Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 01 липня 2024
11:11

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

За три роки щорічна кількість туристів в Україну збільшилась більше ніж на 1,1 млн, — Олександр Вілкул

За три роки щорічна кількість туристів в Україну збільшилась більше ніж на 1,1 млн, — Олександр Вілкул
10-12 жовтня відбудеться ІІ Київський міжнародний туристичний Форум.

«Туризм є однією із точок зростання економіки. Наразі внесок сфери туризму у ВВП нашої країни складає лише 2,2%. При цьому у світі, за даними Всесвітньої туристичної організації (ЮНВТО), сфера туризму та курортів генерує кожне 12 робоче місце, її внесок у світовий ВВП складає 9%. Це є орієнтиром для нас. Ми маємо використовувати найкращі світові практики для підвищення сервісу. Україна має потужний потенціал розвитку галузі», - сказав Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул під час робочої наради щодо підготовки Форуму.

У Форумі візьмуть участь Генеральний секретар Всесвітньої туристичної організації (ЮНВТО) Талеб Ріфаї, Голова Делегації Європейського Союзу в Україні Ян Томбінські, представники 12 країн-членів Організації Чорноморського Економічного співробітництва, Посол Німеччини в Україні Кристоф Вайль, Президент Американської торгівельної палати в Україні Хорхе Зукоскі та інші.

«Проведення Другого міжнародного форуму з туризму в Києві, в якому візьмуть участь керівники з туризму країн ОЧЕС, свідчить про зростання уваги до України та її туристичної перспективи», - наголосив директор проекту Німецького товариства співробітництва GIZ Матіас Брандт.

Під час Форуму відбудеться засідання міністрів туризму країн Організації Чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС), представлення експозиції туристичних та курортних можливостей регіонів України (Міжнародна курортна виставка «Україна – цілий рік»).

Особлива увага буде приділена представленню проектів «Олімпійська надія. Зимові Олімпійські Ігри 2022 року в Карпатах» та Євробаскет–2015.

«Проведення спортивних свят світового рівня підвищують імідж нашої держави та створюють додаткові можливості для розвитку туризму», - сказав Олександр Вілкул.

Він зазначив, що за три останні роки (2010 - 2012) щорічна кількість туристів, що в’їжджають в Україну, збільшилась більше ніж на 1,1 млн. та склала 24,6 млн. осіб на рік.

В рамках Форуму планується спільне засідання Ради представників регіонів сфери туризму та курортів і Ради туристичних міст України, учасники якого обговорять питання розробки Державної цільової програми розвитку туризму та курортів в Україні до 2022 року.

Також відбудеться дискусія за участю міністрів туризму держав ОЧЕС щодо активізації туризму в акваторії Чорного моря на тему «Регіон Чорного моря. Спільні кордони – спільні рішення». Доповідачами з питань розвитку чорноморського регіону, зокрема, будуть Голова Державного агентства України з туризму та курортів Олена Шаповалова та Міністр курортів і туризму АР Крим Олександр Лієв.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Пеарщик Вилкула  (18.09.13 22:53): Весна ПРошла, настало лето! Спасибо Вилкулу за это!!! Відповісти | З цитатою
Губенистые хроники  (18.09.13 12:20): А как же наш Ваня, благоустраивающий Днепр для привлечения туристов - на один токо водопад в этом году за три дня прибыло не менее полумиллиона ротозеев. А Удод, колесников?- вот-вот заработает музей космо... Парк Ракет (космические ворота города)- так от туристов отбоя не будет круглый год... Нехорошо забывать о тех, кто грудью ПРоложил тебе путь в небо, по-свински как-то это. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (41)

•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (21)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (14)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (11)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (10)

•  Заборгували майже 1 млн грн: де у Дніпрі наступного тижня відключатимуть воду (9)

•  У Дніпрі на Сонячній Набережній почали демонтувати великий логотип на 10-поверхівці (9)

•  За розтрату 17 млн грн державного майна засуджено екскерівника інституту трубної промисловості у Дніпрі (8)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (8)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті