Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
09:26

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На МКС полетіла українська ракета

На МКС полетіла українська ракета
18 вересня 2013 о 17 годині 58 хвилин за київським часом з Центру космічних польотів на острові Уоллопс (США) успішно проведено другий пуск нової ракети-носія «Антарес». Головний розробник ракети-носія – корпорація Orbital Science Corporation (CША).

Ракета складається з двох ступеней. Основна конструкція першої ступені ракети-носія «Антарес» розроблена конструкторським бюро «Південне», виготовлена Південним машинобудівним заводом в кооперації з українськими підприємствами «Хартрон-Аркос» (Харків), «Київприлад» (Київ), «Хартрон-ЮКОМ» (Запоріжжя), «ЧЕЗАРА», «РАПІД» (Чернігів) та ін. Підготовка ракети-носія «Антарес» до запуску, її випробування і пуск виконані за участю фахівців ДП «Південне», ДП ВО «Південний машинобудівний завод», НВО «Хартрон-Аркос». Українські фахівці у повному обсязі забезпечили виконання всіх операцій у своєму секторі відповідальності.

Губернатор Дмитро Колєсніков привітав ВО «Південмаш» та КБ «Південне» з успішним пуском ракети: «Проект «Антарес» є вдалим прикладом участі підприємств Дніпропетровщини в міжнародних космічних програмах. Це зміцнює імідж нашого регіону як космічної столиці, як області, де у виробництві впроваджуються та використовуються високі технології. Підтверджує статус України як космічної держави. Вітаю з успішним запуском ракети, бажаю подальших цікавих та взаємовигідних проектів задля розвитку рідної області та країни».

Ракета-носій призначена, в першу чергу, для доставки вантажів на Міжнародну космічну станцію, а також для запуску комерційних і державних космічних апаратів.

Ракета-носій складається з двох ступенів і космічного вантажного корабля «Сігнус» (третя ступінь).

Завдання пуску виконано. Програма доставки вантажів на міжнародну космічну станцію передбачає запуск десяти ракет-носіїв «Антарес».

Кооперація учасників програми «Антарес» є унікальною, оскільки в рамках цієї програми українська сторона вперше виконує весь комплекс робіт з проектування, відпрацювання та виготовлення матеріальної частини основної конструкції І ступені для ракето-носія, на замовлення Національного космічного агентства США.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Юра-Днепр  (23.09.13 12:59): НАШИ ВСЁ ТАКИ ДОБРАЛИСЬ ДО МКС))) РЕШИЛИ ЛУПОНУТЬ ПО МКС РУКАМИ АМЕРИКОСОВ)))ВОТ ЭТО УРОВЕНЬ, ВОТ ЭТО ПО НАШЕМУ))) Відповісти | З цитатою
гордость за ЮМЗ!  (21.09.13 19:11): И по этому поводу работягам ГП ПО ЮМЗ кинули еще аж 23% зарплаты за август ( это к 12%, выданным 10 сентября!!!). Відповісти | З цитатою
Житель  (20.09.13 01:03): Вдруг кому интересно - америкосы просят восстановить производство НК-33 по одной простой причине - после расзвала СССР предприимчивые руководители стали продавать США следующую модификацию двигателей - РД180. А америкосы ставят их на баллистические ракеты с ядерным зарядом, направленные на все тот же СНГ. По этой причине совет безопасности РФ рассматривает вопрос о полном запрете поставок ракетных двигателей для США. ИМ ПРОСТО НЕЧЕГО СТАВИТЬ В СВОИ РАКЕТЫ!
Поэтому они ПРОСЯТ возобновить выпуск двигателей 70-х годов, которые "безопасные" для РФ и СНГ. Вот такое состояние дел в реальном ракетостроении США.
Відповісти | З цитатою
?  (19.09.13 19:53): Не понял НК-33 это не украинский двигатель ??? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Пробегал мимо  (19.09.13 17:41): Пи*дец МКС! Відповісти | З цитатою
Житель  (19.09.13 15:23): Спасибо журналистам за тонкое чувство юмора!
" Главный разработчик ракеты-носителя - корпорация Orbital Science Corporation (CША)."
после этого очень хорошо читать кто ДЕЙСТВИТЕЛЬНО является и разработчиком, и изготовителем ракеты, жаль только (из рассовой нетерпимости чтоли?) совершенно забыли указать на каких двигателях она летает, ну да я дополню:
Установленные в составе первой ступени ракеты двигатели НК-33/AJ26, модифицированные американской двигателестроительной компанией Aerojet Rocketdyne совместно со специалистами самарского ОАО «Кузнецов» (входит в состав Объединенной двигателестроительной корпорации), во время старта отработали без замечаний.

Кто не в курсе - двигатели НК-33 это двигатели, разработанные в СССР в начале 70-х для Советской Лунной программы. И сейчас американцы слёзно просят возобновить их производство, так как и сейчас не в состоянии сделать то, что в СССР делали 50 лет назад.
Особо полезно тем, у кого есть извилины, еще раз задуматься - были ли они на
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Статус-кво  (19.09.13 14:00): И шо за корысть с этого хотя бы работникам ЮМЗ? Где зарплаты, премии, пенсии? Где обеды в столовках, где та бесплатная медпомощь, страховка, где будущее? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
вилкуле  (19.09.13 14:00): малаццы Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті