Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 02 июня 2024
01:25

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Дніпропетровський відкритий фестиваль моно- та камерних вистав «ВІВАТ, АКТОР!»

Дніпропетровський відкритий фестиваль моно- та камерних вистав  «ВІВАТ, АКТОР!»
З 10 по 14 грудня в Дніпропетровську відбудеться Дніпропетровський відкритий фестиваль моно- та камерних вистав «ВІВАТ, АКТОР!», що заснований за ініціативи управління культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради у 2003 році.

За цей час на фестивалі було показано більше сімдесяти моно- та камерних вистав із різних міст України. Прикрасою конкурсної програми були творчі роботи із Хмельницького (театр одного актора «Кут»), Києва (центр ім. Леся Курбаса), Львова (театр «У кошику»). Ця творча імпреза сприяє як відкриттю нових талантів, так і популяризації сучасного театрального мистецтва.

Цього року фестиваль проводиться вп’яте. Організатори: управління культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради, міжобласне відділення Національної спілки театральних діячів України та Дніпропетровський Будинок мистецтв. Протягом восьми днів на суд глядача буде представлено чотирнадцять вистав, більшість з яких – це мистецькі проекти, створені акторами театрів Дніпропетровська, Запоріжжя, Дніпродзержинська та Кривого Рогу. Крім того, глядачі побачать також дві студентські роботи із Дніпропетровського театрально-художнього коледжу. Серед конкурсних вистав є ті, що практично невідомі глядачу Дніпропетровська, а також такі, які шанувальники театрально мистецтва встигли полюбити. Для роботи у складі журі фестивалю запрошені провідні діячі театрального мистецтва, культурологи та театральні критики. Голова журі – заслужений діяч мистецтв України, головний режисер Дніпропетровського українського академічного музично-драматичного театру ім. Т.Г.Шевченка Анатолій Канцедайло.

Фестиваль відкриється у приміщенні Будинку мистецтв (вул. Філософська, 23, колишній кінотеатр «Червоногвардієць») 10 грудня о 13 годині. Мешканці міста зможуть переглянути у цей день три вистави:

  • 13.15 – «Сон смешного человека» - моновистава (за Ф.Достоєвським, артист: І.Улічний, режисер-постановник В.Чернова);
  • 15.30 - «С.Есенин: ... ночь… миг…Англетер» - моновистава із Запорізького театру молоді (артист, реж.-пост. та автор Г. Широченко); 17.30 - «Едіт Піаф» - моновистава (за книгами Е.Піаф та спогадами М. Блістена, артистка та реж.-пост. Н.Вощилова).

Також у Будинку мистецтв 12 грудня о 15.00 дніпропетровцям буде представлено моновиставу «В катакомбах» (за творами Лесі Українки, артист та режисер-постановник В.Головко – актор Дніпропетровського академічного театру ім. Т.Г.Шевченка). Криворізький артист із академічного театру музично-пластичних мистецтв «Академія руху» Сергій Бєльський, що у цьому році є стипендіатом Президента України, зіграє о 16.00 моновиставу «Посмертное прости».

Безумовно, вплив театрального мистецтва на виховання людини – значний. Важливо, щоб кожен учасник фестивалю відчув свою особисту відповідальність за створений ним образ, а глядач отримав можливість замислитись над цінністю мистецтва та обраних ним моральних і духовних ідеалів. Саме для цього актори і режисери створювали вистави, звертаючись до високого слова Лесі Українки і Федора Достоєвського, Антона Чехова і Марини Цвєтаєвої, Максима Горького та Ліни Костенко.

Конкурсні вистави п’ятого фестивалю «Віват актор» будуть показані також на сценах Дніпропетровського академічного молодіжного театру «Камерна сцена», академічних театрів ім. Шевченка та ім. Горького, театрально-художнього коледжу.

Закриття фестивалю відбудеться 14 грудня на сцені Дніпропетровського академічного театру російської драми ім. Горького о 17.00, після моновистави «Нунча в ритме Flame» (актриса та режисер Наталя Новостройна).

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:


1  (09.12.13 22:39): Почему вдруг название мероприятия"Виват Актер" не на Хозяйском языке?
Надо писать: Vivat Асtor!
Ставлю на вид.
Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
лет отелю «Астория»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте