Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
11:54

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Собаки-рятувальники продемонстрували професійну майстерність

Собаки-рятувальники продемонстрували професійну майстерність
З 18 по 20 липня у місті Павлоград на території «Будбази» проходили змагання кінологів Держаної служби України з надзвичайних ситуацій. Для проведення цього заходу було обрано територію зруйнованої будівлі та ліс біля Павлоградського водозабору.

Змагання собак-рятувальників рангу САСТ проходили по нормативу ІРО- R (пошуково – рятувальна служба). Оцін ю вати змагання з Києва приїхав суддя міжнародної категорії.

В змаганнях приймали участь 8 розрахунків з міста Павлоград та 3 розрахунки з міста Харків, два з яких - представники кінологічної служби ДСНС. Перше місце в пошуку постраждалих в природному середовищі класу «А» - національний» та в техногенному завалі класу «А» - національний» отримала Лариса Борисенко з міста Павлоград, представник аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС у Дніпропетровській області, член Спілки самаритян-кінологів України. Собака-переможниця з ім'ям Спаркі є бельгійською вівчаркою породи малінуа, віком 18 місяців. Їй вдалося знайти під завалами першого постраждалого за 2 хвилини. Цей же часовий результат був продемонстрований собакою при пошуку людини в лісосмузі, на загальній площі 3 кілометри. Це чудовий показник, особливо враховуючи, що собака вийшла на змагання одразу після перенесеної хвороби.

В змаганнях з пошуку постраждалих в природному середовищі класу «В» - міжнародний» і в техногенному завалі класу «В» - міжнародний» першість теж отримала Лариса Борисенко з собакою Обрі породи тервюрен, віком 8 років та 8 місяців. Собака-рятувальник знайшла під завалами 3 постраждалих за 12 хвилин, а в лісосмузі, на загальній площі 4 кілометри, впоралася з пошуком трьох чоловік за 17 хвилин.

Співробітники Павлоградського міськрайонного управління ГУ ДСНС у Дніпропетровській області, які були присутні на змаганнях, високо оцінили рівень підготовки кінологічних розрахунків.

Робота кінологів пов'язана з кращими друзями людини – собаками, тому хочеться побажати цим фахівцям натхнення та нових професійних досягнень!

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:



 


Ваня Ваня  (24.07.14 07:40): Лучше б собаки депутаты свое мастерство демонстрировали Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті