Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 26 червня 2024
01:52

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Голів ветеранських організацій відзначили обласними нагородами

Голів ветеранських організацій відзначили обласними нагородами
Розпорядженням голови облдержадміністрації за активну громадську діяльність, патріотичне виховання молоді, вагомий особистий внесок у розвиток ветеранського руху області та з нагоди відзначення 69-ї річниці визволення України від фашистських загарбників в період Великої Вітчизняної війни 1941–1945 рр. нагороджено Почесною грамотою Дніпропетровської обласної державної адміністрації та годинником «Від голови обласної державної адміністрації» 36 голів громадських організацій ветеранів міст та районів області.

Керівник регіону Дмитро Колєсніков вручив обласні нагороди очільникам ветеранських організацій на особистій зустрічі з ними. Також голови ветеранських організацій отримали від обласної влади мобільні телефони.

«У рамках марафону «Слава визволителям» кожне місто та район у хронології визволення передають естафету святкування. Проводяться концерти, мітинги, відкриваються музейні виставки, у школах проходять уроки мужності та зустрічі з ветеранами. У цих процесах особлива роль належить громадським організаціям ветеранів. Наразі ініціатива ветеранів, їх активність важлива і потрібна. Ветерани – це жива історія тих героїчних подій, це досвід, який так потрібен сьогодні молодим поколінням», - зазначив Дмитро Колєсніков.

Керівник регіону наголосив, що обласна влада тісно співпрацює з обласною радою ветеранів, яку очолює Станіслав Миколайович Шевченко. Всі плани, всі обласні заходи з покращення умов життя інвалідів та ветеранів війни розробляються спільно. Завдяки ініціативам керівників ветеранських організацій в містах і районах на усіх територіях області додатково прийняті місцеві адресні програми з підтримки ветеранів.

У цьому напрямку губернатор також відзначив вагому роботу громадської організації ветеранів м. Дніпропетровська, яку очолює Клешня Анатолій Федотович. За ініціативою ветеранської ради у Дніпропетровську постійно ведеться робота з вивчення житлово-побутових питань ветеранів та придбання найбільш потребуючим нової побутової техніки. Також тут ведеться системна робота з надання ветеранам адресної матеріальної допомоги на оздоровлення та лікування.

На зустрічі була відзначена активність голови ветеранської організації м. Кривого Рогу Дабіжи Миколи Кириловича. За ініціативи ради ветеранів були відкриті у м. Кривому Розі меморіальні дошки, плити, пам’ятні знаки, стели.

Окремо подякував губернатор також головам ветеранських організацій таких районів як: Криворізький (Берегова Галина Іванівна), Межівський (Литвин Володимир Григорович), Верхньодніпровський (Січовий Анатолій Іванович), які спільно з молодіжно-пошуковими загонами виявили ініціативу та взяли активну участь в організації захоронення останків радянських воїнів визволителів.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:

   


ОГ  (25.10.13 13:20): Липовые герои. Те кто реально воевал или даже был в трофейной команде (а это всё равно в прифронтовой полосе - насмотрелись ужасов, кровь, останки-"ктлеты"человеческие, подрывы на минах...), все они хотя бы на нервной почв, уже на небесах. А если были ранения, то тем более они уходили от нас в 60 - 65 лет. А остальные прилипалы. Негодяи. они Відповісти | З цитатою
Папа  (25.10.13 11:25): Отживающий "совок" Відповісти | З цитатою
Немирович-Данченко  (24.10.13 20:34): Орден Славы — военный орден СССР, учреждён Указом Президиума ВС СССР от 8.11.1943 «Об учреждении ордена Славы I, II и III степени». Награждаются лица рядового и сержантского состава Красной Армии, а в авиации и лица, имеющие звание младшего лейтенанта. Вручался только за личные заслуги, воинские части и соединения им не награждались.
Орден Славы по своему статуту и цвету ленты почти полностью повторял одну из самых почитаемых в дореволюционной России наград — Георгиевский крест (среди отличий — разное число степеней: 3 и 4 соответственно).
Орден Славы имеет три степени, из которых орден высшей I степени — золотой, а II и III — серебряные (у второй степени был позолочен центральный медальон). Эти знаки отличия могли быть выданы за личный подвиг на поле боя, выдавались в порядке строгой последовательности — от низшей степени к высшей.
Відповісти | З цитатою
Н-й  (24.10.13 20:31): Да и эту Медаль(Славы) носят на левой стороне груди... Відповісти | З цитатою
Н-й  (24.10.13 20:30): С медалями и орденами на нижнем фото порядок наведите!Если у человека "Славы 1-й степени",да чего писать...выставка...для...Пусть расскажет,где и за что...,и где Слава 3-й и 2-й степени делись...Денег не хватило? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (13)

•  В Днепре на продажу выставили уникальный протезный завод (12)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (11)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (10)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (8)

•  За час воєнного стану придбав майна на 350 000 доларів: на Дніпропетровщині судитимуть колишнього обласного воєнкома (7)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (6)

•  Вандали облюбували сквер Янгеля у Дніпрі (6)

•  Виправляють помилки радянських будівельників. У Дніпрі комунальники комплексно вирішують проблему відтоку дощової води та облаштовують колектори (5)

•  У Дніпрі нарешті знизилися ціни на помідори (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті