сказав Дмитро Колєсніков.

Губернатор наголосив, що сьогодні мова йде не тільки про професійний спорт, який успішно розвивається на Дніпропетровщині. Не менш важливим завданням є пропаганда здорового способу життя серед найширшої аудиторії жителів області, розвиток масового спорту, виховання на Дніпропетровщині здорового молодого покоління. Саме на досягнення цієї мети спрямована програма «Міцне здоров’я – успішне життя», яка стартувала наприкінці червня з Міжнародного фестивалю WorkOut Fest 2013.

За перші два місяці реалізації програми вже проведено волонтерський тур здорового способу життя по дитячих оздоровчих таборах Дніпропетровщини. Волонтери програми – випускники та студенти інституту фізичної культури відвідали 23 дитячих табори з майстер-класами та заняттями з різних видів спорту та фізичної культури.

Також у рамках програми на Дніпропетровщині проводиться чемпіонат по футболу серед аматорських команд на Кубок Губернатора. Участь у ньому беруть 35 команд зі всієї області. Наразі вже завершився перший етап чемпіонату, його матчі подивилися більш ніж 22 тисячі глядачів. Сьогодні починається етап плей-офф, який завершиться фінальним поєдинком у жовтні.

Важливим компонентом програми стала Школа плавання, яка працювала в липні. За час її роботи більш ніж 3000 дітей навчилися плавати.

13 вересня в рамках програми відбудеться Єдиний день ранкової зарядки. На зарядку одночасно вийдуть учні шкіл, училищ та технікумів області та всі бажаючи долучитися до здорового способу життя на центральних площах міст та сіл. В Дніпропетровську обласна зарядка буде проходити на Фестивальному причалі та транслюватиметься на Дніпропетровському державному телеканалі.

З 1 жовтня ранкова зарядка буде обов'язковою для всіх шкіл та училищ. Для цього в регіоні готується відеокурс ранкової зарядки, який буде адаптований до кожному віку.

Наступного тижня стартує тур здорового способу життя містами та райцентрами області, який проведуть учасники молодіжного громадського руху WorkOut Україна на чолі з Денисом Мініним.

Також наприкінці вересні буде оголошено конкурс на кращу соціальну рекламу здорового способу життя, який буде проводитися серед студентів вищих навчальних закладів Дніпропетровщини.

«В такій справі, як пропаганда здорового способу життя, роль громадськості знаходиться на першому плані. Без підтримки суспільства, всіх жителів області ми не зможемо досягти тих цілей і завдань, які стоять перед програмою», - сказав Дмитро Колєсніков.

Керівник регіону також додав, що нова і правильна модель поведінки по відношенню до свого здоров’я не з'явиться в свідомості наших дітей сама по собі. Саме Громадськість має зайняти активну позицію, пропагувати здоровий спосіб життя, відкривати нові можливості для заняття спортом.

Дмитро Колєсніков наголосив, що програма «Міцне здоров’я - успішне життя» відкрита для пропозицій з боку компаній, громадських організацій, спортивних товариств тощо.

Звертаючись до членів громадської ради керівник регіону зазначив: «Я хочу, щоб ви стали агентами здорового способу життя на Дніпропетровщині. Пропагандистами і агітаторами нової моделі, правильних цінностей для наших дітей, нашої молоді. Дніпропетровщина має стати регіоном здорових і сильних людей. Це наша спільна мета і наша спільна відповідальність!».

Gorod.dp.ua на Facebook.


ЕС  (12.09.13 10:31): Общественность и власть вместе очень по европейски Відповісти | З цитатою
Зам по идеологии  (12.09.13 07:46): Что-то совком потянуло? Наверно сквозняк с севера. Відповісти | З цитатою
А мне нравится  (12.09.13 06:48): Общественность поддерживает популяризацию здорового образа жизни Відповісти | З цитатою
андрей  (11.09.13 22:49): Было бы неплохо о велодорожках задуматься. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (56)

•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (18)

•  У Дніпрі на Сонячній Набережній почали демонтувати великий логотип на 10-поверхівці (10)

•  Заборгували майже 1 млн грн: де у Дніпрі наступного тижня відключатимуть воду (9)

•  За розтрату 17 млн грн державного майна засуджено екскерівника інституту трубної промисловості у Дніпрі (8)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (7)

•  Світлофор не працював: у Дніпрі на Сонячній Набережній Toyota врізалась у Mercedes і той перекинувся (7)

•  Буде потрібно набратися сміливості та констатувати смерть - комерційний директор «Дніпра-1» Вʼячеслав Фрідман (6)

•  На Дніпропетровщині двоє правоохоронців займалися поборами з водіїв на одному з блокпостів (5)

•  Дніпрянин придумав, як зробити безкоштовні акумулятори холоду, які «врятують» холодильник (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті