Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 24 червня 2024
16:41

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

За останні три роки на Дніпропетровщині на 14,5% збільшилася кількість дітей, охоплених дошкільним вихованням

За останні три роки на Дніпропетровщині на 14,5% збільшилася кількість дітей, охоплених дошкільним вихованням
Починаючи з 2010 року на Дніпропетровщині відкрито 100 дитсадків та навчально-виховних комплексів, у тому числі відновили свою роботу 42 дошкільних навчальних заклади, відкрито 346 додаткових груп. Кількість дітей, охоплених дошкільним вихованням, за три роки збільшилася на 14,2 тис, або на 14,5%.

Про це повідомив голова облдержадміністрації Дмитро Колєсніков під час селекторної наради з керівниками міст та районів області.

Зокрема, у 2010 році дошкільні навчальні заклади відвідували 97,8 тис. дітей регіону, у 2011 році їх кількість зросла до 106,5 тис. дітей, а вже у 2012 році - 111 тис. дітей.

Найбільша кількість дитсадків та НВК за ці роки відкрита у містах Дніпропетровськ, Кривий Ріг, Дніпродзержинськ, Нікополь, Новомосковськ, у Васильківському, Верхньодніпровському, Петриківському, Покровському, П'ятихатському, Синельниківському, Солонянському, Софіївському, Томаківському, Широківському та Юр'ївському районах. На цих територіях відновили свою роботу 24 дошкільні навчальні заклади освіти.

«Дошкільна освіта – важливий етап життя дитини. Саме дитячий садок сприяє соціалізації підростаючого покоління. Саме у дитячому садку дитина готується до наступного етапу свого життя – до школи. І наше завдання не лише реконструювати та відкривати колись закриті дитсадки, а й наповнювати освіту якісним цікавим для дитини змістом», - сказав Дмитро Колєсніков.

Як доповів в. о. директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації Антон Демура, для здобуття дітьми якісної дошкільної освіти та їх всебічного розвитку в дошкільних навчальних закладах регіону працюють групи з короткотривалим перебуванням дітей при дошкільних навчальних закладах, підготовчі групи при загальноосвітніх навчальних закладах. Також вводиться соціально-педагогічний патронат. Він передбачає заняття з вихователем на дому з дітьми, які за станом здоров’я не можуть відвідувати дитсадок. Для батьків також працюють консультативні пункти, де на хвилюючі їх питання про дитину зможуть відповісти психолог чи вихователь-методист.

У більше 500 дошкільних навчальних закладах Дніпропетровщини працюють групи, факультативи, гуртки за 17 напрямкам, а саме фізкультурно-оздоровчі, гуманітарні, мовні, художньо-естетичні, креативні, народознавчі, еколого-натуралістичні тощо. В цілому такі групи та гуртки відвідують понад 63,4 тис. Дітей.

Загалом всіма формами дошкільної освіти в області охоплено 93% дітей (по Україні - 86,4%), а п'ятирічні діти повністю охоплені дошкільною освітою (по Україні — 99,9%)

Сьогодні в області в 956 дошкільних навчальних закладах виховуються 112 тисяч дітей.

Зареєструвати дитину у дитячий садок через інтернет – ця європейська практика впроваджується на Дніпропетровщині з грудня 2012 року. Переваги її очевидні: батьки отримують можливість потурбуватися про місце у дитсадку завчасно – навіть з моменту народження, відслідковувати просування черги у режимі онлайн та уникати постійних візитів до керівництва дошкільних закладів. Протягом реалізації проекту можливостями електронної реєстрації в регіоні скористалися батьки більш ніж 39 тисяч дітей регіону.

З загальної кількості електронних заяв 17777дітей зареєстровані на влаштування до дитсадків в цьому році, 14866 планують відвідувати дитсадок з 2014 року, ще 5897 дітлахів – з 2015 року.

«Саме у дитячому садку закладаються перші навички та вміння, які необхідні для ефективного навчання дитини, формування її особистості. Тому наші з вами завдання – доступ до дошкільної освіти всіх дітей відповідного віку – незалежно від місця проживання, забезпечення якісного виконання навчальних планів дошкільної освіти, функціонування позашкільних навчальних центрів, спеціалізованих гуртків. Тобто, система повинна працювати так, щоб забезпечити дитині комплексне навчання та всебічний розвиток у комфортних умовах», - сказав губернатор.

Програма «Електронний дитячий садок» - це в першу чергу відкритий електронний простір для батьків. На сайті http://dnepredu.com/ батьки можуть зайти на сайт дитсадка, який знаходиться найближче до місця їх проживання, дізнатися про нього всю інформацію, побувати на екскурсії у форматі 3D і зареєструвати свою дитину. Батькам, які збираються віддати свою дитину на виховання в садок з 3 років зареєструватися треба заздалегідь. Бажано, коли дитині виповниться рік.

Для того щоб отримати необхідну інформацію про дитсадки регіону, необхідно зайти на портал Єдиного освітнього центру Дніпропетровщини http://dnepredu.com/. На ньому в розділі «Електронний дошкільний навчальний заклад» розміщена інтерактивна карта області. Батьки можуть на мапі вибрати населений пункт і перейти на обраний сад. Після остаточного вибору певного саду батьки можуть зайти на сайт електронної реєстрації http://dnz-reg.nz.ua/. Для подання електронної заяви спочатку необхідно зареєструватися на сайті http://dnz-reg.nz.ua/. Тут потрібно заповнити анкету, де вказуються дані про дитину, в тому числі прізвище, ім'я, по батькові, дату народження, населений пункт, бажаний рік зарахування малюка в дошкільний заклад. Потрібно вказати місце народження, адресу реєстрації та адресу проживання дитини, а також обов'язково - серію і номер свідоцтва про народження дитини. Для підтвердження інформації, зазначеної в заяві, батькам необхідно протягом 10 робочих днів з дня подачі заяви звернутися до відділу освіти з оригіналами документів (паспорт заявника, свідоцтво про народження дитини, документ, що підтверджує наявність пільг, якщо такі є) або прикріпити до електронної заяви скан-копії вищезазначених документів. Також для зворотного зв'язку в анкеті заповнюються дані про одного з батьків дитини. Після реєстрації та підтвердження оригіналами документів або їх скан-копіями інформації, зазначеної в електронній заяві, дані про дитину вносяться в електронну систему під індивідуальним номером. Далі батьки і фахівці відділів освіти можуть в он-лайн режимі через Інтернет відслідковувати процес зарахування дитини в обраний дитячий садок.

Gorod.dp.ua на Facebook.


111  (25.09.13 10:30): "Зарегистрировать ребенка в детский сад через интернет - это европейская практика внедряется в Днепропетровской с декабря 2012 года." - Сомневаюсь, что именно в европейской практике существует очередь в которой номера добавляются в середину списка, а не в конец списка.
Зарегистрировалась в апреле, была 53 в очереди в ясли. Спустя 4 месяца нас сдвинули на 66 номер. Впереди ещё год. Страшно представить какими мы будем в списке((
Відповісти | З цитатою
света  (24.09.13 19:13): то что творится в садах уже мало назвать ужасом. К нам в санаторий на лечение поступают детки 6-7 лет. Они не то что шнурки завязывать не умеют, уже не способны нарисовать круг или квадрат (их просто этому не учат). Вот такое будущее украины. Відповісти | З цитатою
qwertyu  (24.09.13 18:44): Кого ж посадят за хищение 80 объектов, состоящих в собственности городской "громады": Куличенко, Удода или Колесникова? Відповісти | З цитатою
Небо в огне  (24.09.13 17:08): ..охваченных дошкольным воспитанием.. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Прати треба вночі: експерт з Дніпра пояснив, чому графіки відключення важливі і їх неможливо уникнути (12)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (11)

•  В Днепре на продажу выставили уникальный протезный завод (9)

•  У Дніпрі оновлюють аварійний трамвайний переїзд на розі просп. Лесі Українки та вул. Степана Бандери (6)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (6)

•  Вандали облюбували сквер Янгеля у Дніпрі (5)

•  У Дніпрі нарешті знизилися ціни на помідори (5)

•  У Дніпрі з'явився ще один диво-двір (4)

•  Відпочинок та гармонія з природою: сквер Прибережний у Дніпрі наче магнітом притягує тисячі людей (4)

•  У Павлограді хочуть витратити 137 мільйонів гривень на реконструкцію будинку для переселенців (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті