Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
06:22

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Рятувальники готуються до Водохреща

Рятувальники готуються до Водохреща
19 січня відзначатиметься одне з найбільших свят православної церкви – Водохреща. Християни вважають цей день особливим і вірять, що вода 19 січня має цілющі властивості.

Відтак, люди йдуть до найближчих водойм для того, щоб набрати цілющої води, а найсміливіші купаються, щоб очиститися від гріхів та відчути бадьорість духу.

Щоб попередити виникнення надзвичайних ситуацій на водоймах під час урочистих заходів з нагоди святкування, рятувальники завчасно проводять профілактичну роботу.

Основною небезпекою в цьому році може стати дуже тонкий лід на водоймах. За повідомленнями гідрометцентру незабаром в Україні очікується зниження температури повітря. Тонкий лід, що утвориться, може бути дуже небезпечним. Рятувальники застерігають людей заходити на тонкий лід водоймищ, аби не провалитися.

15 січня співробітники Верхньодніпровського районного відділу ГУ ДСНС у Дніпропетровській області разом з волонтерами відвідали релігійні установи району. Зі священнослужителями та прихожанами була проведена роз'яснювальна робота з правил поведінки на водних об'єктах у зимовий період.

Рятувальники наголосили, що під час святкових обрядів купатись слід лише у спеціальних, визначених для цього місцях. Не дозволяється ні в якому разі заходити у воду в стані алкогольного сп'яніння.

19 січня під час водохресних обрядів, які пройдуть у церквах та на водоймах Верхньодніпровського району, рятувальники будуть чергувати у посиленому режимі, щоб в разі необхідності прийти на допомогу.

До 19 січня у місті Кривий Ріг рятувальники розпочали роботу з обстеження й підготовки місць для масового купання людей під час проведення обряду Водохреща. Вже проведено обстеження дна тих ділянок, які визначені офіційними місцями для купання.

На сьогоднішній день у Кривому Розі офіційно зареєстровано 6 місць для хрещенських купань. З метою попередження травм і загибелі людей у цих місцях будуть організовані чергування рятувальних постів та медиків, де за будь-якої ситуації потерпілому буде надана кваліфікована допомога. Усі інші водні об'єкти міста є забороненими для хрещенських купань, адже являють собою небезпеку для життя.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:

   


test  (17.01.14 21:44): крестители готовятся к спасению Відповісти | З цитатою
Def  (17.01.14 09:19): "Запрещается ни в коем случае не заходить ..."
(facepalm)
Відповісти | З цитатою
Утка  (15.01.14 18:45): Учатся плавать-нырять? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті