Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
09:05

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Євген Удод: Роль громад повинна бути максимально вагомою, як в новій моделі Конституції так і в новій моделі взаємодії жителів нашої країни

Євген Удод: Роль громад повинна бути максимально вагомою, як в новій моделі Конституції так і в новій моделі взаємодії жителів нашої країни
12 лютого, у Лівадійському палаці (м. Ялта) голова обласної ради Євген Удод взяв участь у роботі Всеукраїнського форуму представників обласних рад та Верховної Ради Автономної Республіки Крим
.

Всеукраїнське засідання пройшло за ініціативою голів Харківської обласної ради Сергія Чернова, Київської обласної ради Олександра Качного, Кіровоградської обласної ради Миколая Ковальчука, Луганської облради Валерія Голенко та голови кримського парламенту Володимира Константинова.

Серед основних питань, винесених на розгляд форуму: шляхи виходу з політичної кризи, що утворилася в Україні (регіональний погляд) та роль органів місцевого самоврядування у конституційному процесі.

- Ми всі розуміємо, що ті події, які відбуваються зараз в країні, можуть привести до економічного колапсу в державі, - підкреслив Євген Удод. - Зараз у Дніпропетровській області активно працюють підприємства, стабільно виплачується заробітна плата, пенсії, але жителі нашого регіону дуже стурбовані тими подіями, які відбуваються на рівні держави. І ми, як один з великих в країні донорів бюджету, переживаємо і турбуємося про те, щоб у країні була економічна і соціальна стабільність.

Загалом, на засіданні було представлено 18 регіонів України – Київський, Луганський, Кіровоградський, Дніпропетровський, Херсонський, Харківський, Донецький, Житомірський, Запорізький, Миколаївський, Одеський, Полтавський, Сумський, Хмельницький, Чернігівський, Черкаський, а також делегація з міста Севастополь та Верховної Ради АРК. Участь у форумі не взяли представники Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Рівенської, Тернопільської, Чернівецької, Вінницької обласних рад та Київської міськради.

- Ті питання, що винесені на розгляд Всеукраїнського форуму - це, по-перше, питання щодо єдності України. Друге питання пов'язане з тим, щоб голос місцевого самоврядування був почутий, - сказав Євген Удод. - Одне з рішень, за яке сьогодні проголосували учасники форуму, стосується того, щоб представники від органів місцевого самоврядування стали учасниками переговорного процесу в Києві, а в новій моделі Конституції обов'язково була врахована роль місцевого самоврядування, чого зараз немає насправді. Таким чином, роль громад повинна бути максимально вагомою, як у новій моделі Конституції так і в новій моделі взаємодії жителів нашої країни. Нам потрібен кардинально новий підхід і ним є модель повноцінної децентралізації влади. Вона дозволяє максимальним чином залучити жителів територіальних громад до процесу прийняття глобальних рішень. Вже багато чого зроблено в цьому напрямку і сьогодні ми знаходимося в двох кроках від вирішення цього питання. Я вважаю, що Україна повинна стати країною громад.

За підсумками обговорення порядку денного всеукраїнського зібрання прийнято звернення Всеукраїнського форуму представників обласних рад і Верховної Ради Автономної Республіки Крим. Дане звернення буде відправлено на адресу Президента країни, керівників фракцій, керівника Верховної Ради України, засобів масової інформації. Тим самим ця позиція буде донесена до широкого кола громадськості, до всіх громадян України.

За словами голови обласної ради, головна мета звернення – показати, що законно обрані представники місцевого самоврядування занепокоєні тим, що їх думка зараз не враховується, її не чують.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті