Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 25 червня 2024
10:17

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині стартував VII-й Міжнародний фестиваль «Чорнобильські мотиви»

На Дніпропетровщині стартував VII-й Міжнародний фестиваль «Чорнобильські мотиви»
Міжнародний фестиваль пісні «Чорнобильські мотиви» був заснований Дніпропетровською обласною державною адміністрацією на підтримку ініціативи Дніпропетровської обласної громадської організації інвалідів «Союз «Чорнобиль України» та Всеукраїнської асоціації «Афганці Чорнобиля» у 2007 році.

Фестиваль щорічно проводиться з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. В цьому році для участі у фестивалі прибули творчі колективи та митці з різних регіонів України, Російської Федерації та Білорусії.

В рамках фестивалю проводиться поетичний конкурс «Зірка полину», конкурс дитячого малюнку «Чорнобильська палітра» та виставка прикладного мистецтва.

Міжнародний фестиваль пісні «Чорнобильські мотиви» проводиться за підтримки голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Дмитра Валерійовича Колєснікова.

Головна мета фестивалю – вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, надання шани загиблим, пошук та розкриття творчих здібностей, які мовою музики, пісні, поезії, образотворчого мистецтва відтворюють історичну правду чорнобильської трагедії, об’єднання талановитих учасників ліквідації та постраждалих від наслідків аварії в єдину велику родину.

Саме у ці дні ми віддаємо данину шани і вдячності тим, хто пожертвував своїм життям, ліквідуючи наслідки Чорнобильської аварії, що увійшла в історію як одна із найтрагічніших подій ХХ століття.

Довідка:

Внаслідок Чорнобильської катастрофи радіаційного забруднення зазнали 2293 населених пункти України, на яких проживало 2,3 мільйона чоловік.
На ліквідацію аварії Дніпропетровщина залучила потужні матеріальні ресурси, науковий та технічний потенціал. 23 тисячі мешканців Дніпропетровської області приймали участь у ліквідації аварії та її наслідків. У той же час область прийняла з Чорнобильської зони та надала житло трьом тисячам сімей.
На цей час на території області мешкає 24018 постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Серед них 2767 інвалідів, 3378 дитини та 1281 вдова, які підпадають під дію Закону України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” Всі вони потребують певного соціального захисту, у кожного з них виникають дуже конкретні проблеми, на вирішення яких потрібні і кошти, і людська увага.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (11)

•  В Днепре на продажу выставили уникальный протезный завод (9)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (7)

•  Вандали облюбували сквер Янгеля у Дніпрі (6)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (6)

•  Прати треба вночі: експерт з Дніпра пояснив, чому графіки відключення важливі і їх неможливо уникнути (6)

•  Виправляють помилки радянських будівельників. У Дніпрі комунальники комплексно вирішують проблему відтоку дощової води та облаштовують колектори (5)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (5)

•  У Дніпрі нарешті знизилися ціни на помідори (5)

•  Відпочинок та гармонія з природою: сквер Прибережний у Дніпрі наче магнітом притягує тисячі людей (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті