Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
17:04

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпропетровщина стає енергетично незалежною

Дніпропетровщина стає енергетично незалежною
За підтримки голови Дніпропетровської обласної ради Євгена Удода та фонду «Східна Європа» місто Зеленодольськ отримало грант Єврокомісії «Підтримка заходів з підвищення енергоефективності в малих містах України» на суму майже 2 мільйона гривень.

18 червня голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод презентував результати впровадження енергозберігаючих технологій у місті та розповів про позитивний економічний ефект, досягнутий після реалізації проекту.

«Ми постійно працюємо над тим, щоб громади Дніпропетровщини мали доступ до кращих світових практик у сфері енергозбереження - запроваджуємо енергоефективні технології, систему енергоменеджменту, залучаємо гранти. Сьогодні дуже важливо забезпечити енергетичну безпеку нашого регіону. І впровадження сучасних технологій енергозбереження в комунальному господарстві наших міст і сіл - це безпосередній крок у цьому напрямку. У нинішніх умовах халатне ставлення до енергоносіїв неприпустиме. А раціональне використання енергії дозволить економити значні кошти і підвищувати комфорт життя людей », - підкреслив Євген Удод.

Підсумок роботи: зменшилося енергоспоживання - на 29%; зменшилися втрати тепла - на 21%; підвищилась економія коштів на виробництво теплової енергії - на 1,2 млн. грн на рік; зменшився обсяг викидів вуглецю - на 7,7 тонн; створено додаткові робочі місця; у місті введена система енергоменеджменту; модернізована міська система теплопостачання. Кошти, які будуть зекономлені завдяки виконаній роботі, направлять на подальші заходи з енергозбереження в Зеленодольську.

Нагадаємо, для залучення кращих світових практик з енергозбереження, Дніпропетровська обласна рада тісно співпрацює з провідними міжнародними організаціями технічної підтримки - це Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) - проект «енергоефективних в громадах»; фонд «Східна Європа» - проект «Чиста енергія: партнерство заради майбутнього Дніпропетровщини»; Шведське агентство міжнародного розвитку SIDA в Україні, проект ЄС / ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду, Єврокомісія.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:


  


Ноу Хау!  (19.06.14 16:42): Шо из евреев -олигархов ГАЗ будут добывать? Відповісти | З цитатою
Троль  (19.06.14 14:39): пожалуй самый интересующий вопрос...
раз так сильно экономят то:
1 - упадут тарифы?
2 - деньги пойдут на благо города?
...
3 - все выше фантастика?)))
Відповісти | З цитатою
Дикси  (19.06.14 14:19): Любят же на городе громкие заголовки, особенно, если в статье встречается Удод или Вилкул, что значит энергетически независимой ? Еще на начали экономить, а уже независимые блин Відповісти | З цитатою
Лидия  (19.06.14 09:52): А что делает УДОД -предатель народа в нашем областном Совете?Как можно полагаться на таких людей , которые предлагали стрелять в майдановцев?Которые народ за *** держат? СРОЧНОЛ УБРАТЬ!!! У нас есть немало таланливых руководителей в области , способных решать вопросы энергосбережения.Удод-урод. Відповісти | З цитатою
Макс  (18.06.14 15:52): Если верить цифрам, получается, окупаемость менее двух лет. 2 млн потратили, 1.2 млн в год сэкономили. И каждый следующий год будем экономить. Неужели так тяжело это начать делать, не ожидая грантов и кредитов от Евросоюза? Что ж это за "хозяйственники" такие сидят у власти, что не могут банальных вещей посчитать и воплотить в жизнь. Тем более, что в 2 млн грн в рамках города - это не такая и большая цифра. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Faza  (18.06.14 15:23): может Удод заделается суперхироу и вся Украина будет независимой?)) Відповісти | З цитатою
lol  (18.06.14 15:09): Никак в области газ нашли? Кто заголовки придумывает? Відповісти | З цитатою
Независимость дорогого стоит..  (18.06.14 14:42): http://www.zarya.crimea.ua/2012/08/ne zavisimost-dorogogo-stoit/ Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті