Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 02 июня 2024
00:45

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Театральна сесія на «відмінно»

|«« «« »» »»|

З 17 по 21 листопада у Палаці студентів ДНУ ім. Олеся Гончара буде проходити XVI фестиваль «Театральна сесія», за участю 12-ти студентських театральних колективів із шести міст України та Росії. Засновник фестивалю – Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара. Захід присвячено Міжнародному Дню студента.

Зазвичай сесія – це не найвеселіший етап студентського життя, але, якщо йдеться про фестиваль «Театральна сесія» – це зовсім інша справа. Яскраве свято його величності театру єднає у привітному залі Палацу студентів сотні молодих людей, які, затамувавши подих, стежать за кожним рухом акторів на сцені, співчувають героям постановок, а жарти зустрічають щирим сміхом. «У цьому сезоні нашому фестивалю виповнилося 14 років, – розповіла Оксана Рудковська, художній керівник Палацу студентів ДНУ, акторка театру «Маски». – Серед цьогорічних постановок і класика, і сучасна драматургія, і авторські вистави. Учасники «Театральної сесії» – це як молоді колективи, так і колективи з ім’ям та багатим досвідом. Для них фестиваль – гарна можливість для реалізації своїх ідей. У цьому році у нас багато дебютантів: театри із Дніпропетровська, Миколаєва та Черкас. Режисерське журі обере переможців у 12-ти номінаціях, а глядачі зможуть проголосувати за колектив, який їм найбільше сподобався. Натхненник фестивалю – театр «Маски» під керівництвом Ігоря Трахта, заслуженого діяча культури України, головного режисера Палацу студентів ДНУ».

Розповіла Оксана Володимирівна і про виставу театру «Маски», яку глядачі зможуть побачити у середу: ««Проснись и пой» – це класичний твір, який йшов у свій час на сцені Театру сатири. Сімейна комедія, яка вчить добру, взаєморозумінню. У спектаклі зайнятий основний склад нашого колективу, серед молоді – студентка ДНУ ім. Олеся Гончара Віра Сосна. Ми сподіваємось, що цю нашу виставу глядачі полюблять, як і всі інші, адже її допрем’єрний показ засвідчив, що людям цікаве добре і світле».

Перед початком вистав у Палаці студентів шумно і людно. Режисери та актори хвилюються перед важливою подією, але знаходять кілька хвилин для спілкування. «Драму з елементами комедії «Цианистый калий с молоком или без» ми граємо вже другий сезон, – розповіла керівник черкаського «Сучасника» колективу-дебютанта у «Театральній сесії» Ганна Борона, – вона дуже подобається акторам і глядачам. Легка вистава для того, аби усвідомити щось нове про життя, посміятися. Колектив дуже радий знайомству і спілкуванню».

«Наша постановка особлива, – запевнила акторка «Сучасника» Марія Голуб. – На фестивалях, зазвичай, багато ліричних вистав, а наш спектакль – це сатира, яка викриває жадібність, брехню та підступність».

СТЕМ «Університет» Волгоградського державного технічного університету привіз на фестиваль виставу «Баба моей мечты». «Наш театр існує вже 11-тий сезон, – розповіла представниця колективу Ганна Закора. – Ми постійні учасники «Театральної сесії», дуже любимо місто Дніпропетровськ. Наша постановка створена із новел різних авторів, вона про кохання, про жінок». Згасло світло у залі Палацу студентів, стих багатоголосий шум у фойє, і разом із молодими акторами з’явилась на сцені магія, вічна магія театру.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
детские и спортивные площадки отремонтируют в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте