Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 26 червня 2024
02:06

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Микола Кужіль – учасник форсування Дніпра

|«« «« »» »»|

Микола Іванович Кужіль був вісімнадцятирічним хлопчаком, коли у вересні 1943 року був відправлений до лав Червоної армії в склад стрілкового полку. Беручи участь у битвах Великої Вітчизняної війни Микола Іванович проявив мужність та незламність сили духу, брав участь у одній з найважливіших битв – форсуванні річки Дніпро.

І сьогодні, напередодні відзначення 70-ї річниці визволення Дніпропетровська від фашистських загарбників Миколу Івановича відвідав керівник Дніпропетровської області Дмитро Колєсніков.

«В наших серцях завжди буде повага до подвигу нашого народу в Великій Вітчизняній війні. Ми, як покоління, виховане на прикладах героїв війни, наших бабусь і дідусів, на зустрічах з ветеранами, на воєнних фільмах чудово пам’ятаємо відчуття, від якого стискається серце», - зазначив керівник регіону Дмитро Колєсніков.

Пройшовши всі тяготи та негаразди війни, отримавши 3 поранення, в 1945 році Микола Іванович Кужіль повернувся додому, для того, щоб відбудовувати рідну домівку після розрухи. До 1967 року працював механізатором в місцевому колгоспі «Шлях до комунізму», потім – столяром в колгоспній столярні. Після виходу на пенсію з 1985 до 1990 року Микола Іванович продовжував працювати посильним у рідному колгоспі.

Сьогодні на зустрічі керівник регіону та ветеран поговорили про те, наскільки необхідний сьогоднішній молоді приклад старшого покоління, яким важливим є патріотичне виховання дітей та юнацтва. Микола Іванович розповів про свій воєнний шлях, своїх однополчан, про друзів, які не повернулися з війни.

«Наш святий обов’язок піклуватися про людей, які подарували нам мирне небо над головою, забезпечити їх достойними умовами життя», - наголосив керівник області Дмитро Колєсніков.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Дмитрий Бик  (26.10.13 13:24): Пока оккупанты пиарятся на костях воинов, Генпрокуратура ПРИКРЫВАЕТ ФАЛЬШИВЫХ ВЕТЕРАНОВ ВОЙНЫ! Общественность нашего Отечества крайне обеспокоена сложившимся бесправным положением наших граждан, лишенных какой-либо защиты со стороны всех без исключения органов власти Украины, отношение которых к собственным гражданам напоминает отношение оккупантов к захваченному населению во время войны. Используя опыт работы в международной полиции ООН, в результате 7-летней борьбы Дмитрий Бик добился возбуждения 20.01.2012 Генпрокуратурой уголовного дела, уникального тем, что его фигурантами одновременно являются представители почти всех правящих партий, составляющих единую систему прогнившей власти: Литвин, Москаль (Батькивщина), Грицак (Партия Регионов), Куликов (УДАР), Луценко …, которые В МИРНОЕ ВРЕМЯ уже после окончания войны в Косово 8 лет с 1999 по 2007 годы присваивали себе и своим подельникам статус ветерана войны. Генпрокуратура не дает делу ход! СМОТРИТЕ ВИДЕО: http://youtu.be/rptidgRurh4 Відповісти | З цитатою
Дядя  (23.10.13 13:24): «Наш святой долг заботиться о людях, которые подарили нам мирное небо над головой, обеспечить их достойными условиями жизни», а на фото 1 видно, що в діда в хаті хоч шаром покати. Відповісти | З цитатою
гав-гав  (23.10.13 12:15): klugri пишет "...последнее фото (особенно) вызывает недоумение...Награды: Орден Окт.революции (учрежд. в 1967 году) - орденская планка не совпадает, Орден Красного Знамени - орденская планка не совпадает, и подобие Ордена Ленина на не известно на какой планке...Надо было еще Героя (ну это к Ордену Ленина и звезда Героя полагается)...Вот на таких "героях" и воспитываем!...Настоящие ветераны не напоминают рождественские елки ,обвешенные безделушками...Знаю по своим дедам,дошедшим до Берлина и Кёниксберга (Калининград)..."

Это не орден Боевого Красного Знамени, это какой-то юбилейный знак, сделанный очень похожим на орден. Такие знаки тягают в т.ч. и современные казаки и др. лушпонь. Человек на фото - не ветеран войны. Он ветран ВС СССР (офицер). Единственная его награда, связанная с войной - юбилейная "20-лет Победы". Такие медали получило очень много военнослужащих, которые служили в 1965г. в ВС СССР, в т.ч. и солдаты срочной службы.
Відповісти | З цитатою
klugri  (23.10.13 10:24): Конечно,честь и слава настоящим ветеранам,но
...последнее фото (особенно) вызывает недоумение...Награды: Орден Окт.революции (учрежд. в 1967 году) - орденская планка не совпадает, Орден Красного Знамени - орденская планка не совпадает, и подобие Ордена Ленина на не известно на какой планке...Надо было еще Героя (ну это к Ордену Ленина и звезда Героя полагается)...Вот на таких "героях" и воспитываем!...Настоящие ветераны не напоминают рождественские елки ,обвешенные безделушками...Знаю по своим дедам,дошедшим до Берлина и Кёниксберга (Калининград)...
Відповісти | З цитатою
При всем уважении  (23.10.13 01:41): За перспективы и "патриотическое" воспитание лучше не стоит уупоминать... Відповісти | З цитатою
гав-гав  (22.10.13 22:41): Суки, кто подбирал фото для статьи? Из 4-х фото для статьи о ветеране - одна там, где видно ветерана в пол-оборота рядом с Колесниковым, вторая - портрет Колесникова, третья - чьи-то руки, надо полагать ветеранские и на четвертой какой-то дядька в военной форме, который не ветеран войны точно, но каким-то боком к этой ситуации причастен (каким - непонятно, т.к. в статье о нем ни слова). О чем эта статья? О ВЕТЕРАНЕ или о чиновнике?

Никто не забыт...
Відповісти | З цитатою
Кризис  (22.10.13 21:10): дедуля, сто лет вам жизни !!! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (13)

•  В Днепре на продажу выставили уникальный протезный завод (12)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (11)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (10)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (8)

•  За час воєнного стану придбав майна на 350 000 доларів: на Дніпропетровщині судитимуть колишнього обласного воєнкома (7)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (6)

•  Вандали облюбували сквер Янгеля у Дніпрі (6)

•  У Дніпрі нарешті знизилися ціни на помідори (5)

•  Виправляють помилки радянських будівельників. У Дніпрі комунальники комплексно вирішують проблему відтоку дощової води та облаштовують колектори (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті