Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 06 октября 2024
15:27

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Ми забезпечуємо роботу систем життєзабезпечення, але кожен день це стає робити все складніше, - Вілкул

Ми забезпечуємо роботу систем життєзабезпечення, але кожен день це стає робити все складніше, - Вілкул
Для забезпечення сталого руху на автошляхах в західному, північному і центральному регіонах України Державна служба з надзвичайних ситуацій та Укравтодор здійснює постійний моніторинг ситуації.

«Ми забезпечуємо функціонування систем життєдіяльності в нормальному режимі. Це – тепло, вода, газ, електроенергія. Але кожен день це стає робити все складніше. Дуже важливо тим громадянам, які мітингують, пропускати комунальну техніку і працівників комунальних служб. Не можна допустити колапсу і треба думати про місто і його жителів. Комунальні та дорожні служби, Державна служба з надзвичайних ситуацій переведені в посилений режим роботи. У всіх регіонах працюють цілодобові штаби. Йде циклон – мінус вісім, мінус дев'ять градусів Цельсія, пориви вітру більше 20 метрів в секунду», - сказав Віце-прем'єр Олександр Вілкул під час засідання штабу із забезпечення сталого функціонування систем життєзабезпечення в Мінрегіоні.

За інформацією Українського гідрометцентру з 9 грудня в Україні очікується ускладнення погодних умов: у західних, північних та більшості центральних областей місцями сильний сніг, в Україні місцями налипання мокрого снігу, ожеледь. Також на дорогах спостерігатиметься ожеледиця, хуртовини, снігові замети, пориви вітру 15-20 м/с, в Карпатах 25-30 м/с.

«Уряд тримає на жорсткому контролі ситуацію в регіонах. Цілодобово працює Штаб в Мінрегіоні, який координує роботу обласних штабів. Аварійні ситуації, які виникали протягом трьох днів, з 7 по 9 грудня, оперативно ліквідовувалися. Зокрема, в усіх 78 населених пунктах, які були знеструмлені в ніч з 6 на 7 грудня, наразі електропостачання вже відновлено. Були пориви в тепломережах Києва, проте всі ремонтні роботи ліквідовуються протягом доби», - сказав Олександр Вілкул.

На сьогоднішній день посипання доріг загального користування забезпечують 681 одиниць техніки та 1,1 тис. робітників, в тому числі на дорогах державного значення 447 од. техніки та 627 робітників. В режимі чергування перебуває 1338 од. техніки і механізмів та 2,2 тис. робітників.

Для забезпечення сталого руху на автошляхах в західному, північному і центральному регіонах України Державна служба з надзвичайних ситуацій та Укравтодор здійснює постійний моніторинг ситуації. Також за завданням Уряду організовано чергування 12 автотягачів на основних гірських перевалах Карпат (Яблуницькому, Вишківському, Латірському та Ужоцькому). Крім того, у разі подальшого ускладнення погодних умов передбачено виставлення 48 автомобільних тягачів на завчасно визначених ділянках доріг в регіонах, де прогнозується ускладнення руху.

На всіх основних напрямках руху до міста Києва (Чернігівському, Харківському, Обухівському, Одеському, Житомирському та Ковельському) підготовлено 57 стоянок для відстою транспорту в межах Київської області та передбачено виставлення 24 автомобільних тягачів.

Також він зазначив, що в результаті аварійних ситуацій, які виникали на дорогах країни, громадянам своєчасно надавалася допомога рятувальниками. Зокрема, у Хмельницькій області увечері 7 грудня поблизу с. Плесна Шепетівського району внаслідок несприятливих погодних умов автомобіль «МАN» розвернуло поперек дороги, що спричинило зупинку руху автотранспорту. Рятувальники за допомогою автомобіля підвищеної прохідності та лебідки розвернули автомобіль у напрямку руху, завдяки чому рух транспорту було відновлено.

8 грудня о 00:50 внаслідок утворення снігових заметів на автодорозі поблизу с. Пирогівці Хмельницького району водій вантажного автомобіля «Iveco» не впорався з керуванням та в’їхав в сніговий замет. До місця виклику прибули рятувальники і надали допомогу щодо буксирування вантажного автомобіля з снігового замету на розчищену ділянку автодороги.

Також 8 грудня о 7:10 внаслідок складних погодних умов на автодорозі Кременець – Біла Церква поблизу с. Білогородка Ізяславського району пасажирський мікроавтобус «Mercedes», у якому перебувало 5 чоловік застряг в переметі. Рятувальники за допомогою автомобіля підвищеної прохідності відбуксирували мікроавтобус на безпечну ділянку дороги.

6-7 грудня рятувальники Львівської області надавали допомогу із звільнення доріг від повалених негодою дерев. Зокрема, 6 грудня о 15:00 в м. Дрогобич по вул. Нафтовиків, 16 особовим складом 2-го спеціалізованого центру швидкого реагування ДСНС України проводились роботи по розчистці проїжджої частини автодороги від поваленого дерева.

Цього ж дня о 23:14 у м. Львові по вул. Труша, 24-26 поривами вітру на проїжджу частину автодороги було повалено дерево. Внаслідок падіння було пошкоджено лінію електропередач вуличного освітлення. Рятувальники розпилили дерево та забрали з проїжджої частини дороги.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій переконливо радить громадянам у період ускладнення погодних умов утриматись від поїздок власним автотранспортом та не планувати поїздок автобусним сполученням. 8 грудня рятувальники Хмельниччини надавали допомогу водіям, чиї транспортні засоби застрягали у снігових заметах.

О13:45 поблизу с. Криволука Ізяславського району в сніговому переметі застряг автомобіль швидкої медичної допомоги, який слідував до хворого. Рятувальники та за допомогою автомобіля підвищеної прохідності відбуксирували карету «швидкої» на розчищену ділянку дороги.

О 16:15 на автодорозі Старокостянтинів–Шепетівка, поблизу с. Велика Шкарівка Шепетівського району, внаслідок несприятливих погодних умов автомобіль легковий автомобіль, у якому перебувало 4 людей та 2-річна дитина, заблокований у сніговому заметі, що спричинило зупинку руху автотранспорту. Рятувальники відбуксирували «Таврію» в напрямку руху. Рух транспорту було відновлено.

О 18:34 до водій вантажного автомобіля Renault повідомив про те, що на сполученні автодоріг між селами Перекора та Цимбалівка його автомобіль з’їхав у кювет та не може виїхати.

2 Рятувальники за допомогою автомобіля підвищеної прохідності, відбуксирували Renault на безпечну ділянку дороги.

7 грудня о 17:50 на автодорозі «Тернопіль–Івано-Франківськ» поблизу с. Добре Поле Бучацького району потрапив у сніговий замет та перекинувся вантажний автомобіль з причепом. Для вивільнення автомобіля залучався черговий караул 9-ї державної пожежно-рятувальної частини. Рятувальники відбуксирували транспортні засоби із проблемної ділянки дороги.

Того ж дня, о 20:10 на автодорозі «Кременець–Тернопіль» в Збаражському районі, черговим караулом 4-ї державної пожежно-рятувальної частини із снігового замету відбуксировано автомобіль «Volkswagen LT», в якому знаходилися водій та 2 малолітніх дітей.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Умникус  (10.12.13 11:24): вар ноет у тебя в штанах, а мгновенно и не надо, но нормальные чистят не когда укатают, а когда снег падает и рыхлый. Нех уже чистить, снег укатали, теперь там лёд! Ответить | С цитатой
вар  (10.12.13 10:19): что вы все ноете, ездит техника посыпает, все мгновенно не расчистится Ответить | С цитатой
Умникус  (10.12.13 09:33): Долбодятлы!!! Как всегда оказались не готовы, город не чищен вообще! Где комунальщики? Опять никто не знал что Декабрь - это зима, а зимой иногда снег идёт? Ответить | С цитатой
qweasd  (10.12.13 02:16): От мудозвоны! Зима только началась а им уже беднягам всё труднее и труднее! Как бы не перетрудились сцучары в своих кабинетах! Ответить | С цитатой
den  (09.12.13 20:14): вот без вилкина оно никуда бы и не отбуксировалось...ну вот вовсем никак.
вилкин на тягаче! де фото?
=Але кожен день це стає робити все складніше= ну да, денег после воровства всё меньше остается - криза.
Ответить | С цитатой
Пробегал мимо  (09.12.13 16:36): Завтра Украину засыплет снегом, а во всем будет виноват Евромайдан. Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
Ипанутые лыжи  (09.12.13 16:14): Западэнцы хитрые - сами в Киев погреться на харч казённый..., а кто снег на РОДИНЕ будет разгребать? Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
Папа Вилкина  (09.12.13 15:53): Согласитесь, что без Вилкина было бы скучно. А так читаем про укрепление дамбы на Дунае, ремонты дорог в Черновцах, вручение квартир спасателям во Львове, спасение детей из заметов в селе Бучача, восстановление народных промыслов на Днепропетровщине...Не ну правда, красотища а не министр)) Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
Валяю дурака  (09.12.13 15:20): Бедняга утомился. Ответить | С цитатой
kot1066  (09.12.13 14:52): ""Ми забезпечуємо роботу систем життєзабезпечення, але кожен день це стає робити все складніше, - Вілкул"" -
А чтож ты хотел??? 20 лет плевков в потолок, как никак!!!
ЗЫ::: от комуняки негодяи... не могли вечное что-то придумать.. А то всё приходится ремонтировать... :-)))
Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет просуществовала газета Днепр вечерний в бумажном формате

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте