Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
03:03

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпропетровщина зберігає пам'ять про Голокост

|«« «« »» »»|

У рамках Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту на Дніпропетровщині пройшли міжнародні семінари та виставки.

За дорученням голови Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитра Колєснікова його радник Віктор Сергєєв взяв участь у відкритті виставки художніх робіт Пат Мерсер Хатченс (США) «Переглядаючи альбом з Аушвіца» (The Auschiwtz Album Re – Visited), присвячених пам'яті жертв Голокосту. В рамках відкриття виставки також відбулася Церемонія пам'яті жертв Голокосту, яка пройшла в «Залі пам'яті» Музею «Пам'ять єврейського народу та Голокост в Україні» .

Керівник регіону Дмитро Колєсніков наголосив, що Дніпропетровщина завжди вирізнялася толерантністю і міжнаціональним миром.

«Наш регіон - рідний дім для 96 національностей, які зберігають і розвивають традиції своїх предків, живуть поруч один з одним у мирі та злагоді. Тільки в мирі, єднанні, при конструктивному діалозі у нашого регіону і нашої країни є майбутнє. І доки в наших серцях живе пам'ять про Голокост, доки ми передаємо її майбутнім поколінням, ця історія не повториться», - зазначив Дмитро Колєсніков.

Майже 80 років тому Європу охопила фашистська чума. Національно-расова філософія Гітлера стала причиною масових вбивств, знищення поселень, спробою стерти з лиця землі цілі народи. В основі цієї нелюдської філософії лежала ідея переваги однієї національності над іншою. Вона давала ілюзію вседозволеності, яка спричинила за собою вбивства мільйонів людей.

«Голокост - це страшна сторінка в історії України і в світовій історії. Необхідно зробити все для того, щоб пам'ять про нього жила у віках, щоб ця страшна сторінка ніколи не повторилася», - зазначив Віктор Сергєєв.

«Переглядаючи альбом з Аушвіца» – це серія робіт, яка з'явилася під враженням від альбому з фотографіями, знайденого в Освенцимі відразу після звільнення його від нацистських загарбників. Під час роботи над серією Пат Мерсер Хатченс не просто відтворювала образи, які вона бачила на фотографіях альбому, що став унікальним свідченням знищення нацистами людей в Аушвіці. З притаманним її роботам символізмом художниця ставить акценти на найважливіших, на її думку, елементах зображень. Для того, щоб точніше передати своє послання, художниця написала власні коментарі до кожної роботи, які дуже важливі для розуміння колекції.

Також у рамках пам'ятних заходів на Дніпропетровщині пройшли Міжнародний семінар для вчителів історії та методистів «Вивчення історії Голокосту в Україні для формування атмосфери толерантності» та Міжнародний семінар для керівників музеїв та музейних програм.

Gorod.dp.ua на Facebook.

1  

Валяю дурака  (27.01.14 17:21): Одни Холокост крутят, другие Голодомор..
1

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті