Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
10:58

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Петриківку пізнають в Іспанії

Петриківку пізнають в Іспанії
Делегація Дніпропетровської області відвідала Іспанію з офіційним візитом. Голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод презентував в Мадриді мистецтво Петриківки, а також провів ряд ділових зустрічей для розвитку співробітництва у сфері інвестицій та туризму між Дніпропетровщиною та регіонами Іспанії.

Виставка «Петриківський розпис – колір традицій» відкрилася в іспанській культурно-науковій інституції «Ateneo de Madrid» 30 вересня та буде проходити в Іспанії до 11 жовтня. Крім Мадриду роботи Петриківських майстрів побачить Малага та Барселона. Під час презентації присутні ознайомилися з українським народним декоративно-орнаментальним живописом, а також взяли участь в майстер-класах з цього національного виду мистецтва.

Євген Удод розповів про заходи, що вживаються владою з метою просування Петриківського мистецтва за кордоном, а також висловив сподівання щодо включення Петриківки до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО.

Петриківський розпис - унікальна культурна спадщина Дніпропетровської області та України в цілому. Виставки наших майстрів викликають значний інтерес в різних країнах: Франції, Бельгії, Польщі, Греції, Кувейті. Виставка у Мадриді не стала винятком - тут приймали Петриківку з великою цікавістю, - зазначив Євген Удод. - Крім свого культурного значення, Петриківка є визнаним брендом нашої області, який відкриває для нас багато дверей. Тому все більше європейців сприймають Дніпропетровщину, як регіон з багатими традиціями і серйозними перспективами.

В рамках візиту до Іспанії Євген Удод також зустрівся з Виконавчим директором Всесвітньої туристичної організації ООН (ЮНВТО) Золтаном Сомогуі та Регіональним директором для Європи Ізабель Гаранья, де було обговорено надання іспанською стороною експертної допомоги Дніпропетровщині в галузі туризму з метою виходу регіонального туристичного продукту на міжнародний ринок. У ході бесіди з керівництвом ЮНВТО було домовлено, що в січні наступного року Євген Удод презентує стратегію розвитку туризму Дніпропетровської області у Всесвітній туристичній організації. А вже 8 та 9 жовтня наш регіон в рамках прес-туру відвідають журналістів від Всесвітньої туристичної організації і ознайомляться з туристичними маршрутами Дніпропетровщини. Також слід зазначити, що наступного тижня за підтримки віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула в Україні проходить II Київський міжнародний туристичний форум, де буде присутній Генеральний секретар Всесвітньої туристичної організації Талеб Ріфаї.

У ході зустрічі з Генеральним директором з Європейських справ та співробітництва Мадридської автономії Борхою Фісасом досягнуто домовленості щодо сприяння автономії у проведенні у березні 2014 року широкої презентації Дніпропетровської області в Мадриді, яка включатиме організацію бізнес-форуму. Крім того, голова обласної ради разом з мером міста Мадрид Аною Ботелья окреслили можливі шляхи двостороннього співробітництва. Зокрема мова йде про надання іспанською стороною практичної допомоги у розробці та реалізації концепції з розвитку туризму в Дніпропетровській області.

- Сьогодні однією з найбільш перспективних сфер для залучення інвестицій є туризм. Дніпропетровська область також входить до списку регіонів максимально перспективних для розвитку туризму. Для нас дуже важливе і корисне використання досвіду Мадридської автономії, Мадриду у цій сфері, - зауважив Євген Удод. - В результаті переговорів з нашими іспанськими партнерами ми домовилися про низку спільних проектів у сфері інвестицій та туризму. Крім того, Мадрид представить Дніпропетровську конкретні механізми вирішення комунальних проблем, поділиться досвідом з впровадження інфраструктурних проектів та з благоустрою.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:





с Анной Ботельей

с Золтаном Сомогуи

С Борхасом Короминасом Фисасом
 


сс  (03.10.13 14:43): скоро Месси будет бегать в вышеванке, и с разделочной доской, на которой будет петриковская роспись, смешно, еще и этот удод. Лучше бы фамилию сменил себе. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті