Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
20:57

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпропетровщина має стати регіоном здорових і сильних людей

Дніпропетровщина має стати регіоном здорових і сильних людей
Ранок 13 вересня для Дніпропетровської області почався бадьоро і спортивно - з ранкової зарядки.

В обласному центрі на Фестивальному причалі, в школах і училищах, на центральних площах міст і сіл безліч молодих людей і спортсменів різного віку - всього понад 400 тис чоловік - рівно о 8.15 ранку почали спортивні вправи. За 15 хвилин учасники зарядки отримали заряд бадьорості та позитиву.
"Разом ми зробили перший крок до здорового способу життя!"

З такою незвичайною ідеєю - всім разом почати один день з ранкової зарядки - звернувся до жителів регіону губернатор Дмитро Колєсніков. Ініціатива отримала живий відгук: займатися зарядкою на Фестивальний причал у Дніпропетровську прийшли спортсмени та студенти Інституту фізкультури, вихованці Вищої школи спортивної майстерності, учасники різних спортивних клубів та секцій, а ще - всі ті городяни, які вирішили почати звичний будній день з короткого, але яскравого спортивного старту. І очікування виправдалися: під динамічну музику безліч молодих людей слідом за тренерами робили нахили і присідання, стрибали і плескали в долоні. Акція вдалася! Бадьорі і свіжі, учасники зарядки розігнали залишки сну і дарували щасливі посмішки та позитивні емоції оточуючим, а проїжджали повз автомобілісти підтримували спортсменів, давлячи на клаксони.

На загальну зарядку 13 вересня вийшли школи Дніпропетровщини

- У нас дуже велика школа - аж 1120 осіб, тому зарядка пройшла на 3-х спортмайданчиках, - каже Віктор Галух директор СШ № 1 Павлограда. - Все пройшло відмінно: Вчителі фізкультури намагалися захопити хлопців своїми особливими вправами, а учні - показати себе краще за своїх однолітків.
- Ця ініціатива губернатора Дніпропетровська дуже важлива для здоров'я наших учнів, - зазначає директор школи № 13 Нікополя Рита Горбачова. - Я рада, що ми відродили таку добру традицію!

Дніпропетровщина подає спортивний приклад усій Україні!

Як народилася ідея провести загальну для всієї області фіззарядку? Дмитро Колєсніков, губернатор Дніпропетровщини, який разом з усіма почав ранок зі спортивних вправ на Фестивальному причалі , каже:

- Зарядку я роблю кожен день - вважаю, це необхідно кожному. Спортом я займаюся з 7 років і сподіваюся , що буду займатися ще років 50. Будь-яке добре діло повинно підкріплюватися особистим прикладом, тому я разом з усіма жителями Дніпропетровщини 13 вересня вийшов на зарядку.

Свій позитивний приклад - спорт і здоров'я як запорука бадьорості й успіху - керівник регіону несе в маси не тільки через яскраву акцію, але і шляхом системної роботи. З ініціативи Дмитра Колєснікова влітку цього року стартувала програма "Міцне здоров'я - успішне життя" , націлена на популяризацію спорту і здорового способу життя. У її рамках вже пройшов WorkOut -фестиваль , учасники якого - спортсмени з 12 країн світу - продемонстрували жителям області, як можна домагатися відмінних спортивних результатів і займатися спортом "для себе" , максимально просто і доступно - хоча б на турніку та брусах. В області проходить Кубок з футболу серед аматорських команд, а незабаром відбудеться турнір з самбо на Кубок губернатора. У рамках програми Дмитра Колєснікова влітку в Дніпропетровську працювала Школа плавання для дітей, у якій під керівництвом чемпіона світу Андрія Сердінова близько 3000 дітей навчилися плавати. За підтримки губернатора спортсмени-волонтери - студенти і випускники Інституту фізкультури - проїхали по дитячим таборам з Туром здорового способу життя та з великим успіхом прорекламували дітям популярні спортивні стилі - від футбольного фрістайлу до скіппінг ( модні вправи зі скакалкою ). Є впевненість, що після таких зустрічей діти і підлітки зроблять свій вибір на користь спорту, а не сигарет або пива.

«Добре , що в регіоні сильний губернатор»

Єдина ранкова зарядка - новий крок, який покликаний залучити жителів Дніпропетровщини до спорту, нагадати про користь здорового способу життя. І крок цей виявився вдалим.
- На мій погляд , така акція давно була потрібна нашій області , та й усієї України , - каже Яна Дементьєва , Олімпійська чемпіонка - 2012, яка разом з усіма жителями області робила ранкову зарядку 13 вересня на Фестивальному. - Спасибі Дмитру Колєснікову за правильну ініціативу ! А взагалі потрібно більше таких подій, щоб молодь робила свій вибір на користь спорту та здорового способу життя.
 

- Зарядка стала дійсно яскравою подією, - ділиться враженнями Дмитро Колєсніков. - Я бачив непідробну радість на обличчях дітей і молодих людей, які прийшли сюди. Це прекрасно, адже ми робимо перший крок до здорового способу життя. Ми говоримо "Ні!" шкідливим звичкам. Ми говоримо "Так!" бадьорості, успіху і здоров'ю.

Зробити Дніпропетровщину регіоном здорових і сильних людей - таку ідею для області запропонував губернатор Дмитро Колєсніков. Спортсмени, лікарі та педагоги переконані, що це - своєчасна і корисна ініціатива, яка допоможе формувати здорове нове покоління, вільне від шкідливих звичок, орієнтоване на спорт, правильний цінності та успіх у житті .

- Знаєте , я дуже рада , що сьогодні безліч людей в нашій області відгукнулися на заклик губернатора і разом вийти на зарядку , - каже Діна Міфтахутдінова, срібний призер Олімпіади -96 в Атланті, заслужений майстер спорту України . - Здорово, що в нашій області такий спортивний, сильний губернатор, який не тільки сам займається спортом, але і подає правильний приклад всім жителям регіону, молодим людям і дітям. Сьогодні тут, на Фестивальному причалі, разом зі мною ранкову зарядку робила моя дочка Алсу, їй 10 років. Я бачила, що у безлічі молодих людей, які вийшли на зарядку, щиро горіли очі. Це - головний показник того, що ідея правильна і повинна отримати продовження.
Наступним кроком програми, покликаної зробити Дніпропетровщину спортивною, здоровою і успішною, стане повернення корисної практики в школи - щоденної ранкової зарядки, яка стане регіональним компонентом навчальної програми. А ще Дмитро Колєсніков хоче серйозно зайнятися пропагандою здорового способу життя і відмови від куріння серед молоді, для чого незабаром відбудеться регіональний конкурс соціальної реклами. Самі молоді люди - студенти та професіонали - зможуть запропонувати свої принти і відеоролики, що переконують однолітків розлучитися з сигаретою і зайнятися спортом. Контроль з боку молоді , вчителів та батьків за торгівлею спиртним і тютюном біля шкіл і спортмайданчиків - така мета ініціативи "Патруль здоров'я" , яку має намір підтримати губернатор Дніпропетровщини. Глава регіону всерйоз думає про системну підтримку спорту і спортивного руху на рівні всієї країни , і має намір найближчим часом звернутися до народних депутатів від Дніпропетровщини з пропозицією розробити і прийняти закон про меценатство у сфері спорту .

І це - тільки початок , переконаний Дмитро Колесніков:

- У Дніпропетровській області кожен п'ятий займається спортом. Я хочу, щоб цей показник був мінімум 40%, а серед дітей та молоді - до 80%. Я хочу, щоб Дніпропетровська область, працюючи разом з нашим Президентом Віктором Януковичем , стала регіоном сильних , здорових і успішних людей!

Що говорять?
"Якщо губернатор виходить і подає приклад того, як займатися зарядкою - це чудово! "

Ольга Маркіна , Заслужений тренер України з фехтування

- Вийти всім разом на зарядку - це відмінна ідея. Ранкова зарядка - це найпростіший і найдоступніший спосіб спортивної діяльності, підтримки свого здоров'я і здоров'я своїх дітей. Тому якщо губернатор особисто подає приклад того , як займатися зарядкою вранці - це чудово! Варто подивитися і почати робити зарядку самому!

Володимир Мороз , заслужений тренер України з академічного веслування:

- Ранкова зарядка , на яку губернатор запросив всіх жителів області - це яскравий приклад, який повинен показати дітям, молоді, всім нашим землякам, що потрібно вести здоровий спосіб життя, отримувати фізичні навантаження. Саме ранкова зарядка - це відмінний початок для кожного дня . Зарядка - це перша сходинка до регулярних занять спортом і, потім - до важливих досягнень і перемог!

Ірина Герліванова, директор дитячо-юнацького центру "Штурм", Заслужений працівник освіти України:

- Ідея провести загальну для всієї області ранкову зарядку, яку запропонував Дмитро Колесніков - просто чудова. Хлопці, які вийшли на Фестивальний, отримали відмінний заряд бадьорості і гарного настрою. Такі події об'єднують молодих людей у ​​прагненні до здорового способу життя і обов'язково повинні отримати продовження.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:

   


сам  (17.09.13 12:27): не, правда, надо ж с чего то начинать? хотя бы оторваться от телика или компа и выйти на зарядку:) Відповісти | З цитатою
"ура"!  (15.09.13 13:07): К сожалению, наш город, один из саміх загрязненных городов Украины! Приднепроповская ТЭС так коптит, что на Победе невозможно дышать и открывать окна! Хотя Куличенко говорил, что фильтры поставили и воздух чистый?! Не знаю куда фильтры они поставили, - это вопрос к чиновникам-покращувачам! Фекальный запах также уже достал жителей Победы, а вопросом очищения водопроводной воды вообще НИКТО НЕ ЗАНИМАЕТСЯ ! Водоканал только ТАРИФЫ успевает повышать, а вода-то - ТЕХНИЧЕСКАЯ, из-за которой очень много люди болеют. А ведь несколько лет назад, страны еврозоны выделяли 20млн.евро на установку фильтров для всего города, но ДЕНЕЖКИ ИСПАРИЛИСЬ И ФИЛЬТРЫ НЕ ПОСТАВИЛИ ! Так что зарядкой оздоровить не удастся, это - пиар для Куличенко и других, потому как РЕАЛЬНО НИКТО О ЗДОРОВЬЕ НАСЕЛЕНИЯ НИКТО НЕ ЗАБОТИТСЯ, поэтому мы и ВЫМИРАЕМ, а некие чиновники ДЕНЬГИ не по назначению тратят ! Воздух и вода - главное для жизни, а они ЗАГРЯЗНЕНЫ ДО ЗАПРЕДЕЛЬНЫХ ПОКАЗАТЕЛЕЙ ! Відповісти | З цитатою
зритель  (14.09.13 14:45): видео по телику - прикольный флеш- моб:) Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
333  (14.09.13 11:45): Кстати, несмотря на "пятницу, 13-е" удачный день для зарядки выбрали - солнце, ясно было. Как День города - так дождь... Відповісти | З цитатою
Адольф Шикельгрубер  (14.09.13 07:58): Очередная показуха местных правителей. Не вышел на зарядку - уволят или отчислят. Відповісти | З цитатою
ПРидурок  (13.09.13 23:33): Почему не бегали по пенькам?!Почему не берем пример?Скоро зима-шапки на улицах,можно и легкой атлетикой заняться,сорвал(теперь уже кондомчик фирмовый из Сэконда с человека и -Беги,Лола,беги! Відповісти | З цитатою
Рупор  (13.09.13 22:55): Днепропетровщина должна стать регионом здоровых и сильных людей- и это говорят в регионе, где экология отсутствует напрочь! Заводы, вечно коптящая ТЭЦ, город превращенный в свалку, " приятные" запахи во всех районах города - несомненно станем здоровей благодаря губернаторской зарядке. А нанятые мальчики и девочки пусть захлебываются от восторга, прославляя очередное "достижение" очередного губернатора. Может тоже здоровья( и денег) прибавится... Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Днепр  (13.09.13 21:14): Лучше бы сделали спортплощадку в каждом городском квартале. Самую элементарную - турники и брусья. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Ну и че  (13.09.13 21:09): Я там попил пива Відповісти | З цитатою
Рожденный на Украине  (13.09.13 20:42): А где придурок ЛГБТ - Рожденный в СССР со своими дебилкувато-извращенными комментами? Відповісти | З цитатою
1 2 3
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті