Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 10 червня 2024
20:53

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Досвід професійно-технічної освіти Дніпропетровщини вивчатимуть понад 30 країн

Досвід професійно-технічної освіти Дніпропетровщини вивчатимуть понад 30 країн
На Міжнародній конференції «Туринський процес: аналіз політики у сфері професійної освіти та навчання» команда Дніпропетровщини представила звіт-аналіз діяльності професійно-технічної освіти в регіоні.

Напрацювання Дніпропетровської, а також Вінницької, Хмельницької, Сумської областей і міста Києва увійшли до узагальненого міжрегіонального звіту «Туринський процес: розвиток потенціалу регіонів». Представники понад 30 країн-партнерів Європейського фон д у освіти розглянуть цей проект на конференції в Турині. Про це повідомили в департаменті освіти і науки облдержадміністрації.

Наразі візитівкою професійно-технічної освіти Дніпропетровщини залишається робота з учнівською молоддю. Серед задіяних у пілотному проекті Європейського фонду освіти наша область представила найширший досвід роботи з учнями. Мова йде про такі проекти як Школа молодого лідера учнів професійно-технічних училищ та Стратегію молодіжної політики, у розробці якої взяла участь учнівська молодь регіону.

Крім того, однією з ключових пропозицій, які були озвучені у доповіді команди Дніпропетровщини стала перспектива створення аналітичного органу, який вивчатиме тенденції та потреби ринку праці в областях. Ця пропозиція увійшла до узагальненого міжрегіонального звіту «Туринський процес: розвиток потенціалу регіонів».

Як зазначила заступник директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації Любов Кравченко під час доповіді, робота структури, яка здатна прогнозувати зміни потреб ринку праці, зможе забезпечити відповідність між попитом роботодавців та пропозицією навчальних закладів у підготовці фахівців. Скорочення непопулярних спеціальностей та розширення підготовки по затребуваним професіям дозволить скоротити рівень безробіття.

Наразі моніторинг вакансій на ринку праці Дніпропетровщини свідчить, що актуальними для підприємств області залишаються 58 робочих професій. Зокрема, це електрослюсар, монтажник, електромонтер, електрогазозварник, фрезерувальник, токар, тесля та швачка.

Загалом, робота з підготовки регіонального звіту діяльності професійно-технічної освіти тривала близько трьох місяців. Фахівцями робочої групи проекту були вивчені та проаналізовані особливості 55 профільних училищ регіону. Зокрема, розглядалися рівень матеріально-технічного оснащення навчальних закладів, перспективи випускників училищ на сучасному ринку праці та співвідношення затребуваності спеціальностей серед учнів і роботодавців.

Довідка:

Минулого року Дніпропетровщина першою серед регіонів України представила на обговорення проект регіональної стратегії молодіжної політики. Документ розроблявся безпосередньо молоддю області, як студентською, так і учнівською. Стратегія має 6 пріоритетів. Це конкурентоздатність молоді на ринку праці, інноваційна активність молоді, здоровий спосіб життя і сімейні цінності, повернення в соціум молодих людей, що опинилися в складній ситуації, патріотичне виховання, соціальна та громадська активність.

Також у 2013 році пройшла перша в історії Дніпропетровщини Школа молодого лідера для учнів професійно-технічних училищ. Тоді навчальний курс прослухали 30 представників училищ з міст та районів області.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Фирштейн  (28.05.14 10:26): Свою страну мы уже развалили, теперь научим этому Явропу. Відповісти | З цитатою
Днепропетровец  (28.05.14 02:36): а чем мы не зимбабвэ к примеру ? Відповісти | З цитатою
умора  (28.05.14 00:47): Говорят, что МИД ряда стран, в т.ч. Конго и Сомали, призвали своих граждан воздержаться от посещения территории Украины. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Не мали права»: у Дніпрі контролери електротранспорту оштрафували неповнолітню (20)

•  Нічна перлина: як виглядає Успенська площа у Дніпрі у вечірній час доби (12)

•  Засмагають, займаються спортом та бавляться у воді: у Дніпрі на Монастирському острові панує літній настрій (9)

•  Селфі на залізниці призводять до загибелі підлітків (6)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на Новому мосту водій BMW зніс скутериста (5)

•  У Дніпрі на Воздвиженському узвозі зіткнулись Hyundai та 14-річний мотоцикліст на Geon: дитина в лікарні (4)

•  На Дніпропетровщині очікується аномальне літо: прогноз синоптика (4)

•  На Дніпропетровщині п’яний автомийник вкрав BMW клієнта та потрапив на ньому в ДТП: вирок суду (4)

•  У Придніпровську з'явилися трамваї (4)

•  У Дніпрі на Січеславській Набережній навпроти цирку BMW наїхав на мотоцикліста на Ducati: відео моменту ДТП (3)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті