Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 29 червня 2024
06:48

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині відзначили День туризму

На Дніпропетровщині відзначили День туризму
На Дніпропетровщині відзначили Всесвітній День туризму та День туризму в Україні. Від імені губернатора Дмитра Колєснікова привітала кращих працівників галузі заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Надія Подоплєлова.

В урочистому прийомі взяли участь представники провідних туроператорів області, Дніпропетровського відділення спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні, Дніпропетровської обласної федерації спортивного туризму, «Центру «зеленого» туризму та народних ремесел Дніпропетровщини», керівники туристичних агенцій регіону.

Надія Подоплєлова зачитала вітання від Дмитра Колєснікова: «Шановні працівники туристичної галузі! Щиро вітаю вас із професійним святом – Днем туризму в Україні. Туристична галузь є надзвичайно важливою для розвитку нашого регіону. Сприяючи розвитку туристичних маршрутів, спортивного та краєзнавчого туризму, готельного бізнесу, ми створюємо нові робочі місця, залучаємо інвестиції, підвищуємо добробут людей. Наш край, з його неповторними краєвидами, багатою історико-культурною спадщиною, безцінними рекреаційними ресурсами та привітними і гостинними людьми, має всі умови для успішного розвитку туристичної індустрії. І саме ваша діяльність значною мірою створює імідж регіону на всеукраїнському та міжнародному рівнях, збагачує культуру та економіку. Найпривабливішим місцем Дніпропетровщини є Петриківський район – столиця українського народного живопису. Завдяки бренду «Петриківка» наш регіон вже відомий у світі. Бажаю успіхів у всіх починаннях, міцного здоров’я, щастя, благополуччя, невичерпної творчої наснаги та нових звершень задля процвітання області».

За даними Міжнародної туристичної організації, за перші шість місяців 2013 року кількість подорожуючих у світі зросла на 5 % у порівнянні з минулим роком.

У Дніпропетровській області, за підсумками І півріччя 2013 року, туроператори та турагенти надали послуги 25,5 тисяч туристів. З них 20 % - подорожувало Україною. Обсяг наданих туристичних послуг становить більше 40 млн. грн. До бюджету перераховано 1 млн. 80 тис грн.

Завдяки систематичній державній політиці розвиток туристичної галузі в Україні виходить на новий рівень. Ключовою подією стало схвалення Концепції Державної цільової програми розвитку туризму та курортів на період до 2022 року.

Дніпропетровська область вважається промисловим ядром країни, її інвестиційними воротами. Також в нашому регіоні є мальовнича природа, пам`ятки історії та архітектури, шедеври народних майстрів.

У 2013 році в туристичній галузі Дніпропетровщини відбувся ряд знакових подій.

Зокрема, міською владою Кривого Рогу затверджені «Програма розвитку промислового туризму у місті Кривому Розі на 2013-2015 роки» та «Програма розвитку велоінфраструктури у Кривому Розі на 2013 − 2015 роки». В рамках програм передбачено створення промислових (індустріальних) маршрутів, облаштування велодоріжок, велопарковок, «маршрутів здоров’я» у паркових зонах міста, створення вело школи. Вже створено реєстр індустріальних об’єктів, розроблено 10 тематичних та 2 комплексних маршрути.

Дніпропетровщина презентувала свій інвестиційний потенціал бізнес-колам України та Європи під час першої міжнародної бізнес-конференції «ABC: Ukraine & Partners». Зокрема, широкому колу було представлено 5 інвестпроектів у сфері культури та туризму, які розроблені Дніпропетровським інвестиційним агентством. Три із них присвячені відродженню козацької історії регіону.

Цього року наша область вперше взяла участь у найбільшій туристичній виставці світу ITB Berlin – 2013 р. Стенд області стояв поряд з 170 ми країнами світу. Ми зробили ще один крок до того, щоб зарекомендувати наш край як один з провідних туристичних центрів України, розширити контакти та поглибити співробітництво з Всесвітньою Туристичною Організацією ООН.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (18)

•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (14)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (13)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (12)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (12)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (10)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (7)

•  Буде потрібно набратися сміливості та констатувати смерть - комерційний директор «Дніпра-1» Вʼячеслав Фрідман (6)

•  У Дніпрі на Сонячній Набережній почали демонтувати великий логотип на 10-поверхівці (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті