Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 26 червня 2024
01:43

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині пройшли урочисті з нагоди Дня партизанської слави

На Дніпропетровщині пройшли урочисті з нагоди Дня партизанської слави
У День партизанської слави жителі регіону вшанували пам'ять про героїв-партизан та подякували 131 ветерану партизанського руху, які живуть в області. Зокрема, у Дніпропетровську урочистості пройшли біля пам’ятника Олексія Федоровича Федорова.

5 тисяч мешканців Дніпропетровщини були врятовані від німецького полону партизанами регіону. Партизанський рух став важливим чинником у досягненні перемоги над фашистською Німеччиною та її союзниками.

Від імені губернатора Дмитра Колєснікова його перший заступник Анатолій Крупський привітав присутніх на урочистостях ветеранів партизанського руху. Він підкреслив, що в цей день всі жителі регіону з повагою і вдячністю вшановують колишніх партизан і підпільників. Подвиг ветеранів – це еталон мужності, патріотизму, сили волі та справедливості.

«Партизанський рух став проявом високого патріотизму сотень тисяч добровольців та вагомою складовою в загальній перемозі над ворогом. Під керівництвом губернатора Дмитра Колєснікова обласна влада надає всебічну підтримку та увагу кожному ветерану»,– сказав перший заступник.

Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання. Удари метронома стали символами спогадів про тих, хто не повернувся з війни, про тих, хто віддав своє життя за свій народ, за Велику Перемогу.

Після хвилини мовчання усі присутні на урочистому заході поклали квіти до пам’ятника Олексія Федоровича Федорова – видатного організатора партизанської війни, одного з творців партизанської тактики. Під його керівництвом загони партизанів здійснювали важливі бойові операції по знищенню живої сили і техніки ворога.

У цей день в усіх містах та районах Дніпропетровщини також пройшли урочистості марші, мітинги, зустрічі з ветеранами та покладання квітів до пам’ятника партизанів.

До Дня партизанської слави в регіоні проходять зустрічі ветеранів з керівниками місцевого самоврядування, органів виконавчої влади, депутатами всіх рівнів. Для них організовано благодійні обіди, поздоровлення ветеранів-партизан та підпільників, вручення пам’ятних подарунків, відвідування та поздоровлення партизанів та підпільників, які не змогли прийти, вдома.

В роки війни на території області діяли 8 підпільних організацій, 67 підпільних груп. Найбільше – 700 людей - Марганецька. Партизанами було висаджено 22 ешелони, 30 мостів, три склади боєприпасів, виведено з ладу 72 паровози, 236 автомашин, врятовано від угону до Німеччини 5 тис. Українці.

Разом з підпільниками, партизани несли слово правди народу, здійснювали диверсії на залізничному і автомобільному транспорті. Активно діяла підпільна група лікарів в інфекційній лікарні в м. Дніпропетровську, підпільники в Дніпродзержинську, Кривому Розі, Павлограді, де було організовано повстання, та в інших містах і районах.

У липні-жовтні 1941 року на території області було створено 32 партизанські загони із загальною кількістю 1 730 людей. Чисельність народних месників, не дивлячись на страшні втрати, росла з кожним днем.

Обласна влада приділяє особливу увагу здоров’ю пенсіонерів та ветеранів. Тільки в 2013 році за кошти всіх бюджетів оздоровлено 3 689 ветеранів війни та інвалідів. Крім того, для оздоровлення ветеранів функціонує 3 спеціалізованих госпіталі, які щороку обслуговують понад 27 тисяч ветеранів.

На території області функціонує 51 територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг). Вони надають послуги одиноким пенсіонерам, непрацездатним громадянам, інвалідам, та платні послуги громадянам, які їх потребують. Щорічно терцентрами області обслуговуються біля 30 тис. ветеранів війни.

Функціонує 18 будинків-інтернатів, в тому числі 4 – геріатричних пансіонати, в яких на повному державному забезпеченні знаходиться 153 ветерани війни, з них 9 осіб – інваліди війни.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:

   


Sip-telefon  (09.01.15 18:12): Вечная память Відповісти | З цитатою
Ординатор  (26.09.13 11:45): Прошу всех неуравновешенных и больных ( типа "кирилла") написать заявление на то, чтобы поместить вас к нам в отделение. Лекарства будут бесплатно, койка мякгая, процедуры щадящие. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 3
Козлевич  (25.09.13 17:45): В Украине могут уважаться и ставиться в пример подрастающему поколению только те, кто воевал за Украину в годы ІІ Мировой Войны, т.е бойцы УПА и подполье ОУН, которое, кстати, в нашей области функционировало весьма активно под руководством самого В. Кука. А про советских партизан тут никто не слышал. Відповісти | З цитатою
bur  (25.09.13 14:19): Русская "оккупация" сделала из отсталой, нищей Окраины республику с космическими технологиями, развитой энергетикой и промышленностью, передовой наукой, признанной ЮНЕСКО одной из лучших в мире систем образования и профилактической медицины. Республикой, где ВСЕМ были доступны: вузы, детские лагеря отдыха, кружки, секции по интересам, занятия физкультурой и спортом. Где была уверенность в завтрашнем дне, где жилье давали людям бесплатно, где не было бомжей, нищих, умирающих без помощи стариков, беспризорных детей. Где квас был по 12 коп. литр, мороженое (настоящее!) по 13, 15, 22 копейки. Где всем доступны были театры, кинотеатры, стадионы, концертные залы. Где пропагандировался здоровый образ жизни, здоровые книги и образцы здорового искусства.
А теперь расскажи, неандерталец недоразвитый кырылл, что хорошего принесла людям ваша нэзалэжна псевдодэржава за 22 рокы??? И в частности, нацыки. Что они создали, где и на кого работают? Какая от них польза и отдача рiднiй нэньке?
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
кирилл  (25.09.13 13:27): Если говорить про оккупантов, то тут сравнение не в пользу русских. Немец, он шел и открыто декларировал свои намерения. А вот кацап...тот убивал скрытно, под личиной "друга" и старшего "брата". Он не только убивал нас физически, он убивал нашу душу, постепенно забирая у нас историю, язык, культуру, и вообще отказывая нам в праве быть нацией. Этот оккупант пожалуй более коварен. Последствия московской оккупации мы пожинаем до сих пор, мучительно, вот уже 22 года выхаркивая с кровью имперский сурогат. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
franc  (24.09.13 20:53): Одни окупанты сменили других, и какие из них нанесли больше вреда украинской нации - неизвестно. Очень много украинских ученых считают, что именно русские окупанты. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
пора!  (24.09.13 19:21): Пора возрождать партизанское движение ... Отстаивать то, за что деды-прадеды жизнт отдавали! Відповісти | З цитатою
bur  (24.09.13 18:06): Это не бред, а реальная слава людей, приближавших ВЕЛИКУЮ ПОБЕДУ! Победу над сильным врагом, легко покорившим остальную Европу в короткие сроки. Это - факт!
А бред несешь ты, урод моральный, и п*донки-предатели такие как резун, пытающиеся факты извратить. Ну и понятное дело, схронные херои, головорезы-бандиты типа ОУН-УПА, В.О.Сволота, их одноклеточные, одноизвилинные шанувальныкы
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
странник  (23.09.13 10:52): Советский пропагандистский бред. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Олег Венглинський  (22.09.13 10:26): Партизану ще при мені програли.
Ех, лента за лентою...
Відповісти | З цитатою
1 2 3
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (13)

•  В Днепре на продажу выставили уникальный протезный завод (12)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (11)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (10)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (8)

•  За час воєнного стану придбав майна на 350 000 доларів: на Дніпропетровщині судитимуть колишнього обласного воєнкома (7)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (6)

•  Вандали облюбували сквер Янгеля у Дніпрі (6)

•  Виправляють помилки радянських будівельників. У Дніпрі комунальники комплексно вирішують проблему відтоку дощової води та облаштовують колектори (5)

•  У Дніпрі нарешті знизилися ціни на помідори (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті