Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
16:59

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Рятувальники за підтримки обласної влади проводять криголамні заходи

Рятувальники за підтримки обласної влади проводять криголамні заходи
З метою безпеки людей та попередження надзвичайних ситуацій на водних об'єктах, 18 лютого в акваторії річки Дніпро розпочато криголамні роботи.

Головна мета заходу – це попередження загибелі людей на водоймах області.

Проведення криголамних робіт очолив особисто начальник Головного управління ДСНС у Дніпропетровській області генерал-майор служби цивільного захисту Ігор Романюк.

В операції був задіяний катер криголамного типу «Портовик-7» Дніпропетровського річного порту, на борту якого знаходилися рятувальники ДСНС, представники облдержадміністрації та засобів масової інформації.

Криголам прослідував по фарватеру акваторії річки Дніпро в місцях масового скупчення рибалок. Не зважаючи на тонкий лід, цього дня на ньому зібралося багато прихильників зимової риболовлі. З борту криголаму через гучний зв'язок рятувальники інформували людей про небезпеку та необхідність покинути акваторію річки.

Стрімке потепління призвело до того, що крига на водоймах починає різко танути та знаходиться у небезпечних для життя межах. У місцях з різкою течією лід вже зійшов, а у стоячій воді з'явилося багато промоїн. Незважаючи на всі ризики рибалки все одно заходять далеко від берега, скупчуються великими групами, а також пробивають близько одна до одної лунки. Також, як з'ясувалось у ході рейду, деякі рибалки не нехтують вживанням алкогольних напоїв - лід засмічен пляшками з-під оковитої.

Рятувальники ДСНС занепокоєні ситуацією із загибеллю людей на водних об'єктах. Як тільки водойми області вкриваються льодом, на нього виходить основна група ризику – рибалки. Ці відчайдухи хоч і наполягають на своєму рибацькому досвіді, проте, як засвідчив сьогоднішній захід, виходять на лід без елементарних засобів безпеки.

«Криголамні роботи є вимушеними заходами, які застосовуються для того, щоб не допустити вихід на небезпечний лід рибалок та дітей. Проведення всіх профілактичних робіт, спрямованих на попередження загибелі людей на водоймах у зимовий період, здійснюється за повної підтримки обласної влади і особисто губернатора Дмитра Колєснікова. В рамках програми «Відпочивай безпечно» розміщуються профілактичні постери, проводяться інформаційно-роз'яснювальні рейди з представниками засобів масової інформації та волонтерського руху. Адже мета одна – збережене життя людей», - зауважив Ігор Романюк.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:

   


ночной дозор  (18.02.14 23:32): Тут главное слово МОЛОДЫЕ. Бо дурные. А других не найти. Старики видели СССР, тут вопросов нет, средний возраст - майдаун 2004, этих тоже не обманешь, а вот молодежь ни чего не видела. Эти могут пойти. Помните? Тем, кому сейчас десять, мы не нужны, ни мы, ни наши идеи; они не простят нам голода и бомбежек. А вот те, кто сейчас еще ничего не смыслят, будут говорить о нас, как о легенде! А легенду надо подкармливать! Надо создавать сказочников, которые переложат наши слова на иной лад, доступный людям через двадцать лет. Как только где-нибудь вместо слова здравствуйте скажут х а й л ь ! в чей-то персональный адрес, знайте там нас ждут, оттуда мы начнём своё великое возрождение (с) Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
кэп  (18.02.14 20:48): И шо? Многих потопили или кто-то выплыл? Хотя... Водичка то холодная(( Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті